Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Ξεκινά σήμερα η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Πειραιά , που θα διεξαχθεί σε τρεις… δόσεις .

Σήμερα στις 15.00 στη Σαλαμίνα ο  Αμπελακιακός υποδέχεται τον Ερμή Κορυδαλλού σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δυο πολύ καλές ομάδες .

Το Σάββατο στην Καλλιθέα θα γίνει ο μεγάλος αγώνας Εθνικού – Ιωνικού στο πιο σημαντικό παιχνίδι αυτής της φάσης .

Οι άλλοι δυο αγώνες  ΑΕ Μοσχάτου – ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα και Χαλκηδόνα – ΑΕ Περάματος θα διεξαχθούν την παραμονή των Φώτων  5 Ιανουαρίου 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αγώνες είναι διπλοί….

Στην συγκέντρωση της Επιτροπής Υποδομών της ΕΠΣΠ με τους υπευθύνους ακαδημιών των σωματείων αποφασίστηκε να δημιουργηθεί πρωτάθλημα Κ-12 , ένα τολμηρό βήμα για τα Πειραϊκά ποδοσφαιρικά δεδομένα  . Μακάρι να λειτουργήσουν  και να οργανωθούν καλύτερα τα  πρωταθλήματα υποδομών , αφού βέβαια ξεπεραστούν  τα τεράστια εμπόδια που υπάρχουν . Να σημειωθεί ότι το πρωτάθλημα Κ-14 αναμένεται να ξεκινήσει τον Φλεβάρη….

Αλγεινή  εντύπωση προκάλεσαν οι αναίτιες αποδοκιμασίες κάποιων μεμονωμένων οπαδών του Ηρακλή Νικαίας προς το πρόσωπο  του προέδρου της ΕΠΣΠ Γιώργου Ανατολάκη , κατά τη διάρκεια  του αγώνα με τη Νίκη Ρέντη  το περασμένο Σάββατο .

Σχολιάζοντας τις αποδοκιμασίες  αυτές ο Γενικός Γραμματέας  της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας δήλωσε:

Ο Ηρακλής Νικαίας  είναι ένα σωματείο που λειτουργεί άψογα . Δεν μπορεί  2-3 μεμονωμένα άτομα να αμαυρώνουν τον σύλλογο . Αυτοί λοιπόν οι λίγοι κακοί θα πρέπει να απομονωθούν από την ομάδα και το ποδόσφαιρο γενικότερα. Δεν έχουν θέση σε αυτό.» ….

Όταν αναφερόμαστε σε ενστάσεις  να ξέρετε ότι παίζουν ρόλο πολλά πράγματα . Πέρα από την ουσία παίζει ρόλο και η διατύπωση . Έχει μεγάλη σημασία  αυτό . Έχουν χαθεί ενστάσεις από κάποιες μικρολεπτομέρειες που κάνουν όμως τη διαφορά. Συνεπώς δεν μπορούμε να πάρουμε θέση  για την ένσταση  της Χαραυγής κατά του Ικάρου….

Στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας γίνεται μάχη για την άνοδο  αφού  εκτός από την Χαραυγή διεκδικούν  η Θύελλα Μοσχάτου , ο Ερμής Κορυδαλλού  ο Αίας Σαλαμίνας  και ο ίΚΑΡΟΣ.

Στον 2ο  έγινε αυτό που προέβλεπαν όλοι από την αρχή . Ότι για την άνοδο θα παλέψουν  ΑΕ Μοσχάτου και ΑΟ Καραβάς . η ΑΕ Περάματος υποχώρησε αισθητά .

Στην Β’ Κατηγορία και στον 1ο όμιλο  ο Ολυμπιακός Περάματος  οδηγεί σταθερά την κούρσα για την Α’ . Δυο βαθμούς πίσω είναι η ΑΕ Αίγινας τρεις ο Πειραϊκός , ενώ στους έξι υποχώρησε ο Άρης Αμφιάλης μετά και τη νέα ήττα του .

Ανακατατάξεις είχαμε στην κορυφή του 2ου ομίλου. Η Νίκη Ρέντη υποχώρησε στην τρίτη θέσημε 23 βαθμούς   μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή Νίκαιας  που ανέβηκε στους 22.

Στην Κορυφή πέρασε η  έκπληξη του  πρωταθλήματος , η νεανική Ένωση Καμινίων που έχει 25 βαθμούς με τον Αστέρα Κερατσινίου στην δεύτερη με 24 β…..

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο Ολυμπιακός Περάματος θα πραγματοποιήσει την ετήσια χοροεσπερίδα του στο « Dream Hall»( Αθανασίου Διάκου 78 Σχιστό Κορυδαλλού ) , όπου θα γίνει αδελφοποίηση με την ΑΕ Μοσχάτου.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν ο Α΄Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΠ και πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος Κώστας Χολέβας , η διαιτητής Ελένη Λαμπαδαρίου , ο  ποδοσφαιριστής της ομάδας Λάμπρος Χανιώτης οι προπονητές Μανώλης Πόλιας, Γιώργος Κωνσταντίνου , Σταύρος Αθανασόπουλος και ο χορηγός Αθανάσιος Κανατσέλης….

Έφερε γούρι με την παρουσία της η νέα πρόεδρος της Ένωσης Α.Α. Ρέντη Μαρία Γκουτζαμάνη. Στην πρώτη της παρουσία στο γήπεδο μετά την ανάληψη των νέων της καθηκόντων  η ομάδα γνώρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα . Τυχαίο;;;

Τα τερτίπια της κλήρωσης του πρωταθλήματος , όπως μας τα ανέφερε ο Σωκράτης Πτερνέας :

«Τέτοια εποχή τρία χρόνια η κληρωτίδα φέρνει μέσα Δεκεμβρίου την Χαραυγή να παίζει με Ελλάδα Ποντίων εκτός έδρας.  Έτσι και φέτος…το καθιερωμένο παιχνίδι θα γίνει στις 23 του μήνα στους Ορυζόμυλους και πάντα τρείς αγωνιστικές πριν λήξει ο πρώτος γύρος .Αυτό γίνεται και με τη Θύελλα Μοσχάτου  τελευταία αγωνιστική πέρυσι προτελευταία φέτος.»…..

Να πούμε κάτι ακόμα  για τον Πτερνέα. Σε θέματα  κανονισμών και παραγοντικής είναι άπαιχτος .Βρίσκεται στα χνάρια του  αείμνηστου Ιορδάνη Τριανταφυλλίδη  που γνώριζε τα πάντα….