stoplekto
Πειραιώτικα με τον Αντώνη…
Άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο του ΣΕΦ . Αυτές δηλαδή που έχει αναλάβει ο Δήμος Πειραιά . Ήδη από την Τετάρτη έγινε περίφραξη της μικρής εξέδρας ,όπου τοποθετήθηκε και πόρτα και σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες για την κατασκευή της
Χθες στον χώρο βρέθηκε τοπογράφος προκειμένου να γίνει χάραξη της μεγάλης εξέδρας .
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν κάποιες βελτιωτικές μικροεργασίες στον χώρο των αποδυτηρίων.
Την κατασκευή λοιπόν των εξεδρών την υλοποιεί η Δημοτική Αρχή , όπως είχε υποσχεθεί . Υπεύθυνος είναι ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Χρήστος Χιονίδης ένας υπεύθυνος, ευσυνείδητος και συνεπέστατος άνθρωπος για τον οποίο ο πρόεδρος της
Επιτροπής Ασφάλειες γηπέδων και πρόληψης βίας της ΕΠΣΠ Μιχάλης Μουσελής είπε κάνοντας και το σχετικό λογοπαίγνιο , ότι «είναι από τους λίγους ανθρώπους που του λες κάτι και δεν το γράφει στο χιόνι ».
Όσον αφορά τις εργασίες της ριζικής ανακατασκευής του ΣΕΦ που θα στοιχίσει περίπου 1,1 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα του ΣΕΦ ,θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό , αφού ενδέχεται στην συνέχεια να υπάρχουν ενστάσεις από την πλευρά κάποιων εργολάβων .
Να επαναλάβουμε ότι η ανακατασκευή περιλαμβάνει :
1)Αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα με νέο, τελευταίας γενιάς και υψηλών προδιαγραφών.
2)Ανακαίνιση των έξι αποδυτηρίων και των δύο βοηθητικών χώρων (αποθήκες), με νέες υδραυλικές, ηλεκτρολογικές και αποχετευτικές εγκαταστάσεις, νέα δάπεδα, φωτισμό, ντουζιέρες, είδη υγιεινής και σύγχρονο εξοπλισμό.
*Στις 26 Οκτωβρίου διεξήχθη ο αγώνας Νίκης Ρέντη – Ηρακλή Νίκαιας για τον 1ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας . Νικήτρια αναδείχτηκε η γηπεδούχος ομάδα με 2-1. Όμως η κατάσταση πήρε άλλη τροπή . ΟΙ Νικαιώτες έκαναν ένσταση πλαστοπροσωπίας για ένα παίκτη της Νίκης . Ο οποίος κλήθηκε στο τέλος από τον διαιτητή αλλά δεν ήταν ο ίδιος με τον παίκτη της φωτογραφίας του δελτίου. Επιπλέον δεν γνώριζε στοιχειώδη στοιχεία του αθλητή του δελτίου( όνομα πατρός , μητρός κλπ.) . Όλα αυτά αναφέρονται στο φύλλο αγώνα . Επιπλέον η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΠ κάλεσε σε απολογία την Νίκη Ρέντη και τον ποδοσφαιριστή . Κανένας όμως δεν παρουσιάστηκε .
Ξέρετε πως ανακαλύφθηκε η απάτη; Όπως μάθαμε το είπε ο ίδιος ο παίκτης που έκανε την …κουτσουκέλα σε ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Νίκαιας που τον γνώριζε . Όταν ο τελευταίος τον ρώτησε πως και βρέθηκε στη Νίκη Ρέντη, αυτός απάντησε ότι θα παίξει με το δελτίο άλλου….
Και φυσικά ο παίκτης του Ηρακλή αμέσως μετά την ήττα το χρησιμοποίησε αναλόγως…
* Να λοιπόν που υπάρχουν και περιπτώσεις που οι τύποι υπερτερούν της ουσίας . Δεν ξέρουμε αν θα ισχύσει τελικά , αλλά τα μέχρι τώρα στοιχεία αυτό δείχνουν .
Στον αγώνα Λεόντων Καμινίων – Αστέρα Κερατσινίου όλα έγιναν κανονικά σύμφωνα με πληροφορίες και αρκετές μαρτυρίες . Όμως ένα λάθος από πλευράς γηπεδούχων ενδέχεται να φέρει τα πάνω – κάτω .Ενώ η ομάδα αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τρεις μικρούς το φύλλο αγώνα μετά από τις αλλαγές που έγιναν , έδειχνε ότι έπαιζε με δυο !! Ο διαιτητής δεν έχει καμία ευθύνη. Απλά αντέγραψε το χαρτάκι με τις αλλαγές που του έδωσαν από τους Λέοντες. Αυτοί έκαναν το λάθος . Έγραψαν εκ παραδρομής άλλο νούμερο . Ούτε ο αρχηγός της ομάδας που υπέγραψε στο τέλος το Φ.Α. το κατάλαβε. Συνεπώς αυτό θεωρείται ισχυρό και χωρίς ανταπόδειξη. Αυτό υπερισχύει. Εκτός αν προσκομίσουν στοιχεία οι Καμινιώτες , όπως το βίντεο του αγώνα που να αποδεικνύει ότι έγινε λάθος. Στην περίπτωση αυτή τον λόγο έχει η Πειθαρχική της ΕΠΣΠ που θα εξετάσει το θέμα….
* Στον αγώνα Σαρωνικού – Αργοναύτη την περασμένη Κυριακή στην Αίγινα τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε . Αγωνιστικά όλα πήγαιναν φυσιολογικά. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο των κινήσεων απέναντι σε μια ομάδα που ΄πήγε στο νησί με ελλείψεις και αγωνιζόταν αμυντικά με αντεπιθέσεις σε μια από τις οποίες σκόραρε στο 75’ .
Ο Σαρωνικός πίεσε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια χωρίς να τα καταφέρει. Στο 92’ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Βαγγέλη Νικολόπουλου. Ο διαιτητής Πλακιάς του έδειξε κίτρινη κάρτα για «θέατρο» που ήταν η δεύτερη και τον απέβαλε . Και εκεί άρχισαν όλα . Ο Νικολόπουλος απείλησε τον διαιτητή και στη συνέχεια μετά το τέλος τον έβρισε και τον έσπρωξε . Αυτό βέβαια του στοίχισε ακριβά αφού τιμωρήθηκε με 8 αγωνιστικές και 70€ πρόστιμο .Στη φασαρία πήρε μέρος και ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Μπιζιώτας που απείλησε και εξύβρισε τον διαιτητή , όπως και ο εκπρόσωπος του συλλόγου Ι. Ηρακλειώτης. Ο τελευταίος όμως ήταν ήδη τιμωρημένος από προηγούμενο παιχνίδι. Γι’ αυτόν τον λόγο κλήθηκε σε απολογία η διοίκηση του Σαρωνικού που επέτρεψε την είσοδο του Ηρακλειώτη στον αγωνιστικό χώρο.
Ο τελευταίος είχε τιμωρηθεί την περασμένη εβδομάδα με 6 αγωνιστικές και 60€. Τώρα προστέθηκαν δυο ακόμα συν 50€ επιπλέον..
Στον προπονητή Δ.Μπιζιώτα επιβλήθηκε ποινή 4 αγωνιστικών και πρόστιμο 40€ .
* Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ για μια ακόμα φορά υπενθυμίζει στα σωματεία, ότι μετά την ανάρτηση του εβδομαδιαίου Προγράμματος αγώνων, κανένα αίτημα δεν θα γίνεται δεκτό για αλλαγή ημέρας ή ώρας, ειδικά όταν γίνεται προφορικά, καθώς ακολουθεί το πρόγραμμα των Υποδομών, το οποίο εξαρτάται απόλυτα
Αιτήματα ( εγγράφως) σωματείων θα γίνονται δεκτά όπως είναι ήδη γνωστό μέχρι την Δευτέρα εκάστης εβδομάδας.
*Σε τρεις δόσεις θα διεξαχθούν οι αγώνες της 4ης φάσης του Κυπέλλου Πειραιά
Την προσεχή Τετάρτη 19 Νοεμβρίου θα παίξουν Αμφιάλη – Εθνικός, ΑΕ Μοσχάτου – Αετός Κορυδαλλού και Χαλκηδόνα- Ερμής Κορυδαλλού .
Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου θα αγωνιστούν ΑΟ Αστέρας Πολυκράτης- Σαρωνικός, Ήφαιστος – Αίας Σαλαμίνας και Χαραυγή – Ίκαρος Καλλιθέας.
Τέλος την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου θα γίνει ο αγώνας Θησέα- Προοδευτικής.
*Μπορεί ο ΑΟ Καραβάς να απέχει από το πρωτάθλημα φέτος , αλλά συνεχίζει να απασχολεί τα Μ.Μ.Ε. Με διάφορα σχόλια κυρίως για την κατάσταση που έφτασε η ομάδα σε αυτό το σημείο και για το ποιος ευθύνεται περισσότερο . Γράφτηκαν διάφορα , ανάλογα με το πως το βλέπει ο καθένας και σε ποια πλευρά ανήκει. Μόνο που αυτοί οι «αυλοκόλακες » δεν έχουν καμία σχέση και δεν γνωρίζουν πως έχει πραγματικά η κατάσταση, από μέσα . Αν κάποιος λοιπόν θέλει να μάθει ποιος πλήρωνε τους παίκτες, το προπονητικό τιμ ,φροντιστές , υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κλπ ή ακόμα και ποιος χρωστάει σε όλους τους παραπάνω τα τελευταία χρόνια, δεν έχει παρά να τους ρωτήσει. Δεν έχουν απομακρυνθεί. Όλους κάπου κοντά στον Πειραιά και τα περίχωρα του θα τους βρει . Αυτοί σίγουρα ξέρουν . Απλά πράγματα….
* Και κάτι ακόμα για τον ΑΟ Καραβά . Μέσα στο μήνα θα προκηρυχθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση , όπου θα συζητηθεί το μέλλον του συλλόγου και ποιοι είναι διατεθειμένοι να ασχοληθούν διοικητικά με την ομάδα την επόμενη χρονιά .
Ο Καραβάς θέλει κοντά του όλους όσους τον αγαπούν πραγματικά ώστε να μπορέσει και πάλι να ορθοποδήσει και να γνωρίσει όμορφες στιγμές…
* *Διπλή νίκη για τις Μικτές Κ14 και Κ16 της ΕΠΣ Πειραιά που επικράτησαν των αντίστοιχων της ΕΠΣ Αργολίδας στο «Παντελής Νικολαΐδης».
Η Μικτή Κ-14 κατέβαλε με 2-1 την αντίπαλο της χάρη στα τέρματα που πέτυχαν οι Δημόπουλος του Ολυμπιακού και Αρσένος της Ελλάδας Ποντίων . Ήταν η τρίτη νίκη της ομάδας του Θεόφιλου Καλύβα σε ισάριθμα παιχνίδια.
*Η Κ16 του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη μετά από δυο ισοπαλίες πέτυχε την πρώτη της νίκη επικρατώντας εύκολα με 3-0.
Το σκορ άνοιξε ο Δημόπουλος του Ολυμπιακού για να σκοράρουν στην συνέχεια οι Κωνσταντέλιας και Νικολάου . Και οι δυο που μπήκαν σαν αλλαγή στο παιχνίδι αγωνίζονται στον ΑΟΚ Φαλήρου.
Την προσεχή Τετάρτη 19 Νοεμβρίου οι Μικτές Πειραιά έχουν ρεπό . Την Δευτέρα όμως θα δώσουν φιλικά παιχνίδια στο γήπεδο του ΣΕΦ . Η Κ14 με την αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού και αμέσως μετά η Κ16 με τον Ίκαρο Καλλιθέας.
Ακολουθούν δυο εκτός έδρας αναμετρήσεις στις 26/11 με Λακωνία και Μεσσηνία στις
* Μετά από δυο περίπου χρόνια ο διαιτητής Δημοσθένης Ορφανός επανέρχεται από αυτή την εβδομάδα, στην ενεργό δράση. Θα βοηθά ο ίδιος ακόμα και σε αγώνες υποδομών εφόσον βέβαια το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του ασχολίες.
Ο Ορφανός είναι ένας από τους καλύτερους και ακριβοδίκαιους διαιτητές που έχουν περάσει από τον Πειραιά . Σίγουρα η επανεμφάνιση του θα βοηθήσει σημαντικά δίνοντας μια ανάσα στην Επιτροπή Ορισμού Διαιτησίας.
* Την προσεχή Δευτέρα 19/11 και ώρα 18.00 ξεκινά η νέα σχολή διαιτησίας στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΠΣ Πειραιά .Καλούνται οι υποψήφιοι διαιτητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή, αλλά κι όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα να δώσουν το παρών.
Η Πειραϊκή διαιτησία χρειάζεται οπωσδήποτε «νέο αίμα »
*Οι διπλές διαιτησίες της αγωνιστικής . Από έναν αγώνα Α’ και έναν Β’ Κατηγορίας σφυρίζουν οι Ι. Ηλιόπουλος Δ. Πουλόπουλος και Κ. Δαμιανάκης
Έναν Β΄και έναν Γ΄Κατηγορίας η Χαρά Βογιατζιδάκη.
Από ένα αγώνα Γ’ Πειραιά διαιτητεύουν οι Φωτιάδης , Ιωαννίδης Ν. , καθώς και 5 αγώνες υποδομών ο πρώτος και 3 ο δεύτερος…..
* O Πειραιώτης διαιτητής Πάνος Γκολές είναι από αυτούς που βοηθά τόσο στα Πειραϊκά πρωταθλήματα όσο και στις υποδομές, παίζοντας σε πολλά παιχνίδια.
Το περασμένο Σάββατο σφύριξε αρκετά παιχνίδια υποδομών ενώ την Δευτέρα ήταν στον αγώνα Παλαιμάχων Περάματος – Παναθηναϊκού. Μόνο την Κυριακή δεν έπαιξε , κάτι που συνέβη για πρώτη φορά . Και ξέρετε γιατί ; Επειδή έτρεχε στον Μαραθώνιο της Αθήνας και μάλιστα για 12η συνεχόμενη χρονιά , με χρόνο 5 ώρες και 22 λεπτά.
*Για μια ακόμα φορά .Mε απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής και κατόπιν του σχετικού ελέγχου των Φ.Α. στους αγώνες των Πειραϊκών πρωταθλημάτων του περασμένου Σαββατοκύριακου την Επιτροπή Πρωταθλήματος 6 σωματεία κηρύσσονται Πειθαρχικώς ελεγκτέα για παραβάσεις του κανονισμού προπονητών, καθώς δεν είχαν εκδώσει το υποχρεωτικό Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή και τους επιβάλλεται αυτοδίκαια χρηματική ποινή εκατό(100) ευρώ σε έκαστο σωματείο.
Πρόκειται για τα σωματεία Φαληρικός, Αστέρας Κερατσινίου
Β΄ Κατηγορία),Νίκη Ρέντη, ΑΟ Πειραιάς , Νέο Ικόνιο Β’, Νέι Ευγένειας Β’.
* Πολλά παιχνίδια που είναι τοπικά ντέρμπι διεξάγονται
αυτή την αγωνιστική .
Στην Α’ Κατηγορία θα παίξουν Χαλκηδόνα- ΑΕ Νίκαια ( 1ος όμιλος), , Νέοι Ευγένειας- Χαραυγή, Παντζιτζιφιακός – ΑΟΚ Φαλήρου ( 2ος όμιλος)
Την Κυριακή στον 1ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας η Δόξα Πειραιά θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Νίκαιας, ο ΑΣΧ Ποσειδών τον ΑΟ Προφήτη Ηλία και ο Παννεαπολικός την Άνω Νεάπολη …
Το Σάββατο για τον 2ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας θα παίξουν στο Μοσχάτο ΑΟ Αστέρας Πολυκράτης – Αναγέννηση Μοσχάτου .
*5 ομάδες της Β΄ Κατηγορίας έχουν αλλάξει ήδη προπονητή Το εντυπωσιακό είναι ότι και οι 5 είναι στον 1ο όμιλο.( Άρης Αμφιάλης, Αστέρας Νίκαιας, Δόξα Πειραιά , Σαλαμινομάχοι , ΑΕ Χατζηκυριακείου) Αν σκεφτούμε ότι στον Άρη Αμφιάλης μετά τον Σπύρο Χαλάρη και μέχρι να αναλάβει ο Δημήτρης Αλειφεράκης στον πάγκο κάθισε ο Παύλος Καπνίσης και στην Δόξα Πειραιά πριν τον Μάνο Χαρόπουλο ήταν για μια εβδομάδα ο Πάνος Βλαχογιάννης , τότε μιλάμε για 7 προπονητές .
Στον 2ο όμιλο αντίθετα , η κατάσταση είναι πιο ….ήρεμη .
Μόνο ο Χρήστος Μελανιφίδης αντικατέστησε τον Κώστα Δουνδουλάκη μετά την 1η εβδομάδα προετοιμασίας…..
*Την πιο βαριά ήττα στην προπονητική του πορεία γνώρισε ο Δημήτρης Αλειφεράκης αφού ο Άρης Αμφιάλης ηττήθηκε με 0-8 από την Άνω Νεάπολη . Και ενώ όλοι περίμεναν πως μετά τον διασυρμό αυτό ο έμπειρος τεχνικός θα αποχωρούσε, αποφάσισε να παραμείνει λέγοντας χαρακτηριστικά : «Αυτή την ομάδα που έφαγε 8 γκολ θα τη στηρίξω μέχρι τέλους Γιατί εγώ μπορώ . Το τέλος Απριλίου είναι κοντά …
*Για τον Δημήτρη Αλειφεράκη , όλοι γνωρίζουν στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο ότι αν δεν βρει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας αποχωρεί αμέσως.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέχρι το 2023 ήταν στους Νέους Ευγένειας όπου κάθισε για 5 ολόκληρα χρόνια . Τις δυο τελευταίες χρονιές εργάστηκε σε 6 συνολικά ομάδες(!!) Συγκεκριμένα σε Αμπελακιακό, Ερμή Κορυδαλλού, ΑΕ Περάματος, Ελλάδα Ποντίων , ΑΟΑΔ και τώρα στον Άρη Αμφιάλης….
* Και κάτι άλλο απίθανο από τον προπονητικό χώρο . Για 6 χρόνια και κάτι ήταν στον πάγκο του Αστέρα Νίκαιας ο Άγγελος Σκανάτοβιτς . Από την ημέρα που έφυγε ( στα τέλη του 2019) μέχρι σήμερα δεν έχει στεριώσει προπονητής εκεί .Από την ομάδα πέρασαν περισσότεροι από 15 προπονητές . Τι να φταίει άραγε ;
*Πάντως ο Αστέρας Νίκαιας αυτή την εποχή βρίσκεται σε «καλά χέρια ». Σε αυτά του Δημήτρη Βουτσινά . Που στην πρώτη του παρουσία στην ομάδα σάρωσε με 4-0 τον Ποσειδώνα Χατζηκυριακείου που θεωρείται από τις πιο αξιόλογες ομάδες του 1ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας…
*Από τις περιπτώσεις που επιβεβαιώνεις ότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο ωραίο και συναρπαστικό άθλημα . Στον αγώνα ΑΕ Περάματος – Παντζιτζιφιακού οι φιλοξενούμενοι στο 9’ προηγήθηκαν 0-2 . Τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Γιατί οι Περαματιώτες με ένα ξέσπασμα από το 30’ μέχρι το 55’ πέτυχαν 6 γκολ σε 25 λεπτά…..
* Την προσεχή Δευτέρα 17 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 στο ΔΑΚ Κορυδαλλού , ο Σύλλογος Βετεράνων ποδοσφαιριστών Προοδευτικής διοργανώνει φιλικό αγώνα με αντίπαλο την ομάδα της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά . Θα τιμηθούν οι αείμνηστοι αδελφοί Φώτης και Βαγγέλης Μπαλόπουλος καθώς και ο , εν ζωή , Γιώργος Παπανικολάου για την σπουδαία και διαχρονική τους προσφορά στην Προοδευτική και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. μεγάλη προσφορά τους στην Προοδευτική .
Επίσης θα τιμηθεί και η Ένωση Βετεράνων ποδοσφαιριστών Πειραιά της οποίας πρόεδρος είναι ο Κανέλλος Τσίρμπας καθώς και ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής Άνθιμος Καψής για το ήθος αλλά και τη συνολική τεράστια προσφορά στο ποδόσφαιρο
Οι απονομές θα γίνουν από τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Νίκο Χουρσαλά και τον Αντιδήμαρχο Νεκτάριο Τσίρμπα οι οποίοι στηρίζουν ενεργά δράσεις που αναδεικνύουν τις αξίες του αθλητισμού, της μνήμης και της κοινωνικής προσφοράς.
Η εκδήλωση αυτή δεν είναι απλώς ένας ποδοσφαιρικός αγώνας· είναι μια γιορτή μνήμης, σεβασμού και ενότητας. Μια στιγμή όπου το ποδόσφαιρο ενώνει γενιές και ανθρώπους, αναδεικνύοντας τη διαχρονική σημασία της Προοδευτικής και των ανθρώπων που την υπηρέτησαν με πάθος και ήθος.
Ο Δήμος Κορυδαλλού προσκαλεί όλους τους φίλους του αθλητισμού να παρευρεθούν και να αποδώσουν τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε εκείνους που άφησαν το αποτύπωμά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ιστορία της Προοδευτικής.
* Μετά από μια σπουδαία και επιτυχημένη πορεία ο Γιάννης Μπαντίκος αποφάσισε να «κρεμάσει τα γάντια
του ».Ο 37χρονος γκολκίπερ στο «αντίο» του ευχαρίστησε όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για την Προοδευτική Χαρακτηριστικά τόνισε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ομάδα που ανδρώθηκα και ήταν το δεύτερο σπίτι μου, την Προοδευτική, που επί επτά χρόνια ήμουν μέλος της . Φυσικά τον κόσμο της Προοδευυτικής για την αγάπη και την εκτίμηση προς το πρόσωπο μου , τις διοικήσεις που μου έδιναν την ευκαιρία να είμαι μέλος αυτής της ιδέας.»…
———————————————————
*Γκέλα του Εθνικού στην έδρα του αφού δεν μπόρεσε να λυγίσει τον Γιούχτα ( 9ος) στον οποίο παραχώρησε ισοπαλία 1-1 . Έτσι δεν εκμεταλλεύτηκε την πρώτη ήττα της πρωτοπόρου ΑΕ Μυκόνου στο πρωτάθλημα. Ήταν η 3η ισοπαλία φέτος για τους Πειραιώτες που έχουν 4 νίκες και μία ήττα. Την Κυριακή υποδέχονται τον ουραγό Γρανίτη Αγίας Μαρίνης Χανίων που μετράει μόνο ήττες μέχρι τώρα
* Μια ακόμα ήττα στη Σαλαμίνα για τον Αίαντα . Από τον Αστέρα Βάρης ( 3ος ) με 0-1 .
Οι νησιώτες τώρα μετράνε 5 ήττες και 3 νίκες σε 8 παιχνίδια και τώρα βρίσκονται στην 8η θέση…
*Ο Ιωνικός επικράτησε με 0-2 του Γρανίτη στα Χανιά και ανέβηκε στην 7η θέση έχοντας 3 νίκες 3 ισοπαλίες και 2 ήττες…
Ιωνικός και Αίας αναμετρώνται την Κυριακή στη Νεάπολη σε ένα καθοριστικό παιχνίδια για τη συνέχεια και για τους δυο ….
*Η Προοδευτική αν και είχε ρεπό παρέμεινε στην κορυφή του 1ου ομίλου της Α΄Κατηγορίας έχοντας όμως και συγκάτοικο την Χαλκηδόνα που «στραβοπάτησε» στο Μοσχάτο με τη Θύελλα και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην κορυφή , έχοντας έναν αγώνα περισσότερο.
Οι Κορυδαλλιώτες έχουν την καλύτερη επίθεση με τεράστια διαφορά απο τους υπόλοιπους ( 24 γκολ) .
Την καλύτερη άμυνα διαθέτει ο Αμπελακιακός που μετά από 6 αγώνες έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ.Η εστία του Σαλαμινιώτικου συλλόγου παραμένει απαραβίαστη 385 λεπτά….
Αμπελακιακός – Προοδευτική αγωνίζονται μεταξύ τους αυτή την εβδομάδα ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Νικαιώτικο ντέρμπι Χαλκηδόνας- ΑΕ Νίκαιας.
Στον αντίποδα Νέο Ικόνιο και Πυθαγόρας που μετά από 7 αγώνες μετράνε 6 ήττες και μια ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι . Το Νέο Ικόνιο έχει σκοράρει μόνο μια φορά ενώ ο Πυθαγόρας διαθέτει την χειρότερη άμυνα με 19 τέρματα
*Στον 2ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας ο καλπασμός της πρωτοπόρου Αμφιάλης συνεχίζεται 6 στα 6 νίκες χωρίς την παραμικρή απώλεια βαθμών.
Εντυπωσιακή και η πορεία της ΑΕ Μοσχάτου που στα 4 τελευταία παιχνίδια μετράει 4 νίκες με 22-1 τέρματα(!!!), ενώ η εστία της παραβιάστηκε μετά από 518 λεπτά….
Έχει την καλύτερη επίθεση με 22 γκολ αλλά και άμυνα με 2 μαζί με την Αμφιάλη.
*Πρώτος σκόρερ της Κατηγορίας είναι ο Σάββας Ηλιάδης με 11 τέρματα.
Επιστροφή στις νίκες μετά από 4 αγώνες για τον Αργοναύτη .
Χωρίς νίκη παραμένει ο ΑΟΚ Φαλήρου ενώ ο Παντζιτζιφιακός έχει δεχτεί τα περισσότερα τέρματα( 22) από τα οποία τα 15 σε δυο αγώνες !!.
Στον 2ο όμιλο δεν σημειώθηκε καμία ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική…
*Η νίκη του ΑΣ Δραπετσώνας στο ντέρμπι του 1ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας επί της Ένωσης Α.Α. Ρέντη της «έκοψε τη φόρα» αφού προερχόταν από 6 στα 6 νίκες και την έπιασε στην κορυφή.
Οι Δραπετσωνίτες έχουν την καλύτερη επίθεση με 18 γκολ ενω την καλύτερη άμυνα με 2 τέρματα έχει ο Θησέας που παραμένει η μόνη αήττητη ομάδα του ομίλου.
Αντίθετα απογοητευτική είναι μέχρι τώρα η πορεία του Άρη Αμφιάλης 7 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με 1-27 τέρματα…
Χωρίς νίκη παραμένει και η ΑΕ Χατζηκυριακείου…
*Πρώτη ήττα και για τον πρωτοπόρο του 2ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας ΑΟ Αστέρα Πολυκράτη που είχε 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ηττήθηκε από τον αήττητο Δία Κορυδαλλού που τον πλησίασε στον ένα βαθμό. Διαθέτει πάντως την καλύτερη επίθεση αλλά και άμυνα(19-4)
Τα πιο λίγα γκολ έχει σημειώσει ο Πανιώνιος Κερατσινίου( 3) ενώ την πιο «τρύπια» άμυνα έχει ο Φαληρικός η εστία του οποίου έχει παραβιαστεί 21 φορές σε 6 αγώνες….
*Αμφιάλη Β’ και Φοίνικας Αγίας Σοφίας που είναι αήττητοι προπορεύονται στον 1ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας. Η μεταξύ τους βαθμολογική διαφορά είναι 3 βαθμοί αλλά ο Φοίνικας έχει έναν αγώνα λιγότερο . Αν όμως ο Ηρακλής Νίκαιας κερδίσει την ένσταση όπως προαναφέραμε, τότε περνάει αυτός στην 2η θέση….
Στον 2ο όμιλο ο ΓΣ Σαλαμίνας προηγείται με 15 βαθμούς, αλλά η Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου( 13) Αετός Κορυδαλλού Β’( 13) Παντζιτζιφιακός Β’ ( 11) Ρεντιακός ( 10) έχουν έναν αγώνα λιγότερο….