stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Σοβαρό θέμα με άγνωστες , προς το παρόν , εξελίξεις έχει δημιουργηθεί με τα γραφεία της ΕΠΣ Πειραιά, στο περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ.

Αν και υπάρχει μισθωτήριο συμβόλαιο ενοικίασης μέχρι το 2032, η διοίκηση του ΣΕΦ επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τον χώρο για ιδιόχρηση, αφού τα υπάρχοντα μέσα στον χώρο του σταδίου θα ανήκουν εξ ολοκλήρου στην ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Η διοίκηση όμως της ΕΠΣΠ δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει τον χώρο που στεγάζεται αν δεν καλυφθεί με κάποιον άλλον  ανάλογο , εξίσου κατάλληλο. Κι αυτό βέβαια θα συζητηθεί πρώτα  με τα Πειραϊκά  σωματεία στην προσεχή Γενική Συνέλευση.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό ξεκάθαρα με το μέρος της ΕΠΣΠ είναι και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ο οποίος θα κλείσει ραντεβού με την πρόεδρο του Σ.Ε.Φ. κ. Χριστίνα Τσιλιγγίρη και την διοίκηση της Ένωσης προκειμένου να βρεθεί μία λύση…

 

 

*Την μεγάλη προσπάθεια για άνοδο στην Super League 2  ξεκινά αύριο ο Εθνικός . Ο ιστορικός σύλλογος του Πειραιά έχοντας την συμπαράσταση του κόσμου του αρχίζει την προσπάθεια για επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες .

Την  Κυριακή 26/4  και ώρα 16.00 υποδέχεται τον πανίσχυρο Άρη Πετρούπολης στο Μοσχάτου

Ακολουθεί   το παιχνίδι στον Πύργο την προσεχή Τετάρτη 29/4 ,ενώ την Κυριακή 3 Μαΐου  θα παίξει με την Ζάκυνθο στο Μοσχάτο. Στη συνέχεια θα παίξει πάλι με Άρη στην Πετρούπολη( 10/5) ,με Πύργο εντός( 13/5) και θα κλείσει τους αγώνες στη Ζάκυνθο( 17/5)

Οι δυο πρώτες θέσεις δίνουν τον προβιβασμό και αυτό θα προσπαθήσουν να πετύχουν οι Πειραιώτες .

Σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς και η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ θα είναι στο πλευρό του Εθνικού σε αυτούς τους έξι  κρίσιμους αγώνες των μπαράζ ανόδου στην Super League 2.

 

 

*Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια των Πειραϊκών πρωταθλημάτων και από αυτό  το Σαββατοκύριακο αρχίζουν τα μπαράζ ανόδου και σωτηρίας ( play off – play out ) .

Προοδευτική και Αμφιάλη ανέρχονται πανηγυρικά στην Γ’ Εθνική αφού ξεχώρισαν ουσιαστικά από την αρχή του πρωταθλήματος . Και οι δυο ομάδες τερμάτισαν αήττητες!!!

Οι Κορυδαλλιώτες του Βασίλη Σπάθα με 22 νίκες και 2 ισοπαλίες με 20 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Χαλκηδόνα ενώ οι Αμφιαλιώτες του Λευτέρη Στρατή με 21 νίκες και 3 ισοπαλίες με  βαθμούς διαφορά από την δεύτερη ΑΕ Μοσχάτου

 

* Οι αγώνες της  1ης αγωνιστικής των αγώνων play-out & play –off θα διεξαχθούν όπως προαναφέραμε αυτό το Σαββατοκύριακο, εκτός από τους αγώνες play-out του 2ου ομίλου της Α΄ Κατηγορίας που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 29 Απριλίου

 

* Οι ομάδες στους αγώνες  play-off & play-out μεταφέρουν τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας, διαιρουμένου  με τον συντελεστή 2

* Στην περίπτωση που η διαίρεση δίνει κλασματικό αριθμό, τότε η μισή μονάδα δίνεται υπέρ του σωματείου.

*Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ διευκρινίζει για το τι ισχύει  για την άνοδο και τον υποβιβασμό σε Α΄ και Β΄ Κατηγορίας μετά τους αγώνες play-off, play-out  που ξεκινούν το Σαββατοκύριακο.

1. Στους αγώνες play-out της Α΄ Κατηγορίας υποβιβάζεται η τελευταία ομάδα  κάθε ομίλου, ενώ οι προτελευταίες  ομάδες   των  2 ομίλων , αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων θα δώσουν αγώνα κατάταξης για τον υποβιβασμό μίας ακόμη ομάδας (υποβιβάζονται 3 ομάδες + τις 2 ομάδες που υποβιβάσθηκαν από την Κανονική διάρκεια των αγώνων- σύνολο 5 ομάδες).

2. Στους αγώνες play-out της Β΄ Κατηγορίας υποβιβάζεται η τελευταία ομάδα  κάθε ομίλου, ενώ οι προτελευταίες  ομάδες   των  2 ομίλων , αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων θα δώσουν αγώνα κατάταξης για τον υποβιβασμό μίας ακόμη  ομάδας (υποβιβάζονται  3 ομάδες  + τις 2 ομάδες που υποβιβάσθηκαν από την Κανονική διάρκεια των αγώνων- σύνολο 5 ομάδες).

3. Στους αγώνες play- off(ανόδου) της Β΄ Κατηγορίας, η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου ανέρχεται στην Α΄ Κατηγορία.

 

*Πάμε τώρα αναλυτικά σε κάθε όμιλο.

Τα play-outs του 1ου ομίλου  της Α’ Κατηγορίας απέφυγαν ο ΑΣ Ποντίων και ο Ήφαιστος που ισοβάθμησε με την Θύελλα Μοσχάτου αλλά ήταν καλύτερος στα μεταξύ τους παιχνίδια( 2-0, 2-2) .

Μετέχουν λοιπόν Θύελλα Μοσχάτου 16 βαθμοί , Ελλάς Ποντίων 13, ΑΟΑΔ 10 και Πυθαγόρας 3 .

Υποβιβάζεται απευθείας το Νέο Ικόνιο που δεν σημείωσε ούτε μια νίκη .

* Τα play -outs του 2ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας απέφυγε τελικά ο Αργοναύτης αν και έχασε από την Αμφιάλη . Κι αυτό γιατί ο Ερμής ηττήθηκε στον Κορυδαλλό από τον Παντζιτζιφιακό .Οι δυο αυτές ομάδες μετέχουν τελικά στα μπαράζ μαζί με τον Ατρόμητο Πειραιά και τον ΑΟΚ Φαλήρου .

Αναλυτικά η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινήσουν οι ομάδες :

Ερμής Κορυδαλλού 13 βαθμοί Παντζιτζιφιακός 12, Ατρόμητος Πειραιά 12 , ΑΟΚ Φαλήρου 7.

 

*Στην Α’ Κατηγορία ανέρχονται απευθείας από την Β’ η Ένωση Α.Α. Ρέντη ( 1ος όμιλος ) και ΑΟ Αστέρας Πολυκράτης ( 2ος όμιλος) .

Ανεβαίνουν επίσης μέσω των play -offs η πρώτη ομάδα από  κάθε όμιλο

Από τον 1ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας  την άνοδο θα διεκδικήσουν οι Θησέας 30 βαθμοί, ΑΣ Δραπετσώνας 24, ΑΣΧ Ποσειδών 22, Δόξα Πειραιά 22 .

*Ποσειδών και  Δόξα Πειραιά ισοβάθμησαν στους 43 βαθμούς, όμως υπερτερεί ο Ποσειδών λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια( 2-0, 1-2)

*Από τον 2ο όμιλο την άνοδο θα διεκδικήσουν οι Αναγέννηση Μοσχάτου 27 βαθμοί, Δίας Κορυδαλλού 26, ΑΟ Κορυδαλλός 24, Πειραϊκός 19.

 

* Από τον 1ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας υποβιβάζεται απευθείας στην Γ’ Πειραιά ο Άρης Αμφιάλης .

Στα Play -outs μετέχουν οι Αστέρας Νίκαιας 14 βαθμοί, Προφήτης Ηλίας 10, Σαλαμινομάχοι 9, ΑΕ Χατζηκυριακείου 3.

Από τον 2ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας υποβιβάζεται απευθείας στην Γ’ Πειραιά ο  Φαληρικός  .

Στα Play -outs μετέχουν  Αστέρια Δραπετσώνας 15, Πανιώνιος Κερατσινίου 15, Αστέρας Κερατσινίου 9, Πήγασος Αγίου Διονυσίου 6.

 

*Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Πειραιά που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο γήπεδο Ταύρου.

Νικητής αναδείχτηκε ο Εθνικός με χαρακτηριστική άνεση , επικρατώντας με 4-0 της ΑΕ Μοσχάτου.

Οι κυανόλευκοι συνεχίζουν να είναι ο πολυνίκης του θεσμού. Σε 8 συμμετοχές σε τελικούς το έχουν κατακτήσει 6 φορές(2014, 2019, 2023, 2024,2025, 2026)

Το έχουν χάσει δυο φορές . Το 2013 από την ΑΕ Μοσχάτου και το 2018 από τον ΑΟ Καραβά ….

*Περισσότεροι από 1200 φίλαθλοι έδωσαν το παρών στον φετινό τελικό έχοντας άψογη συμπεριφορά σε ένα παιχνίδι που έγινε σε αθλητικά πλαίσια .

Άριστη και η διαιτησία του Γιάννη Κακριδή που απέδειξε ότι αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο..

Τελικά η φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά δεν μπόρεσε να παραβρεθεί με αποτέλεσμα να «χαλάσει » το τελετουργικό  και τους …υπολογισμούς . Έτσι ο τελικός ξεκίνησε στις 17.20 αντί για τις 17.30 που ήταν προγραμματισμένος . Μάλιστα κάποιοι φίλαθλοι που έφτασαν στην …ώρα τους  , με έκπληξη διαπίστωσαν ότι το σκορ εκείνη τη στιγμή ήταν ήδη 2-0!!

Αυτή ήταν και η μοναδική παραφωνία…

 

 

* Φέτος είναι η χρονιά της Αμφιάλης. Οι προσπάθειες των υπευθύνων της ομάδας και ιδιαίτερα του ηγέτη Γιώργου Μπήτρου , απέδωσαν καρπούς .

Ο σύλλογος δουλεύει προγραμματισμένα σε όλους τους τομείς .

Η Αμφιάλη ανέρχεται φέτος στην Γ’ Εθνική δίκαια κατά γενική παραδοχή .

Παράλληλα έδειξε ότι εκτός από παρόν διαθέτει και μέλλον με τις υποδομές της να λειτουργούν άψογα και οργανωμένα , αφού και η β’ ομάδα ανήλθε στην Β’ Πειραιά κάτι που ισχύει για πρώτη φορά  στην ιστορία του ποδοσφαίρου όσον αφορά τις δεύτερες ομάδες …

 

*Ο Ματέο Κράσι αναδείχτηκε 1ος σκόρερ στην Α’ Κατηγορία με 25 τέρματα . Ο 35χρονος επιθετικός πέτυχε 3 γκολ στο  τελευταίο παιχνίδι με την Ελλάδα Ποντίων ( 6-1).

Ακολούθησαν δυο ποδοσφαιριστές της Αμφιάλης . Ο Σταμάτης Σαπαλίδης με 23 γκολ και ο Νικόλας Λέκκας με 19. Και οι δυο πέτυχαν από δυο γκολ στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στον Αργοναύτη ( 5-1)..

 

*Η Χαλκηδόνα ήταν η ευχάριστη έκπληξη της φετινής χρονιάς . Τερμάτισε στην 2η θέση μετά την Προοδευτική και έδειξε ότι έχει δυνατότητες για κάτι πολύ καλύτερο . Δείγμα της σωστής δουλειάς που άρχισε να γίνεται φέτος στον σύλλογο με μια πολύ ικανή διοίκηση και τον Λευτέρη Βασιλειάδη στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας . Η παρουσία αυτή του ιστορικού συλλόγου δίνει ελπίδες για κάτι ακόμα καλύτερο στη συνέχεια …

 

*Φιέστα ανόδου αύριο βράδυ στις 20.30  στην Ένωση Α.Α. Ρέντη που επανέρχεται δριμύτερη στην Α’ Κατηγορία .

Η ομάδα είχε …αυτουποβιβαστεί πριν από δυο χρόνια στη Β’ Πειραιά , όταν οι υπεύθυνοι του συλλόγου είχαν καταλάβει ότι δεν ήταν ικανή για να συνεχίσει στην Α’.

Όμως χάρη στην προσπάθεια κάποιων ανθρώπων και ιδιαίτερα του ηγέτη της Κώστα Χαλιάσου αλλά και του προπονητή Δημήτρη Τζανετουλάκου και φυσικά των ποδοσφαιριστών που πήγαν στην ομάδα η Ένωση αναγεννήθηκε και πιο οργανωμένη από ποτέ  γυρίζει στην κατηγορία που ανήκει. Η πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα ήταν εντυπωσιακή   αφού σε 24 αγώνες πέτυχε 19 νίκες , 3 ισοπαλίες και 2 ήττες ενώ  η άμυνα της δέχτηκε μόλις 12 γκολ . Ένα τέρμα δηλαδή κάθε δυο αγώνες…

Στην αυριανή εκδήλωση θα  τιμηθούν για την προσφορά τους :

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά Γιάννης Σπάθας

Ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Σωτήρης Βότανος

Ο έφορος της ομάδας Γιώργος Κοντοπίθαρης

Ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Τζανετουλάκος

Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά και του ομίλου  Ρογκέρτο Μπέκα με 20 τέρματα.

 

* Ο Παύλος Δαούτης  είναι ο νέος προπονητής των Νέων Ευγένειας . Η διοίκηση αποφάσισε να συνεργαστεί με ένα δικό της παιδί . Ο ικανός τεχνικός έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα της καρδιάς του , αλλά και της γειτονιάς του, σαν ποδοσφαιριστής στην οποία αγωνίστηκε από το 1983 μέχρι το 1997 .Μια ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή. Σαν προπονητής όμως, είναι η πρώτη φορά που εργάζεται στην Ευγένεια . Του δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να την βοηθήσει τώρα και από άλλο πόστο.

Μαζί του ο Παύλος θα έχει και τον γυμναστή Γιάννη Σπήλιο στενό συνεργάτη του , τον οποίο είχε μαζί του παλαιότερα και σε άλλες ομάδες .

Σχετικά με τον απερχόμενο τεχνικό Λουκά Κάλλα η διοίκηση των Νέων Ευγένειας εξέδωσε την παρακάτω ευχαριστήρια ανακοίνωση :

” Το ΔΣ των Νέων Ευγένειας εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες στον προπονητή Λουκά Κάλλα για την εξαιρετική του προσφορά στην ομάδα . Η καθοδήγηση και η αφοσίωση του συνέβαλαν καθοριστικά τόσο στην αγωνιστική παρουσία της ομάδας σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα , όσο και στην ανάπτυξη και παρουσία παιδιών στην ομάδα . Η παρουσία του μας αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη . Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ο,τι επιλέξει να ακολουθήσει και θα είμαστε πάντα ευγνώμονες για όσα προσέφερε στην ομάδα »

 

 

* Την προσεχή Τετάρτη 29 Απριλίου  η μικτή ομάδα Κ16 της ΕΠΣ Πειραιά  αγωνίζεται με την αντίστοιχη της  Θεσπρωτίας για την πρόκριση στο τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος  Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, στο Δημοτικό γήπεδο   Λεχαινών.

O αγώνας, θα μεταδοθεί ζωντανά σε  livestreaming μετάδοση από την ιστοσελίδα «STUDIOMAGIC.GR»,

 

 

*Δεν τα κατάφερε τελικά η Μικτή Κ-15 Κορασίδων της ΕΠΣΠ . Η ομάδα της Παρασκευής Διβανέ γνώρισε την συντριβή με 0-5 από την αντίστοιχη της ΕΠΣ Αθήνας η οποία όμως αποτελείται από παίκτριες μεγάλων ομάδων που έχουν αρχίσει από πολύ μικρές να δουλεύουν .

 

*Τρεις αξιόλογοι ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει ιστορία στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο  ολοκλήρωσαν την ποδοσφαιρική τους καριέρα λόγω ορίου ηλικίας. Αλλά ας δούμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

 

 

*Η αυλαία έπεσε . Μια όμορφη και τεράστια ποδοσφαιρική ιστορία μόλις τελείωσε .Ο Κούλης Ηλιόπουλος μια εμβληματική φυσιογνωμία του Πειραϊκού ποδοσφαίρου κρέμασε τα παπούτσια ττου. Έφτασε τα 41 του χρόνια και αποχωρεί λόγω ορίου ηλικίας. Ο Κούλης ήταν από τους κορυφαίους επιθετικούς με περισσότερα από 500 γκολ στο ενεργητικό του  ενώ έχει αναδειχτεί 10 φορές πρώτος σκόρερ .

Η τελευταία του παράσταση στα γήπεδα του Πειραιά ήταν την περασμένη Κυριακή με την φανέλα των Λεόντων Καμινίων στους οποίους πρόσφερε πολλά τα δυο τελευταία χρόνια .

O Ηλιόπουλος πριν από την έναρξη του τελευταίου αγώνα με τον ΑΟ Αστέρα Πολυκράτη τιμήθηκε από τη διοίκηση του συλλόγου με τον πρόεδρο Γιάννη Ηλία να του προτείνει να ηγηθεί  της νέας προσπάθειας την επόμενη περίοδο

Ο Ηλιόπουλος έχει αγωνιστεί επίσης σε Ατρόμητο Πειραιά , ΑΕ Χαραυγή , ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα , Αργοναύτη, ΑΕ Μοσχάτου , ΑΟ Κορυδαλλό ,ΑΣ Δραπετσώνας ,  Θύελλα Μοσχάτου, Πανθυρεατικό.

Σταμάτησε την μπάλα  σημειώνοντας και τα δυο γκολ της ομάδας του στο 2-4 από τον ΑΟ Αστέρα Πολυκράτη Το όνομα του  έχει γραφτεί ήδη, με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Πειραϊκού ποδοσφαίρου…..

 

* Ένας ακόμα σπουδαίος ποδοσφαιριστής σταμάτησε το ποδόσφαιρο την μεγάλη του αγάπη. Ο Νίκος Γεροπαναγιώτης μετά απο 30 χρόνια στα γήπεδα ήλθε η στιγμή να εγκαταλείψει την ενεργό δράση . Στα 41 του χρόνια. Αποχώρησε φορώντας την φανέλα της ΑΕ Περάματος στον αγώνα απέναντι στους Νέους Ευγένειας , την προηγούμενη ομάδα του, οι οποίες και τον τίμησαν . Ο Νίκος αγωνίστηκε επίσης στην ΑΕ Χαραυγή  για 7 χρόνια , στον ΑΣ Δραπετσώνας  στον ΑΠΟ Κερατσίνι στον Ηρακλή Νίκαιας .

Ο Νίκος Γεροπαναγιώτης , η προσφορά του οποίου στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο είναι ανεκτίμητη, δήλωσε :

«Έκλεισε ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου. Μετά από 30 χρόνια στα γήπεδα, ήρθε η στιγμή να αποχαιρετήσω αυτό που αγάπησα όσο τίποτα. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους που ήταν δίπλα μου σε αυτή τη διαδρομή. Την οικογένειά μου, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου, τις ομάδες που φόρεσα τη φανέλα τους, τους φίλους και φυσικά αυτούς που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όσους ήταν σήμερα κοντά μου και με τίμησαν με τη βράβευσή τους. Η αγάπη και η αναγνώρισή σας σημαίνουν πολλά για μένα και θα με συνοδεύουν για πάντα. Το ποδόσφαιρο μου έδωσε στιγμές, εμπειρίες, χαρές και ανθρώπους που θα μείνουν πάντα στην καρδιά μου»…

 

*Ο Χρήστος Πέρρος θεωρείται από τα πιο αγαπημένα παιδιά του Πειραϊκού ποδοσφαίρου . Έφτασε λοιπόν η στιγμή να σταματήσει την μπάλα. Αποχωρεί με «ψηλά το κεφάλι» έχοντας σημαντική συμβολή σε όποια ομάδα κι αν αγωνίστηκε . Ο Χρήστος τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Χαραυγή ενω έχει προσφέρει πολλά στην Ολυμπιάδα , στη συνέχεια στην ΑΕ  Μαύρου Αετού /Ολυμπιάδα  ,στον Ήφαιστο , στον Περαμαϊκό , στον Φαληρικό.

Ο ίδιος έκανε την παρακάτω , αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση :

Λίγα λόγια και καλά..Ευχαριστώ πολυ την οικογένεια μου που αυτά τα 25 χρόνια στα γήπεδα ήταν πάντα δίπλα μου,τον αείμνηστο ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΦΟΥΡΟ που με έμαθε να κλοτσάω την στρογγυλή θέα,όλους τους προπονητες έναν έναν ξεχωριστά, όλους τους γυμναστές, και όλες τις διοικήσεις- παράγοντες,όλους τους φροντιστες,και τελευταίους άφησα όλους μου τους συμπαίκτες που συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια.  Ήρθε η ώρα , πρώτα ο Θεός μετά απ όλα αυτά τα χρόνια να κάνω διακοπές με την οικογένεια μου.»

 

 

*Δεν κατάφερε τελικά το Νέο Ικόνιο να παραμείνει στην Α΄Κατηγορία.

Αν όμως  πραγματικά θέλετε να μάθετε την αξία και τη σημασία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου , δεν έχετε παρά να κοιτάξετε προς αυτό το σωματείο  .

Είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα της Α’  Πειραιά αλλά και πιθανότατα όλης της χώρας σε πρώτη κατηγορία τοπικού πρωταθλήματος που δεν χρησιμοποίησε αθλητή γεννημένο την δεκαετία του 1980 και του 1990 , αλλά ο παλαιότερος έχει γεννηθεί από το 2000 και μετά…Μέσος όρος ηλικίας τα 18 έτη.

Ένα σωματείο που δεν λογαριάζει το βαθμολογικό όφελος και την κατηγορία που αγωνίζεται . Ούτε ξέρει να δίνει μισθούς και χαρτζιλίκια .  Αυτό που κοιτάζει είναι η νεολαία και να βγάζει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να αναδειχτούν .

Αυτός και μόνο είναι ο σκοπός του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου  και ο Θανάσης Ζάχος με τους συνεργάτες του τον τεχνικό  Δημήτρη Τοκατλιάν  τον  γυμναστή Λουκά Ντούσκο και το υπόλοιπο επιτελείο το γνωρίζουν πολύ καλά.

Ήδη όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος , ξεκινάει ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν με στόχο την συνέχεια της φιλοσοφίας, η ομάδα να αποτελεί πρότυπο λειτουργίας ενός υγιούς ερασιτεχνικού σωματείου με βάση τις υποδομές του!»

Ότι καλύτερο δηλαδή….,

 

*Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε  το περασμένο Σαββατοκύριακο 18-19 Απριλίου – το πρώτο τουρνουά “κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης”  που διοργάνωσε ο ΑΠΟ Κερατσίνι σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου -Δραπετσώνας.  στο Δημοτικό Γήπεδο Κερατσινίου «Παναγιώτης Σαλπέας» .

Στο τουρνουά συμμετείχαν εκτός από την διοργανώτρια ομάδα του ΑΠΟ Κερατσίνι και  οι Παναθηναϊκός,Ηλιούπολη , Κεραυνός Αγίας Βαρβάρας. Το μήνυμα ήταν απλό και ξεκάθαρο . Υπήρξε  διαδικασία ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών, σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – «Χάρισε Ζωή». «Είναι στο χέρι σου. Το σύνθημα ήταν :«Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις για το παιδί..Για το νέο,για τον ηλικιωμένο. Ας ενώσουμε τα χέρια!Γίνε σήμερα δότης μυελού των οστών».

Να σημειώσουμε ότι η παρουσία του κόσμου και το ενδιαφέρον των γονιών της Ακαδημίας  και των νεαρών αθλητών,για την εν λόγω διαδικασία, ήταν εξαιρετικά σημαντική .

Παράλληλα όλοι ανταποκρίθηκαν – εντυπωσιακά – στο κάλεσμα για προσφορά τροφίμων μακράς διαρκείας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες κινήσεις από τον ΑΠΟ Κερατσίνι στα πλαίσια των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου….

*Πειραϊκή εκστρατεία την προσεχή Τετάρτη στην Ηλεία. Ο Εθνικός αγωνίζεται στον Πύργο στις 16.00 ,απέναντι στην τοπική ομάδα για τα μπαράζ ανόδου στην Super league 2 .

30 χιλιόμετρα πιο πέρα η Μικτή Κ-16 της ΕΠΣ Πειραιά αντιμετωπίζει την ίδια ώρα με την αντίστοιχη της Θεσπρωτίας στον ημιτελικό αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος .

 

 

*Το περασμένο Σάββατο ημέρα του τελικού του Κυπέλλου Πειραιά η διαιτητίνα Ιωάννα Στάμου , κόρη του Κανέλλου , παρατηρητή αγώνων της ΕΠΣΠ ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου ενώπιον Θεού και ανθρώπων με τον εκλεκτό της καρδιάς της Επαμεινώνδα . Το μυστήριο τελέστηκε στον ιερό ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας δίπλα από το γήπεδο του ΣΕΦ .

Στο πανέμορφο και ταιριαστό ζευγάρι τις καλύτερες ευχές μας για «βίον ανθόσπαρτον και ανέφελον»

Exit mobile version