Γ Εθνική
Το αντίο του Ηλία Αργιανά στη Νέα Ιωνία
Με μια πολύ όμορφη ανάρτηση ο Ηλίας Αργιανάς ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ομάδα της Νέας Ιωνίας.
Αναλυτικά…
Πριν 4 χρόνια , σε μια σπάνια συγκυρία ιατρικών περιστατικών , μου ζητήθηκε από τον σπουδαιότερο και ικανότερο παράγοντα της Νέας Ιωνίας Μάκη Ελμαλόγλου και τον Τάσο Θεοδωρίδη ( αμφότεροι πολλά χρόνια φίλοι μου ) να καλύψω προσωρινά ένα κενό που δημιουργήθηκε στον Α.Ο .Νέας Ιωνίας . Που να φανταστώ ότι τότε ξεκινούσε ένα μεγάλο ταξίδι τετραετούς διάρκειας.
Και τι τετραετία μάλιστα. Με αγωνίες αρχικά , με εκπληκτικό νταμπλ στη συνέχεια με καταπληκτικές πορείες στη Γ εθνική και ξανά αγωνία στο τέλος. Ούτε ο προορισμός ούτε το ταξίδι ήταν όμως τα πιο σημαντικά , αλλά οι συνοδοιπόροι , άνθρωποι που από απλές γνωριμίες μετατράπηκαν σε βαθιές φιλίες ( Θύμιο , Κώστα , Ισίδωρε , Σάββα , Νίκο , Μάνο ξέρετε εσείς ) σαν αυτές που μόνο το ποδόσφαιρο δημιουργεί. Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκα με όλους τους Προέδρους , τα μέλη των Δ.Σ. , τους προπονητές , τα επιτελεία και όλους που κινούνταν γύρω από την ομάδα , χωρίς να υπολογίζω διαφορές άλλου είδους προσωπικές ή πολιτικές , με γνώμονα πάντα το καλύτερο για τον σύλλογο . Ακόμα και με τους refugees που ιδεολογικά μας χωρίζει άβυσσος , βρήκαμε τον τρόπο να συνεργαστούμε για το καλό της ομάδας. Με τους ποδοσφαιριστές η σχέση μου ήταν ειλικρινής , με βασικότερο σημείο τριβής τον αξιακό κώδικα συνολικά αυτής της γενιάς .
Λάθη; Αρκετά , άλλωστε μόνο αυτός που δεν αναλαμβάνει ευθύνες είναι αλάνθαστος. Σε αυτό το τέλος της διαδρομής που προσωπικοί λόγοι με οδηγούν, ο τελικός απολογισμός, (και ο προσωπικός και ο ομαδικός) , νομίζω πως είναι θετικός . Οι ομάδες είναι πάντα πάνω από τα πρόσωπα , οι αποχωρήσεις ανοίγουν το δρόμο της ανανέωσης αλλά και της εξέλιξης σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο . Αν χρειαστεί η βοήθειά μου , θα την προσφέρω με χαρά , άλλωστε στην διπλανή πόρτα θα βρίσκομαι.
Οφείλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω δημόσια τα μέλη της οικογένειάς μου που αποδέχτηκαν τα εξωφρενικά καθημερινά προγράμματά μου , τους φίλους που δέχτηκαν να αναλάβουν ρόλους όταν τους το ζήτησα , τους συναδέλφους και προϊσταμένους στην υπηρεσία μου ,για τις διευκολύνσεις σε κρίσιμες περιστάσεις καθώς και το Δ.Σ του Π.Α.Ο. Αλσούπολης που δέχθηκε την παράλληλη λειτουργία μου , χωρίς ποτέ να μου αρνηθούν το παραμικρό.
Τέλος το μέλλον της μεγάλης ομάδας της πόλης μας εξαρτάται απόλυτα από τον βαθμό ενότητας του δυναμικού της . Από την ικανότητα αντίληψης των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων ημών και υμών . Από την κατάλληλη επιλογή προσώπων και την διάταξή τους με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταπεξέλθουν στην σκακιέρα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Καλή Ανάσταση