Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Α’ ΕΠΣΑ: Ολα τα σενάρια για άνοδο και υποβιβασμό…

Published

on

Δύο αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΑ, και το σενάριο οι πρωταθλητές κάθε ομίλου να κριθούν την τελευταία αγωνιστική είναι πλέον σχεδόν δεδομένο. Μάλιστα, στον πρώτο όμιλο, πιθανότατα ούτε τότε θα ξέρουμε τον πρωταθλητή…

Στο θέμα του υποβιβασμού, άλλη μια ομάδα προστέθηκε σε αυτές που έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά. Ο λόγος για την Αμιλλα Περιστερίου, που προστέθηκε σε Καλαμάκι, Βύρωνα και Ελπίδα Αγίων Αναργύρων που έχουν ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Ας δούμε αναλυτικά τι ισχύει σε κάθε όμιλο…

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Χέρι χέρι στην κορυφή βρίσκονται πλέον Χαϊδάρι και Μικρασιατικός, έχοντας από 41 βαθμούς. Με δεδομένη την απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια, το σενάριο του αγώνα μπαράζ μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή, είναι πλέον κάτι παραπάνω από πιθανό.

Πάντως και οι δύο ομάδες έχουν <<επικίνδυνα>> παιχνίδια στο φινάλε. Το Χαϊδάρι θα παίξει εκτός έδρας με τη Νέα Ιωνία και στην έδρα του με τον ΓΣ Καισαριανής, ενώ ο Μικρασιατικός θα παίξει εκτός έδρας με τη Διάνα Ηλιούπολης, ενώ στο τέλος θα υποδεχτεί τον Πανερυθραϊκό.

Στο κομμάτι του υποβιβασμού, τα πράγματα έμπλεξαν παραπάνω με την απρόσμενη γκέλα του ΓΣ Καισαριανής. Ο Χαραυγιακός έφτασε τους 14 βαθμούς, και πλέον απειλεί ευθέως τους Καισαριανιώτες που πλέον απειλούνται με απευθείας υποβιβασμό. Τα πάντα αναμένονται να κριθούν την ερχόμενη αγωνιστική, με τις δύο ομάδες να παίζουν μεταξύ τους στην Καισαριανή. Αν δεν ηττηθεί ο ΓΣ τα πάντα ουσιαστικά τελειώνουν, με τους Καισαριανιώτες να πηγαίνουν στα μπαράζ παραμονής και τον Χαραυγιακό να υποβιβάζεται. Αν όμως νικήσει ο Χαραυγιακός και με δεδομένο ότι την τελευταία αγωνιστική ο ΓΣ θα παίξει εκτός με το Χαϊδάρι και ο Χαραυγιακός θα υποδεχτεί τον αδιάφορο βαθμολογικά Ολυμπιακό Λιοσίων, τότε πολύ πιθανόν να πάει στα μπαράζ ο Χαραυγιακός και ο ΓΣ Κασαριανής να υποβιβαστεί απευθείας.

Θεωρητικά κινδυνεύουν ακόμη Νέα Ιωνία (22 β.), Δάφνη Παλ. Φαλήρου (23 β.) και Ολυμπιακός Λιοσίων (24 β.), αλλά με βάση το πρόγραμμα, ουσιαστικά έχουν σωθεί.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Ισόβαθμοι στην κορυφή βρίσκονται Χαλάνδρι και Αγία Ελεούσα έχοντας από 41 βαθμούς, με τα Σούρμενα να είναι στους  38. Η Αγία Ελεούσα έχει το σοβαρό ντεζαβαντάζ του ότι δεν έχει κάνει ακόμη το ρεπό της. Ομως το πρόγραμμα τα κάνει όλα ρευστά…

Την ερχόμενη αγωνιστική η Αγία Ελεούσα έχει ρεπό, το Χαλάνδρι παίζει εκτός έδρας με τον Αγιαξ Ταύρου και τα Σούρμενα θα αντιμετωπίσουν την Ανθούπολη. Την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν μεταξύ τους Χαλάνδρι- Σούρμενα, ενώ η Αγία Ελεούσα θα παίξει εκτός με την Ανθούπολη.

Στις ισοβαθμίες η Αγία Ελεούσα υπερέχει του Χαλανδρίου, αλλά υστερεί με τα Σούρμενα. Τα Σούρμενα υπερέχουν της Αγίας Ελεούσας, ενώ θα υπερέχουν και του Χαλανδρίου αν νικήσουν την τελευταία αγωνιστική. Σε περίπτωση ισοπαλίας τότε οι δύο ομάδες θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα.

Αν υπάρξει τριπλή ισοβαθμία, τότε σίγουρα είναι εκτός το Χαλάνδρι. Σε αυτή την περίπτωση, αν η ισοβαθμία έρθει με νίκη των Σουρμένων την τελευταία αγωνιστική, τότε θα πάμε σε μπαράζ μεταξύ Σουρμένων και Αγίας Ελεούσας, ενώ αν αυτό γίνει με ισοπαλία στο Χαλάνδρι- Σούρμενα, τότε η Αγία Ελεούσα θα πάρει τον τίτλο.

Την επόμενη εβδομάδα και μετά τα ματς της 21ης αγωνιστικής, θα σας παρουσιάσουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τα σενάρια που θα υπάρχουν, γνωρίζοντας πλέον τα αποτελέσματα στα ματς Αγιαξ Ταύρου- Χαλάνδρι και Σούρμενα Ανθούπολη.

Στο κομμάτι του υποβιβασμού τα πράγματα είναι πιο απλά. Η Αμιλλα έχει ήδη υποβιβαστεί, ενώ την άλλη θέση προσπαθούν αποφύγουν Ατταλος (10 β,) και Ανθούπολη (12 β.).

Ο Ατταλος βέβαια έχει να κάνει και το ρεπό του την τελευταία αγωνιστική, αλλά το πρόγραμμα του δίνει πολλές ελπίδες με δεδομένο ότι υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Ανθούπολη. Θα πρέπει βέβαια απαραίτητα να νικήσει τον Αγιο Θωμά την ερχόμενη αγωνιστική, αφού σε κάθε άλλη περίπτωση υποβιβάζεται. Αν τα καταφέρει, θα περιμένει η Ανθούπολη να μην πάρει πάνω από ένα βαθμό στα ματς με Σούρμενα (εκτός) και Αγία Ελεούσα (εντός).

Σε κάθε περίπτωση, η ερχόμενη 21 η αγωνιστική θα κρίνει πάρα πολλά…

ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Είναι πλέον δεδομένο ότι ο τίτλος θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, στο παιχνίδι Χολαργός- Ηλυσιακός. Αυτή τη στιγμή ο Ηλυσιακός ‘εχει 53 βαθμούς και αυτή την αγωνιστική έχει ρεπό, ενώ ο Χολαργός έχει 47 και παίζει εκτός έδρας με την ουραγό και υποβιβασμένη Ελπίδα Αγίων Αναργύρων.

Ετσι, στο τελευταίο ματς ο νικητής θα πάρει τον τίτλο, ενώ σε ισοπαλία πρωταθλητής θα είναι ο Ηλυσιακός.

Αντίθετα, χαμός γίνεται στη μάχη της παραμονής. Ελπίδα Αγίων Αναργύρων και Βύρωνας έχουν ήδη υποβιβαστεί, αλλά τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής θέλουν να αποφύγουν ούτε λίγο ούτε πολύ 6 ομάδες…ΑΟ Περιστερίου (24 β.), Αθηναϊκός (23 β.), ΑΕ Ηράκλειο, Αρης Καλαμακίου (από 22 β.), Μελίσσια, Ατρόμητος Μεταμόρφωσης (από 20 β.). Το Ηράκλειο είναι η μόνη ομάδα από αυτές που δεν έχει κάνει το ρεπό του.

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα αυτών των ομάδων τις δύο τελευταίες αγωνιστικές…

ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (24): Μελίσσια (εντός), Βύρωνας (εκτός)

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (23): ΑΕ Ηράκλειο (εκτός), Ατρόμητος Μεταμόρφωσης (εντός)

ΑΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (22): Αθηναϊκός (εντός), ΡΕΠΟ

ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ (22): Τράχωνες (εντός), Μελίσσια (εκτός)

ΜΕΛΙΣΣΙΑ (20 β.): ΑΟ Περιστερίου (εκτός), Αρης Καλαμακίου (εντός)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ (20 β.): Βύρωνας (εντός), Αθηναϊκός (εκτός)

Την επόμενη εβδομάδα θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τι περιμένουμε από την τελευταία αγωνιστική…