Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Α.

Δόξα Βύρωνος: Ανικανότητα και μή γνώση κανονισμών…

Published

on

Το ακόλουθο δελτίο Τύπου εξέδωσε η Δόξα Βύρωνος…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η ομάδα μας ουδέποτε έχει ασχοληθεί με διαιτητικές αποφάσεις, καθώς πιστεύει πως άπαντες προσπαθούν για ένα καλύτερο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όταν όμως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος, δεν μπορούμε να το αφήσουμε να περάσει έτσι. Την Κυριακή η ομάδα μας έπαιζε με τον Αστέρα Ζωγράφου, ένα παιχνίδι μεταξύ του 1ου και του 2ου της βαθμολογίας της ΄Β ΕΠΣΑ. Η απόφαση να κατοχυρωθεί το γκολ του Αστέρα στο 93ο λεπτό, στέρησε από την ομάδα μας την ευκαιρία να πάρει τη νίκη και να σκαρφαλώσει στην κορυφή της βαθμολογίας.
Σε μια φάση όπου ο τερματοφύλακας της ομάδας μας προσπάθησε να συνεχίσει τον αγώνα κάνοντας βολέ, δέχθηκε προβολή από τον επιθετικό του Αστέρα, με αποτέλεσμα να χάσει την κατοχή της μπάλας και να δεχθούμε το γκολ.
Γνωρίζοντας τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, η φάση θα έπρεπε να θεωρηθεί ως μη γενόμενη. Αν ο διαιτητής Καπίρης θεώρησε ότι ο τερματοφύλακας της ομάδας μας προσπάθησε να κάνει βολέ εκτός περιοχής, τότε θα έπρεπε να σταματήσει τη φάση, να δείξει κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα και να δώσει φάουλ υπέρ του Αστέρα. Αν ο διαιτητής θεώρησε ότι το βολέ αποπειράθηκε να γίνει εντός περιοχής, τότε θα έπρεπε να σταματήσει τη φάση, να δώσει κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα και να δώσει την κατοχή στην ομάδα μας. Ο διαιτητής δεν είδε την φάση καθώς είχε γυρισμένη την πλάτη του, ωστόσο λάθος θέση είχε ΄β βοηθός Καραγιώργος ο οποίος επέμενε στην κατοχύρωση του γκολ, τη στιγμή που πήγαινε προς την σέντρα όταν η συγκεκριμένη φάση ήταν σε εξέλιξη. Αξίζει να τονιστεί πως ο συγκεκριμένος βοηθός, επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά, λέγοντας σε παίκτη μας «βούλωσε το», ενώ στον αρχηγό της ομάδας μας είπε «φύγε από εδώ, ποιος είσαι εσύ που θα μου μιλάς».
Σε καμία περίπτωση δεν προσδίδουμε δόλο στην απόφαση. Στεκόμαστε όμως στην ανικανότητα και στην μη γνώση των κανονισμών, σε μια τόσο σημαντική αναμέτρηση. Γι αυτό και ζητούμε από την Ένωση την εξαίρεση του βοηθού Καραγιώργου από τα παιχνίδια της ομάδας μας.
Εμείς, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλό της ομάδας μας με όλες μας τις δυνάμεις. Το μόνο που ζητάμε είναι να μας σέβονται, όπως σεβόμαστε και εμείς κάθε σωματείο ή αξιωματούχο που φιλοξενούμε στο γήπεδο μας.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ της Δόξας Βύρωνος