Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

*Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε τη σημερινή μας στήλη από έναν άνθρωπο που στα χρόνια της ΕΠΣΔΑ χάραξε τη δική του πορεία και ιστορία. Ο Βασίλης Τζαφέρης. Ένας παράγοντας που προσέφερε πάρα πολλά, ένας αφανής ήρωας, που δεν ήθελε τα φώτα να πέφτουν πάνω του, αλλά να μιλάει το έργο του. Ένας πολύ δίκαιος παράγοντας πάνω από όλα, παλαιάς κοπής όπως συνηθίζεται να λέμε, που είχε και έναν ρομαντισμό γύρω από το ποδόσφαιρο. Ακόμα και τους “εχθρούς” του, τους σεβόταν και δίδασκε ήθος με τον τρόπο που προσπαθούσε να κάνει πρωταθλητισμό. Είχα πολύ καιρό να δω και να μιλήσω με τον κύριο Βασίλη. Είχε και εκείνος αποτραβηχτεί, ειδικά μετά την πανδημία, λόγω του θέματος υγείας που τον ταλαιπωρούσε. Ένα πρόβλημα που πολύ γενναία αντιμετώπισε χωρίς να θέλει κάποιος να τον λυπηθεί. Συνδύασε το όνομά του με μεγάλες ομάδες και επιτυχίες. Τόσο στον Άτταλο Νέας Περάμου, όσο και στον Ηρακλή Ελευσίνας. Πρωταθλήματα, κύπελλα, αλλά και πολλοί ποδοσφαιριστές βγήκαν από τα χέρια του. Και το σημαντικότερο, κανείς δεν μπορούσε ποτέ να του προσάψει τίποτα. Ήταν σωστός σε όλα του.  Όποτε βρισκόμασταν ήταν πάντα με το χαμόγελο. Ακόμα και με το πρόβλημα που κουβαλούσε, η χαρά στα μάτια του δεν τον εγκατέλειπε. Όποτε τύχαινε να συναντηθούμε με έπαιρνε πάντα μια ζεστή αγκαλιά. Είχε αδυναμία στους νέους, τους θεωρούσε όλους παιδιά του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ συμβουλές που προσπαθούσε να μου δώσει, από μόνος του. Αυτός ήταν ο Βασίλης Τζαφέρης. Ένας περήφανος άνθρωπος, που ήξερε το ποδόσφαιρο και σεβόταν τους πάντες. Και για αυτό και ο “χαμός” του σκόρπισε θλίψη σε όλη τη Δυτική Αττική. Κάποιοι βέβαια στην κηδεία του τον ξέχασαν. Αλλά αυτό δεν θα κάτσουμε να το αναλύσουμε περαιτέρω. Είπαμε, όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας και τις συμπεριφορές μας. Καλό ταξίδι κύριε Βασίλη. Ήσουν λεβέντης. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ……………………………………………………………………………………

*Tα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Κουράγιο Νίκο, είσαι δυνατός και θα αντέξεις και αυτό το πλήγμα……………

*Μπαίνουμε στη δεύτερη…”διαβολοβδομάδα” του Μαρτίου για την Α’ Κατηγορία. Οι ομάδες πήραν μια “ανάσα” αυτές τις μέρες και προετοιμάζονται για νέο “Γολγοθά”. Απόλλων Ποντίων και Ασπρόπυργος συνεχίζουν τη νικηφόρα πορεία τους.  Πέρασε 7 μαρτυρικές μέρες ο Ασπρόπυργος τις 3 τελευταίες αγωνιστικές. Αφού φλέρταρε πάρα πολύ με τη γκέλα, αλλά παρόλα αυτά στάθηκε όρθιος. Οριακή νίκη με τον Σκορπιό Φυλής. Ο Ανδριόλας χρειάστηκε να πιάσει πέναλτι απέναντι στη Ζωφριά, ενώ ο γειτονικός Πυρρίχιος του έβαλε εξίσου δύσκολα, αφού με ανατροπή έφτασε στο “τρίποντο”. Από την άλλη ο πρωτοπόρος Απόλλων “απέδρασε” επίσης με το πολύτιμο 1-0 από την έδρα του ΠΑΟΚ Μάνδρας και φαίνεται ότι μέχρι την 28η αγωνιστική που οι δυο τους θα αναμετρηθούν στη Γκορυτσά,  κάθε αγώνας θα ναι τελικός. Ο Ασπρόπυργος φιλοξενεί αύριο την ομάδα της Νέας Περάμου, που στον πρώτο γύρο είναι η μοναδική(πλην Απόλλων Ποντίων), που του έκοψε βαθμούς. Από την άλλη οι Πόντιοι επίσης παίζουν εντός έδρας με την φορμαρισμένη Μικρασιατική……………………………………………….

*Από την άλλη, στη μάχη της “ουράς” ο Ίκαρος Νεοκτίστων μετά την ήττα από τον Κριό, πρέπει πλέον να ελπίζει σε θαύμα για να παραμείνει στην Κατηγορία. Ήδη η διοίκηση της ομάδας σκέφτεται την επόμενη μέρα. Μια μέρα δύσκολη, αφού το σωματείο είναι πολύπαθο από πολλές αιτίες. Για μια ακόμη φορά το γήπεδο Νεοκτίστων βανδαλίστηκε, αφού εκλάπησαν όλες οι ντουζιέρες από τα αποδυτήρια, που μάλιστα είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα και ήταν σύγχρονες. Η περιοχή εκεί πέρα έχει τις ιδιαιτερότητές της και είναι από τους λόγους που ο Ίκαρος αντιμετώπιζε διαχρονικά πρόβλημα και για τη δημιουργία Ακαδημιών. Όπως αυτό με τις κλοπές έχει παραγίνει. Και πρέπει επιτέλους με κάποιον τρόπο αυτό το γήπεδο να προστατευτεί……………………………………………………….

*Ο Κριός Ασπροπύγργου ελπίζει πλέον βάσιμα στην παραμονή του μετά τον θρίαμβο επί του Ικάρου. Καθώς βρίσκεται πλέον πολύ κοντά σε Ηρακλή Ελευσίνας και ΠΑΟΚ Μάνδρας, που “καίγονται” και εκείνοι πλέον για την παραμονή……………………………………………………….

*Πάντως και στην αυριανή εντός έδρας αναμέτρηση του Κριού με τον Σκορπιό, διαιτητές εκτός ΕΠΣΔΑ θα διευθύνουν τη συνάντηση………………………………

*Στη Β’ Κατηγορία, αν και δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη βδομάδα, ο Μανδραϊκός εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο και πλέον θα παλέψει σήμερα στην Παραλία Ασπροπύργου για τον τίτλο απέναντι στον Αίαντα. Η ομάδα του Γιώργου Σωτήρχου ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο από την αρχή της χρονιάς και τα κατάφερε πέντε στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Ο Μανδραϊκός πέρασε από πολλά τα τελευταία χρόνια. Με σωστή δουλειά από τη διοίκηση του Χρήστου Παπακωνσταντίνου, το ιστορικό σωματείο επιστρέφει εκεί που του αξίζει. Και μακάρι να μπορέσει να φτάσει και ακόμη ψηλότερα, όπως μας είχε συνηθίσει…………………………………….

*Μεγάλο ματς λοιπόν όπως γράψαμε σήμερα στην Παραλία Ασπροπύργου. Με τον Αίαντα να θέλει κι εκείνος να “καθαρίσει” την υπόθεση άνοδο και γιατί όχι να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε, ο Αίας είναι επίσης γνώστης από τίτλους. Κατέχει τη δεύτερη θέση στην Α’ Κατηγορία, με τρία πρωταθλήματα. Στη Β’ έχει άνοδο στο παρελθόν, αλλά χωρίς να έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα. Αν το καταφέρει φέτος. Θα διαψεύσει πολλούς…………………………………………………….

*Την Τρίτη 21 Μαρτίου αναμένεται να εκδικαστεί η προσφυγή του Γιάννη Τζανόπουλου από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για το αποτέλεσμα των εκλογών. Εκτός της συμμετοχής του Αστέρα Άνω Λιοσίων, θα εξεταστεί και ο εκλογικός κατάλογος από τη ΓΓΑ, αλλά και η ποσόστωση των υποψηφίων κατά την εκλογική διαδικασία. Και οι δύο πλευρές έχουν  ετοιμάσει την υπερασπιστική τους γραμμή και πλέον είμαστε εν αναμονή της δικαιοσύνης………………………….

*Δεν κουνιέται φύλλο πάντως από τη σημερινή διοίκηση της Ένωσης. Άκρα του τάφου σιωπή. Τόσο σιωπή, που είμαστε μέσα Μάρτη και δεν έχει γίνει ακόμα η κλήρωση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ, όταν ήδη όλες οι υπόλοιπες Ενώσεις βαίνουν σιγά σιγά προς  τους τελικούς τους…………………………………………….

* Στο Θριάσιο Νοσοκομείο νοσηλεύεται τις τελευταίες μέρες ο αγαπητός σε όλους παράγοντας της Δυτικής Αττικής Κώστας Βαλσαράς. Ένα πρόβλημα στο αυτί θα τον κρατήσει για κάποιο διάστημα εντός νοσοκομείου, ώστε να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή είναι ο παρατηρητής της Ένωσης Πάρης Τσιμίκος, ο αναπληρωτής Ταμίας Χρήστος Σοφιανίδης, αλλά και από τον Ίκαρο Νεοκτίστων η Δέσποινα Βλαχαντώνη. Περαστικά κύριε Κώστα και να επιτρέψεις δριμύτερος στα γήπεδα……………………

*Κάτι καινούριο μαθαίνω πάει να δημιουργηθεί σε πόλη της Δυτικής Αττικής, με έντονη βιομηχανική δραστηριότητα. Παλιοί παράγοντες με μπροστάρη γνωστό επιφανή επιχειρηματία ήδη είχαν μια πρώτη συνάντηση και ετοιμάζονται για…”μπαμ” στην εν λόγω περιοχή. Θα μάθουμε εν καιρώ τις προθέσεις τους……………………….