Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

*Έσκασε “βόμβα” στα θεμέλια του ποδοσφαίρου της Δυτικής Αττικής. Και κυρίως στα θεμέλια της διοίκησης του Κλέαρχου Τζαφέρη  με τις δηλώσεις που πραγματοποίησε στην ιστοσελίδα μας ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου. Δηλώσεις που αιφνιδίασαν τους πάντες. Από την αρχής της εβδομάδας όταν και δέχτηκα κλήση από τον κ. Οικονόμου, μου εξέφρασε την επιθυμία να μου πει κάποια πράγματα, με αφορμή τα γενέθλια του Πανελευσινιακού χθες. Ειλικρινά δεν πήγαινε το μυαλό μου στο τι θα επακολουθούσε. Η χθεσινή συνέντευξη από τα στατιστικά στο σάιτ μας, εκτός το ότι έχει διαβαστεί από δεκάδες χιλιάδων κόσμου, το εντυπωσιακότερο είναι ότι φαίνεται ότι έχει διαβαστεί πάνω από 5 φορές μέσο όρο από όποιον την έχει επισκεφτεί. Αυτά τα νούμερα τα παραθέτω λίγο, για να καταλάβουμε ότι όλοι μας, χρειαστήκαμε χρόνο για να πιστέψουμε αρχικά το τι διαβάζουμε και από ποιον και μετέπειτα να αποκωδικοποιήσουμε κάπως τα πράγματα. Και πάνω που είχα διάθεση αυτό το διάστημα, γιατί η στήλη αφιερωνότανε κυρίως από τα αγωνιστικά και άλλα, πάμε πάλι για…σκληρό ροκ. Και φυσικά…πρέπει να χορέψει και η στήλη αναλόγως………………………………..

*Όπως είπα και στο ραδιόφωνο του Αναστάση Ατζάμπου στο Plane Web Radio και στην εκπομπή του “Καλημέρα Αττική”, η συνέντευξη του κ. Οικονόμου είχε τρία επίπεδα. Πανελευσινιακό, ΕΠΟ και ΕΠΣΔΑ. Ο Πανελευσινιακός ανήμερα των γενεθλίων του είδε τον φυσικό του ηγέτη αυτά τα χρόνια να βγαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του με την ιδιότητα του φιλάθλου, αλλά και του πρώτου πολίτη της πόλης. Σε 7 μήνες έχουμε  και δημοτικές εκλογές φίλοι μου. Οπότε ο αγώνας πρέπει να αρχίσει. Και τι έχει η πόλη μέσα; Τον Πανελευσινιακό. Η ισοπαλία στα Μέγαρα με τον Βύζαντα Μεγάρων την προηγούμενη Κυριακή, έχει σχολιαστεί από πολλούς ποικιλοτρόπως. Και αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά το “όταν παλεύουν τα βουβάλια, την πατάνε τα βατράχια”. Ήταν μια δεύτερη σερί βαθμολογική απώλεια για τους “σταχυοφόρους” μετά το επίσης ισόπαλο αποτέλεσμα με τον πρωτοπόρο Τηλυκράτη. Με την ομάδα να δείχνει ότι μένει πίσω στο κυνήγι της ανόδου, που ήταν βασικός στόχος των Ελευσίνιων τα τελευταία δύο χρόνια. Ο κ. Οικονόμου άφησε τις εσωτερικές ευθύνες ασχολίαστες στη συνέντευξη, λέγοντας ότι όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν στη Γενική Συνέλευση της ομάδας. Από κει και πέρα επεκτάθηκε στα της ΕΠΟ………………………………………………………………….

*Ουσιαστικά κατηγόρησε την διοργανώτρια αρχή για μια σειρά γεγονότων, που έφεραν εμπόδια στην πορεία της ομάδας. Τόσο με τον καταρτισμό των ομίλων, την καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος τον Νοέμβριο, τις εμβόλιμες αγωνιστικές, αλλά και τη διαιτησία. Σίγουρα η ΕΠΟ στο πώς διαχειρίστηκε την οργάνωση γύρω από το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έχει φερθεί άδικα σε πολλούς. Και επειδή μας διαβάζουν και πειραιώτικα μάτια, γνωρίζω πολύ καλά και από τη δική μου πόλη εδώ στο μεγάλο λιμάνι το τι τραβάνε τα σωματεία με ταξίδια και τα συναφή. Κάτι το οποίο, η αλήθεια είναι Πανελευσινιακός και Βύζας Μεγάρων, γλίτωσαν. Να τα λέμε όλα. Στα “μαγειρέματα” των ομίλων της Γ’ Εθνικής, τα σωματεία της Δυτικής Αττικής ήταν από τα ευνοημένα. Απέφυγαν ομάδες Αθήνας και Πειραιά, αλλά κυρίως τη μακρινή Κρήτη. Ωστόσο, θα συμφωνήσω με τον κ. Οικονόμου, ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει 6 όμιλοι. Αναφέρθηκε και στη μη έκδοση δελτίου αλλοδαπού ποδοσφαιριστή και πώς ουσιαστικά αυτή η καθυστέρηση από ΕΠΣΔΑ και ΕΠΟ ήταν και εκείνη που έφερε τη μεγάλη ρήξη…………………………………………………………

*Πάμε λοιπόν στο μεγαλύτερο αποτύπωμα που άφησε η συνέντευξη. Και έχει να κάνει με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής. Την οποία ο κ. Οικονόμου άδειασε κυριολεκτικά. Μια διοίκηση που εκείνος στήριξε από τη “γέννησή” της και ανέλαβε μάλιστα την ευθύνη για την επιλογή του αυτή. Κοινώς το μετάνιωσε. “Επειδή είμαι από αυτούς που ήταν από τα πρώτα βήματα της Ένωσης, αυτά που βλέπω και μαθαίνω με κάνουν πραγματικά να αισθάνομαι πάρα πολύ υπεύθυνος που κι εγώ πριν  χρόνια θεώρησα ότι έπρεπε να γίνει αλλαγή στη διοίκηση της Ένωσης”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Εδώ λοιπόν πλέον έχουμε ένα σχίσμα. Για να ακολουθήσει η μεγάλη αποκάλυψη στο σημείο που λέει “Για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, είναι ένα από τα πολλά παιχνίδια που διαμορφώνονται, ώστε να χειραγωγηθεί η ψήφος του Πανελευσινιακού και να ψηφίσει τη διοίκηση που υποστηρίζεται από την ΕΠΟ. Και είναι γνωστό άλλωστε και το αποτέλεσμα το 15-14, ότι με αυτό τον τρόπο διαμορφώθηκε. Ελπίζω το Δικαστήριο να μας δώσει τη δυνατότητα, να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Να αποκαταστήσουμε με την ψήφο μας την αδικία”. Ο Δήμαρχος Ελευσίνας παίρνει ξεκάθαρη θέση για το άλλο μεγάλο θέμα της εβδομάδας, την εκδίκαση της προσφυγής του Γιάννη Τζανόπουλου την Τρίτη που μας πέρασε από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Ο κ. Οικονόμου όχι απλά εκφράζει την ελπίδα του να γίνει δεκτή η προσφυγή, αλλά μιλάει και για αποκατάσταση αδικίας. Δεν θα πω ότι ο κ. Οικονόμου πηγαίνει απέναντι, αλλά πλέον όλη η Ελευσίνα ανεξαρτητοποιείται σε σχέση με τη σημερινή διοίκηση της Ένωσης……………………………………………….

*Ό,τι ξέραμε λοιπόν μέχρι τώρα ξεχάστε το. Ο μεγαλύτερος “παίκτης” της διοίκησης Τζαφέρη είναι πλέον εκτός και πλέον γεννούνται πολλά ερωτήματα. Ο Πρόεδρος του Πανελευσινιακού κ. Αθανασίου είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΔΑ και μάλιστα Αντιπρόεδρος. Σε περίπτωση που η προσφυγή δικαιώσει τη διοίκηση Τζαφέρη, είναι μεγάλη απορία πώς θα κινηθεί ο κ. Αθανασίου σε αυτό το ΔΣ. Διότι όλοι γνωρίζουμε η υποψηφιότητά του ήταν με τις πλάτες του Δημάρχου και μάλιστα ακουγότανε από πολλά στόματα ανεπισήμως, ότι προορίζεται και για νέος Πρόεδρος της Ένωσης μελλοντικά. Πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Από την άλλη. Αν η διοίκηση Τζαφέρη βγει έκπτωτη, ο κ. Αθανασίου πλέον αποκτά σαν “ανεξάρτητος” άλλη δυναμική. Αν ο Δήμαρχος συνεχίζει να τον στηρίζει…………………………………………………………………………….

*Όπως και να έχει, η διοίκηση Τζαφέρη μετά τις εκλογές έχει δείξει μόλις σε ένα μήνα πολλά σημάδια κατάρρευσης. Κι αυτό γιατί πολλά φαίνεται να είχαν γίνει σαν υποσχέσεις και τελικά να μην ικανοποιήθηκαν κάποιοι.  Το 15-14 με τον τρόπο που ήρθε έφερε εσωτερικές κόντρες ανάμεσα σε πολλούς, προσπαθώντας ο καθένας να επιρρίψει τις ευθύνες για ποιο λόγο χάθηκαν ψήφοι, αλλά κυρίως, πώς έφτασε το σχήμα αυτό, αυτή τη στιγμή να κρίνεται η τύχη του από το διαιτητικό δικαστήριο. Χωρίς να υπάρχει η βασική νομική υποστήριξη σε θέματα καθαρά θεσμικά. Ουσιαστικά η διοίκηση Τζαφέρη θα την πατήσει όπως γινόταν σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας.  Από λάθη λόγω έλλειψης γνώσης, αλλά και διάθεσης κάποια πράγματα να γίνουν όπως πρέπει. Και όπως πολύ σωστά μου τόνισε ο Αναστάσης Ατζάμπος στη ραδιοφωνική εκπομπή: “Πώς θες να διοικήσεις, όταν δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις σωστά εκλογές”. Αυτό τα λέει όλα. Βέβαια, αυτά θα κριθούν και η απόφαση σε περίπτωση που δικαιώσει τη διοίκηση Τζαφέρη θα μιλάμε αλλιώς. Και εκεί κάποιοι “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”…………………………………………………………..

*Τώρα, λογικό είναι μετά από όλα αυτά ο Γιάννης Τζανόπουλος να “τρίβει” τα χέρια του. Όμως η απόσχιση του κ. Οικονόμου από τον Κλέαρχο Τζαφέρη, δεν σημαίνει ότι έχει ταχθεί και μαζί του. Διότι στη συνέντευξη ο κ. Οικονόμου μίλησε για “αποκατάσταση αδικίας”. Οπότε σε περίπτωση που η προσφυγή τον δικαιώσει, δεν αποκλείεται, να υπάρχει άλλος αντίπαλος απέναντί του. Λέω εγώ…………………………………………………………………….

*Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ την Τρίτη ειπωθήκανε πολλά. Και προκύψανε βασικά ζητήματα νομικής φύσεως στη διαδικασία των εκλογών. Από αυτά που μαθαίνω, η απόφαση αναμένεται να βγει μετά από το Πάσχα. Και μένει αναλόγως της απόφασης να δούμε αν θα τρέχουμε εκτός από βουλευτικές εκλογές και σε νέες αρχαιρεσίες στην ΕΠΣΔΑ……………………………………………….

*Κλείνοντας το κεφάλαιο της συνέντευξης του κ. Οικονόμου. Ο Αργύρης Οικονόμου είναι ένας ποδοσφαιράνθρωπος, που γνωρίζει το παιχνίδι όσο λίγοι. Είχε ασχοληθεί με την ίδρυση της ΕΠΣΔΑ μαζί με τον Μιχάλη Τζανόπουλο και παρά το γεγονός ότι μετά από κάποια χρόνια αποστασιοποιήθηκε, ήταν όμως πάντα δίπλα. Εκτιμώ, ότι γνωρίζει πολλά πράγματα, που εμείς δεν έχουμε πρόσβαση. Για αυτό και δεν βγήκε τυχαία τη δεδομένη χρονική στιγμή να μας πει αυτά που είπε. Σίγουρα πλησιάζουν και οι εκλογές. Αλλά ανεξάρτητα με την πολιτική, ο κ. Οικονόμου ήταν πάντα άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Ίσως κάποιες σημαντικές αλλαγές αναμένονται να γίνουν συντόμως στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και κυρίως στην ΕΠΟ. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε φίλοι μου……………………………………………………………………..

* Για να μην σας κουράζω άλλο. Έχουμε φυσικά και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε επίπεδο πρωταθλημάτων. Για να μην σας αφήσω έτσι, θα βγούμε να τα αναλύσουμε αυτά και τη Δευτέρα με νέα στήλη. Όμως, προλαβαίνω μέχρι να ψηθεί ο μπακαλιάρος, να σας πω αυτό. Πρωτάθλημα τέλος. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου……………………

Χρόνια πολλά σε όλους και στην Ελλάδα μας……………………………..