Connect with us

''STOPLEKTO'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Μάξιμος Χαρακόπουλος: “Εξοργίζουν τους αγρότες αναφορές περί υποκίνησης των κινητοποιήσεων”

Published

on

Οι αναφορές περί υποκινούμενων αγροτών «προκαλούν θυμηδία και καλό είναι να μη λέγονται ούτε από επίσημα, ούτε από ανεπίσημα χείλη, διότι εξοργίζουν ακόμη περισσότερο τους αγρότες», τόνισε ο Βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση», στην Τηλεόραση της Βουλής, με τον Λάμπρο Πέγκο και τη Λουκία Γκάτσου.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν μπλε, πράσινα και κόκκινα τρακτέρ, όπως άλλες εποχές, ο κ. Χαρακόπουλος απάντησε χαρακτηριστικά: «εμείς που ξέρουμε την ανθρωπογεωγραφία του κάμπου, γελάμε με όλα αυτά. Ξέρετε αυτές οι αναλύσεις και οι προσεγγίσεις εξοργίζουν τους αγρότες. Όσοι βρέθηκαν χθες στο αγροτικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας ξέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία, το 80% με 90% των παρευρισκόμενων είναι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας».

Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι τα χρήματα που δόθηκαν στον πρωτογενή τομέα επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, δεν έχουν προηγούμενο, αλλά λόγω των καιρικών καταστροφών, η κυβέρνηση θα πρέπει να δει ξανά το κόστος της αγροτικής παραγωγής. Δεν είναι τυχαίος, όπως είπε, ο αναβρασμός που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη με τους αγρότες να διαδηλώνουν στην πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο και να είναι έτοιμοι να μπουν στο Παρίσι. Ο κ. Χαρακόπουλος θυμήθηκε την εποχή που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στήριζε την αγροτική παραγωγή, όταν ο ίδιος ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά επισήμανε ότι η τωρινή κυβέρνηση επανάφερε την επιδότηση στο αγροτικό πετρέλαιο όταν επί ΣΥΡΙΖΑ είχε καταργηθεί.

Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο κ. Χαρακόπουλος επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ενώ στάθηκε στο ζήτημα αντισυνταγματικότητας που έχει θέσει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι είναι κάτι που πρέπει να ρυθμιστεί.

Advertisement