Connect with us

8ος Όμιλος

Με ήρωα Χαλκίδη η ψυχωμένη Προοδευτική απέκλεισε στα πέναλτι τον Εθνικό Πειραιά(2-2 κ.δ. και παρ., 2-4 πέναλτι)

Published

on

Ένα συγκλονιστικό ματς διεξήχθη στο γήπεδο Αγίων Αναργύρων, καθώς για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος η Προοδευτική βγαλμένη κυριολεκτικά από τις στάχτες της, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση(2-2) και εν συνεχεια στα πέναλτι και με πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ Χαλκίδη να επικρατήσει εκεί με 4-2 και να αποκλείσει τον υπερόπτη Εθνικό Πειραιά.

Οι “κυανόλευκοι” μέχρι το 65′ ήταν οι κυρίαρχοι του αγώνα, καθώς προηγήθηκαν 2-0 με γκολ των Λύγκου( 27′) και Σάμιου(56′), ενώ απώλεσαν σπουδαίες ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, που όμως πάντα αποσοβούσε ο  γκολκίπερ Χαλκίδης. Αποκορύφωμα το πέναλτι στο 49′ που κέρδισε ο Εθνικός και εκτέλεσε ο Στάμος, αλλά ο Χαλκίδης έπεσε σωστά, δείχνοντας το δρόμο για το τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια…

Οι “βυσσινί” όσο κυλούσαν τα λεπτά δείχναν να έχουν περισσότερες δυνάμεις και κατάφεραν να κάνουν το 2-2 με γκολ των Μεγαρίτη(65′ ) και Νομικού(77′), με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να περιορίζονται στο να μην κάνουν κάποιο λάθος και έτσι φτάσαμε στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Εθνικός πήρε το προβάδισμα, καθώς το πρώτο πέναλτι της Προοδευτικής αποκρούστηκε από τον Μπαντίκο, όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς Χαλκίδης, με δυο αποκρούσεις του έκανε ανατροπή και στα πέναλτι και χάρισε ουσιαστικά αυτή την ιστορική πρόκριση στην ομάδα του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Διαδικασία πέναλτι 

 

Π: Βοσνακίδης- Απέκρουσε ο Μπαντίκος 0-0

Ε: Ντάφλας- ΓΚΟΛ 1-0

Π: Δημακάκος- ΓΚΟΛ 1-1

Ε: Διάκος- Απέκρουσε ο Χαλκίδης 1-1

Π: Κυριαζής- ΓΚΟΛ 1-2

Ε: Λύγκος- ΓΚΟΛ- 2-2

Π: Τσιάβος- 2-3

Ε: Πανάκης- Απέκρουσε ο Χαλκίδης 2-3

Π: Παλάτσιος- ΓΚΟΛ 2-4

Διαιτήτευσε ο Βλάχος(Ανατολικής Αττικής), ο οποίος απέβαλε από τους πάγκους και των δύο ομάδων τους προπονητές Θεόφιλο Κλύβα(90+2′) και Δημήτρη Αρναούτη(98′), καθώς επίσης από τον πάγκο των “βυσσινί” και τον Αλέξανδρο Νταβέλη(98′).

ΕΘΝΙΚΟΣ(Θεόφιλος Καλύβας): Μπαντίκος, Πάππος, Αποστόλου, Νικολόπουλος, Παπαγεωργίου, Ντάφλας, Στάμος, Μπέλερης, Λύγκος, Διάκος, Σάμιος(63′ Μουκίδης, 112′ λ.τρ. Πανάκης).

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ(Δημήτρης Αρναούτης): Χαλκίδης, Αλεξίου, Δημακάκος, Πατσατζόγλου(46′ Στεφανής), Βοσνακίδης, Μεγαρίτης(115′ Νομικός Π.), Νομικός, Μπιταξής(53′ Παλάτσιος), Κυριαζής,  Μακρίδης(46′ Τσιάβος), Μακρυγιάννης.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ