Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Δ.Α.

Πανάξιος πρωταθλητής ο Απόλλων Ποντίων- 2-2 με τον Ασπρόπυργο

Published

on

Την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία του από την ίδρυση της ΕΠΣΔΑ “έγραψε” ο Απόλλων Ποντίων. Τα παλληκάρια του Γιώργου Αδάκτυλου συνέχισαν την “αθάνατη” πορεία τους στο φετινό μαραθώνιο του πρωταθλήματος, καθώς στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν κατάφεραν να πάρουν τον “χρυσό” βαθμό που ήθελαν κόντρα στον γειτονικό Ασπρόπυργο με το 2-2 να χαρίζει δύο στροφές πριν το φινάλε το πρωτάθλημα στους Πόντιους, το οποίο κατακτούν για πρώτη φορά στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής.

Στο κατάμεστο από κόσμο γήπεδο της Γκορυτσάς, όλοι παρακολούθησαν ένα απόλυτο ντέρμπι, όπου για πολλοστή φορά ο Απόλλωνας απέδειξε ότι δίκαια φτάνει σε αυτή την κατάκτηση, κόντρα σε ένα τριπλάσιο μπάτζεντ από εκείνον.

Η μεγάλη γιορτή για τον Απόλλωνα ξεκινήσε στο 25′, όταν ο Γκαβζίδης με τρομερό σουτ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο Ασπρόπυργος αντέδρασε και έφερε το ματς στα ίσια με γκολ του Τζανουλίνου στο 39′.

Στην επανάληψη οι Πόντιοι ξανά πήραν το προβάδισμα με πρώτο σκόρερ τους φέτος Αθανασιάδη στο 50′, μετά από τρομερή εκτέλεση.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γυρίσουν το σκορ, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν στην εκπνοή του ματς με τον Αποστόλου στο 92′.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Βάτσιου σήμανε τα έξαλλα πανηγύρια στις τάξεις των Πόντιων, που υπό τη μουσική ποντιακής λίρας πανηγύρισαν αυτή την επιτυχία, όπου τους δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχουν στα μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική.

Ακριβοδίκαιη η διαιτησία του Αριστείδη Βάτσιου.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ: Κολλιάκης, Καψής, Φραγκόπουλος, Πουλικίδης (71′ Πετσίτης), Κομιώτης, Κουρούμα, Τσουτσάνης (97′ Γεωργίου), Ν. Χρ. Παπαδόπουλος, Γκαβζίδης (89′ Δ. Πορουτσίδης), Κουσίδης, Αθανασιάδης (95′ Ν. Παπαδόπουλος)

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Ανδριόλας, Παροτσίδης (95′ λ.τρ. Πίνης), Αποστόλου, Νικολόπουλος, Πατσατζόγλου, Γιουκαρής, Νέρες (61′ Κατσάφαρος), Τζανουλίνος, Σερέπας, Μακρίδης, Ταβάρες (80′ Τούσης).

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: soccerlive.gr