Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ούτε αυτή την εβδομάδα θα γίνουν αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Με χαμένους στην κυριολεξία τα σωματεία.
Η Ομοσπονδία με την απόφαση που πήρε για την διακοπή των πρωταθλημάτων βρίσκεται τώρα σε πραγματικό αδιέξοδο. Προβληματισμένος ο Μπαλτάκος που προσπάθησε να βρει μια λύση και να λυθεί η άρση , αλλά η σκληροπυρηνική στάση ορισμένων στελεχών της ΕΠΟ ( Δανιήλ από Αχαΐα, Παπαχρήστου από Αιτωλοακαρνανία κ.α.) που επιμένουν στην αποχή δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο. Από την άλλη πρόεδροι Ενώσεων που είχαν ψηφίσει υπέρ της διακοπής, άλλαξαν στάση αφού πιέζονται από τα σωματεία τους που δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση.
Η Ομοσπονδία κάλεσε προχθές τον κ. Αυγενάκη να προβεί σε άρση των ποδοσφαιρικής φύσεως κυρώσεων από τον νόμο περί «Μητρώου» ούτως ώστε, η ΕΠΟ, σύμφωνα με την Ολιστική Μελέτη, το Καταστατικό της και τα Καταστατικά της FIFA και UEFA να προβεί άμεσα στην επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων «ρίχνοντας το μπαλάκι » στον υφυπουργό.
Από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης με μια σωστή κίνηση ανακοίνωσε στη Βουλή ολιγοήμερη παράταση για την κατάθεση αιτήσεων εγγραφής στο Μητρώο 2022. Δηλαδή μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου. Ουσιαστικά αυτός «ρίχνει το μπαλάκι» με τη σειρά του στην ΕΠΟ για την επανέναρξη του πρωταθλήματος Έτσι, όσα σωματεία διαθέτουν ή θα αποκτήσουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και έχουν ήδη καταθέσει ή θα καταθέσουν την αίτηση εγγραφής τους στο Μητρώο έως και τις 23 του μηνός, ανεξάρτητα εάν ακόμα δεν έχουν εγγραφεί οριστικά σε αυτό. Θα μπορούν λοιπόν να χρησιμοποιούν τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις και να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των Ομοσπονδιών ή των Ενώσεών τους…..
*Την Δευτέρα λοιπόν αναμένεται να ληφθεί η οριστική απόφαση για την επανεκκίνηση ή όχι των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Η ΕΠΟ θα αποφασίσει αν θα ξεκινήσουν οι αγώνες το επόμενο Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου . Θα φανεί λοιπόν αν καλύπτεται και συμφωνεί με την τροπολογία του κ. Αυγενάκη που ψηφίστηκε στη Βουλή.
* Η ΕΠΣΠ είχε ορίσει αγώνες του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας αυτό το Σαββατοκύριακο , κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Όρισε όμως παράλληλα και αγώνες Κυπέλλου για την προσεχή Τετάρτη 19 Οκτωβρίου. Οι οποίοι θα γίνουν κανονικά εφόσον βέβαια παρθεί απόφαση από την ΕΠΟ για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα την επόμενη εβδομάδα. Κι αυτό για να μην χαθεί άλλος χρόνος …..

*Φάσκουν και αντιφάσκουν στην ΕΠΟ για το μητρώο. Από τη μια πλευρά δεν το δέχονται , αλλά από την άλλη ζητούν παράταση!!!!
Επίσης ο Αγροτικός Αστέρας που αναδείχτηκε πρωταθλητής στη Γ’ Εθνική στερήθηκε την άνοδο του στην Superleague 2, επειδή δεν είχε γραφτεί στο Μητρώο. Το οποίο η ΕΠΟ …..δεν αποδέχεται!!!
Και κάτι ακόμα . Πριν από μερικά χρόνια η Ομοσπονδία έστειλε σε όλες τις Ενώσεις της χώρας βιβλίο με τίτλο «Διοίκηση και οργάνωση των αθλητικών σωματείων ». Μέσα σε αυτό το βιβλίο και συγκεκριμένα στη σελίδα 28 αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «κάθε σωματείο θα πρέπει να ζητήσει παροχή ειδικής αθλητικής αναγνώρισης από την ΓΓΑ , όπου τηρείται το μητρώο»
Περίεργα πράγματα δηλαδή ….
Συμπέρασμα. Οι άνθρωποι που διοικούν την Ομοσπονδία ή δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο ή είναι επικίνδυνοι……

*Η ΕΠΣ Πειραιά κράτησε στο διάστημα αυτό μια αξιοπρεπέστατη στάση τονίζοντας ότι η αναστολή των πρωταθλημάτων δεν θα ήταν λύση . Αντίθετα θα φέρει ΟΛΕΣ τις Ενώσεις της χώρας σε αδιέξοδο . Αυτό δηλαδή που ισχύει αυτή τη στιγμή .
Κι όλα αυτά τη στιγμή που 2320 ποδοσφαιρικά σωματεία από τα 2550 που είναι ενεργά , έχουν τακτοποιηθεί με το Μητρώο. Ποσοστό 90%.
Κι όμως γι’ αυτούς του λίγους «αρνητές»η ΕΠΟ αποφάσισε αποχή. Ενώ θα μπορούσε να βοηθήσει τις ομάδες αυτές .Και στο κάτω – κάτω το Μητρώο είναι σίγουρο ότι βοηθά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πρώτον γιατί μπήκε μια τάξη στα σωματεία που νοικοκυρεύτηκαν ενώ αρκετά από αυτά δεν είχαν καν βιβλία!!! Παράλληλα μπήκαν στα ταμεία τους σημαντικά χρήματα , που εδώ και πολλά χρόνια γύρω στα 15 δεν είχαν εισπράξει ούτε ευρώ.
Είναι λοιπόν σίγουρο ότι κάποιοι κύκλοι που δεν έχουν σχέση ουσιαστικά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θέλουν να επωφεληθούν από αυτή την ανωμαλία που επικρατεί……

*Πάμε λοιπόν στην επόμενη μέρα. Τότε που θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα . Γιατί αργά ή γρήγορα αυτό θα γίνει .
Από κει και πέρα θα αρχίσουν άλλου είδους προβλήματα. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα . Για να βγει το πρόγραμμα της Α’ Κατηγορίας θα πρέπει να γίνονται αγώνες Σ/Κ – Τετάρτες. Όμως λόγω της έλλειψης γηπέδων δεν μπορούν να παίζουν και οι δυο όμιλοι μεσοβδόμαδα . Αν λάβουμε υπόψη ότι και οι ομάδες Γ’ Εθνικής θα παίζουν αναγκαστικά Τετάρτες σε γήπεδα που γίνονται Πειραϊκά πρωταθλήματα ενώ θα υπάρξουν και αγώνες Κυπέλλου . Αυτό σημαίνει ότι θα «πάει μακριά η βαλίτσα»……

• Ειδική αναφορά θα κάνουμε , όσον αφορά το μητρώο της ΓΓΑ , για τον ιστορικό Πειραϊκό. Ακούστηκαν και ειπώθηκαν πολλά .Για προβλήματα που δεν επιτρέπουν την εγγραφή του συλλόγου. Κι όμως ο Αντώνης Ανούστης και οι συνεργάτες του τα κατάφεραν διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες . Η αλήθεια θα πρέπει να λέγεται….

*Ένα ακόμα θέμα που «καίει » είναι αυτό της ενεργειακής κρίσης . Όπως γράψαμε κάποιοι δήμοι προσανατολίζονται να «κλείσουν τα φώτα» στα γήπεδα μετά τη δύση του ηλίου. Κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για το ποδόσφαιρο. Όμως υπάρχει και η άλλη λύση που είναι ιδιαίτερα σημαντική. Σε κάποια γήπεδα οι προβολείς λειτουργούν με λάμπες LED που είναι σαφώς μια οικονομική λύση αφού η κατανάλωση είναι χαμηλή…..

*Την περασμένη εβδομάδα αναφέραμε τη διαμαρτυρία του Πανφαληρικού σχετικά με τις ώρες προπόνησης στο γήπεδο του ΣΕΦ . Ο σύλλογος θεωρεί ότι είναι αδικημένος αφού έχει πάρει ώρες τις πιο βραδινές ώρες σε αντίθεση με άλλα σωματεία που έχουν ειδική μεταχείριση. Εμείς δεν πήραμε θέση . Απλά δημοσιεύσαμε την άποψη των υπευθύνων της ομάδας. Υπήρξαν αντιρρήσεις από μέλη της Επιτροπής γηπέδου που ουσιαστικά όρισε το πρόγραμμα . Ζητήσαμε την επίσημη άποψη τους σχετικά με αυτά που υποστηρίζει ο Πανφαληρικός . Δεν μας έχει έλθει ακόμα …..
Να επισημάνουμε ότι το έργο της Επιτροπής είναι ιδιαίτερα δύσκολο, όταν θα πρέπει να «χωρέσουν » σε αυτό 13 ομάδες!!..

*Μη μου ζητάτε να κάνω προβλέψεις για τις ομάδες που θα ξεχωρίσουν στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Θεωρητικά ο ένας όμιλος είναι πιο δύσκολος. Θεωρητικά όμως. Γιατί όλα θα φανούν στο γήπεδο. Κι άλλες χρονιές έβγαιναν στην αρχή τα φαβορί και στην πορεία του πρωταθλήματος , άλλες ήταν οι ομάδες που ξεχώριζαν…

*Τρεις σημαντικές επιστροφές σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στον Αετό Κορυδαλλού.’
Στο προπονητικό τιμ του συλλόγου μετέχει και πάλι ο Σπύρος Κουνέλης που έχει διατελέσει στο παρελθόν τεχνικός τόσο της ανδρικής ομάδας όσο και του τμήματος υποδομών.
Επίσης ο Αλέκος Μπολοβίνος ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει το σύλλογο με τον καλύτερο τρόπο σαν ποδοσφαιριστής επιστρέφει σαν τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος οργάνωσης .
Ο Λευτέρης Μιχαηλίδης που πρόσφερε πολλά σαν ποδοσφαιριστής επιστρέφει σαν διπλωματούχος προπονητής κι αυτός στις Ακαδημίες του συλλόγου.
Για μια ακόμα φορά η διοίκηση του Αετού Κορυδαλλού αξιοποιεί στελέχη που έχουν προσφέρει στην ομάδα….
Και κάτι ακόμα. Ο Αετός είναι πηγή ταλέντων που φτάνουν σε υψηλό επίπεδο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο . Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ Χρήστος Μανδάς που διακρίθηκε ιδιαίτερα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή , αποκρούοντας μάλιστα και πέναλτι , είναι ένα παιδί που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Αετού Κορυδαλλού .
Ο Χρήστος τιμήθηκε πριν από λίγους μήνες από τη διοίκηση του Αετού μαζί με τους Γιώργο Μάναλη και Γιάννη Σωτηράκο που έχουν ξεκινήσει από τον Κορυδαλλιώτικο σύλλογο και αγωνίζονται σε κορυφαία πρωταθλήματα , όπως άλλωστε έχει συμβεί παλαιότερα και με τους Στέφανο Καπίνο και Λευτέρη Ιντζόγλου……

*Ο ΑΟ Καραβάς πραγματοποίησε ρεκόρ μεταγραφών φέτος. Ο Βασίλης Γκούμας και οι συνεργάτες του έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να ενισχύσουν την ομάδα . Ποιοτικά αλλά και …ποσοτικά. Συνολικά αποκτήθηκαν 16 ποδοσφαιριστές , ενώ έγιναν και 6 ανανεώσεις …

*Έμαθα πως η ομάδα της Ειρήνης 2005 ζήτησε να χρησιμοποιεί , έστω και για μια φορά την εβδομάδα το γήπεδο της Νίκαιας . Της αρνήθηκαν με την αιτιολογία ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα αφού είχε αποσυρθεί! Με το ίδιο σκεπτικό , αν η Δόξα Πειραιά ή η Σπίθα επανέλθουν την επόμενη περίοδο , δεν θα τους δοθούν ώρες προπόνησης. Είναι δυνατόν; Άρα κάτι άλλο παίζει. ….

*Πραγματοποιήθηκαν χωρίς προβλήματα οι αρχαιρεσίες στην Ένωση Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά . Επικράτησε άριστο κλίμα στην Γενική Συνέλευση κάτι που γίνεται εδώ και χρόνια αφού οι βετεράνοι έχουν γνωρίσει την καταξίωση και επιτελούν σημαντικό έργο στον χώρο.
Η νέα διοίκηση που εκλέχτηκε έχει άρωμα γυναίκας αφού μετέχει η κ. Βίκυ Νικολάκου που είναι πάντα κοντά στους παλαίμαχους . Η νεοεκλεγείσα αναμένεται να αναλάβει την γραμματειακή υποστήριξη ενώ θα είναι παράλληλα υπεύθυνη γραφείου τύπου και δημοσίων σχέσεων …
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας :
1) Μπάκας Σταύρος 27
2) Καλαμάρας Ευρυπίδης 25
3) Μπάκας Κώστας 25
4) Τσίρμπας Κανέλλος 23
5) Κανέρης Αντώνης 21
6) Ξανθόπουλος Γιώργος 20
7) Τυρλής Σωκράτης 20
8) Νικολάκου Βίκυ 18
9) Κοντραφούρης Παναγιώτης 18
10) Παπαλεξάνδρου Στέλιος 17
11) Ιωαννίδης Βασίλης 15
12) Γιάππαπας Στάθης 12
13) Ξυνόροδος Γιάννης 11.
*Εκλέγονται στο Δ.Σ. οι 9 πρώτοι
* Για την εξελεγκτική επιτροπή έλαβαν:
Σπυριδάκης Αργύρης 26
Φούσκας Στέφανος 25
Χατζηβασιλείου Κωνσταντίνος 21
*Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ήταν ο Κώστας Κωστάκης με Γενικό Γραμματέα τον Γιώργο Μαλούχο. ΟΙ δυο παραπάνω αποτέλεσαν και την Εφορευτική Επιτροπή μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ Νίκο Παρασκευάκο.