Connect with us

Γ Εθνική

Ήττα του Βύζαντα στον Εργοτέλη

1-0 το ματς

Published

on

Ο Εργοτέλης πέταξε ένα ημίχρονο στα σκουπίδια, στην επανάληψη όμως μεταμορφώθηκε έχασε ευκαιρίες με το τσουβάλι και τελικά με σκόρερ την χρυσή αλλαγή του Γκόγκιτς -τον Δωματά- επικράτησε με 1-0 του Βύζαντα Μεγάρων και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το 0-0 του Απόλλων με την Καλλονή.

Γρήγορα θα θέλει να ξεχάσει κάποιος τα όσα είδε στο πρώτο ημίχρονο στο Παγκρήτιο. Οι “

κιτρινόμαυροι” αν και ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και είχαν την κατοχή, εκτός από την φάση του 2ου λεπτού με το σουτ του Μπουχαλάκη να περνάει μόλις άουτ δεν δημιούργησαν κάτι άλλο αξιόλογο.

Ο Βύζας Μεγάρων με αμυντικούς προσανατολισμούς δεν είχε να επιδείξει κάτι αξιόλογο εκτός από ένα σουτ στο 25΄ που κατέληξε στην αγκαλιά του Αθανασίου.

Στην επανάληψη ο Εργοτέλης μεταμορφώθηκε, έχασε ευκαιρίες με το τσουβάλι και τελικά ο Δωματάς στο 82΄ έλυσε τον γόρδιο δεσμό.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν για πρώτη φορά στην επανάληψη όταν στο 46΄ το σουτ του Μπιτσάκου, μπλοκάρε ο Αθανασίου.

Ο Εργοτέλης ανέβασε ρυθμούς και στο 54΄ είχε την πρώτη του υποψία ευκαιρίας όταν Βερπακόφσκις και Χαντί άλλαξαν ωραία την μπάλα, έγινε η σέντρα όμως ο Ζαχόρα μισό μέτρο πιο πίσω δεν μπόρεσε να την βρει.

Στο 64΄ ο Εργοτέλης πέτυχε γκολ όμως ακυρώθηκε ως οφσάιτ. Βερπακόφκις και Μπουχαλάκης άλλαξαν ωραία την μπάλα, το εξαιρετικό σουτ του τελευταίου βρήκε το δεξί δοκάρι της εστίας του Πουρή, στην επαναφορά ο Χρυσοφάκης έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιτ.

Στο 68΄ο Εργοτέλης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Λαμπίν “

χόρεψε” την άμυνα του Βύζα, έστρωσε στον Βερπακόφσκις όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 72΄ η ομάδα του Σίνισα Γκόγκιτς είχε νέα σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Πουρή να λέει δύο φορές όχι σε Κοζορώνη και Ζαχόρα. Ο Κοζορώνης έκανε το σουτ, απέκρουσε ο Πουρής στην επαναφορά το ψαλίδι του Ζαχόρα απομάκρυνε σε κόρνερ τερματοφύλακας του Βύζα. Στην συνέχεια της φάσης εκτελέστηκε το κόρνερ, ο Λαμπίν πήρε την κεφαλιά, με τον Πουρή πριν περάσει η μπάλα την γραμμή να απομακρύνει.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν νέα ευκαιρία όταν μετά από σέντρα του Σαρρή, το σουτ στην κίνηση του Βερπακόφσκις πέρασε λίγο άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Εργοτέλης είχε νέα καλή στιγμή με τον Πίτσο. Στο 82΄ ήρθε η λύτρωση για τον Εργοτέλη όταν μετά από ωραία ενέργεια του Ζαχόρα, έγινε η σέντρα με τον Δωματά με κεφαλιά να λύνει τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Εργοτέλης (Σ. Γκόγκιτς): Αθανασίου, Ρέντζας (76′ Δωματάς), Κοζορώνης, Σαρρής, Πίτσος, Βερπακόφσκις, Μπουχαλάκης, Ουέλιγκτον (35′ Χρυσοφάκης), Χαντί (54′ Λαμπίν), Ζάχορα, Πλουσής.

Βύζαντας (Η. Φυντάνης): Πουρής, Λιόλιος, Γρομητσάρης, Χαρτσιάς (70′ Διαμαντόπουλος), Σπαγής, Μπιτσάκος, Ταμπάκης, Αρναρέλης (81′ Δημητρίου), Μανδύλης, Γκεμίσης, Πουρνός.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply