Connect with us

stoplekto

Αξέχαστη εμπειρία των βετεράνων Πειραιά στην Κύπρο

Published

on

Μια αξέχαστη εμπειρία έζησαν οι βετεράνοι του Πειραιά που επισκέφτηκαν την πανέμορφη Κύπρο .

Στο διάστημα της παραμονής τους στο νησί έδωσαν δυο φιλικά . Το πρώτο ήταν με τους βετεράνους του Χαλκάνορα Ιδαλίου  προς τιμή του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Λευκωσίας και Χαλκάνορα Ανδρέα Λυμπούρη και ήταν υπό την αιγίδα του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόση Τσιόλα.

Ο Παγκύπριος Αθλητικό σύλλογος Παλαιμάχων «Άγιος Γεώργιος » διοργάνωσε επίσημη εκδήλωση με την παρουσία του βουλευτή Λεμεσού Ανδρέα Μιχαηλίδη , του δημάρχου Ιδαλίου Λεόντιου Καλλένου  καθώς και κορυφαίων Κυπρίων Παλαιμάχων και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων .

Το δεύτερο φιλικό έγινε την Κυριακή στην Πάφο όπου η ομάδα της Ένωσης Βετεράνων Ποδοσφαίριστών Πειραιά αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα του ΑΠΟ Πάφου . Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στην μνήμη των δυο ηρώων Γεωργίου Σάββα και Σωτήρη Παπαλαζάρου ( και οι δυο ποδοσφαιριστές του ΑΠΟ Πάφου) που έπεσαν μαχόμενοι κατά  την βάρβαρη τουρική εισβολή . Ο αγώνας έγινε υπό την υψηλή προστασία του εξοχότατου προέδρου της Βουλής των αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου . Μετά τον αγώνα ο όμιλος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΑΠΟ Πάφου παρέθεσε γεύμα προς τιμή της αποστολής των βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά.

« Ήταν μια επιτυχημένη αποστολή με ιδιαίτερη σημασία » τόνισε για το ταξίδι στην Κύπρο ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά Κανέλλος Τσίρμπας και πρόσθεσε:

« Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της αποστολής , καθώς και στον πρόεδρο των σωματείων Άγιος Γεώργιος και  Μεσόγειος κ. Γιώργο Παπαμωϋσέο που ήταν πάντα δίπλα μας Ευχαριστούμε τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόση Τσιόλα καθώς και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Τους αγώνες μας πρόβαλε  το μεγαλύτερο Κυπριακό Κανάλι ΡΙΚ.»