Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Δ.Α.

Απάντησε στον κ. Δρίκο το απερχόμενο ΔΣ του Μανδραϊκού

Published

on

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΡΙΚΟ


Το ΔΣ του Μανδραϊκού Αθλητικού Ομίλου παραιτήθηκε και αποκάλυψε, ως όφειλε σε αυτούς που το εξέλεξαν και στους γονείς που εμπιστεύτηκαν 4 χρόνια τα παιδιά τους στον Όμιλο, ότι αυτό έγινε μετά από την απαίτηση του Δημάρχου κ. Αρμόδιου Δρίκου γιατί αλλιώς δεν θα πλήρωνε τους ποδοσφαιριστές, υποχρέωση που ο ίδιος προσωπικά είχε συμφωνήσει μαζί τους! Η αντίδραση του Δημάρχου σε αυτή την αποκάλυψη ήταν μια σειρά από διαστρεβλώσεις και ανακρίβειες. Ενώ δεν είχαμε καμία διάθεση αντιπαράθεσης, πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε πάνω από όλα την αξιοπρέπειά μας, την αλήθεια αλλά και το έργο μας στον Όμιλο.
Για το λόγο αυτό παραθέτουμε τα πιο κάτω αναμφισβήτητα γεγονότα:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ
Ο Δήμαρχος δήλωσε δημόσια ότι δόθηκαν από το Δήμο 50.000 ευρώ ως επιχορήγηση στον Μανδραϊκό Αθλητικό Όμιλο και αρχικά άφησε υπονοούμενα για το πού πήγαν αυτά τα χρήματα. Η αλήθεια είναι ότι πήραμε ΜΟΝΟ 17.500 ευρώ για την προηγούμενη χρονιά, με απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής και είναι δημοσιευμένα στην Διαύγεια με όλα τα τιμολόγια για το που δαπανήθηκαν. Τα 30.000 ευρώ που αποφάσισε η τωρινή δημοτική αρχή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΕΙ από τον Δήμο. Ενώ το γνωρίζει ξεκάθαρα γιατί μας κατηγορεί για το που πήγαν χρήματα που δεν έχουν εισπραχτεί ακόμη; Είναι αδιανόητο! Όταν αγανακτισμένοι ρωτήσαμε τον Δήμαρχο γιατί αφήνει υπονοούμενα και διαστρεβλώνει τα γεγονότα, μας απάντησε προφορικά ότι δεν τα είπε έτσι και ότι τα διαστρέβλωσε ο δημοσιογράφος. Ενώ μας υποσχέθηκε ρητά ότι θα κάνει διάψευση και θα ζητούσε από το δημοσιογράφο να ανασκευάσει, έβγαλε μια νέα ανακοίνωση που απλώς έλεγε ότι δεν υπάρχει κανένας δόλος στην οικονομική μας διαχείριση. Όσο για την διάψευση του αρχικού ανακριβούς δημοσιεύματος, μας είπαν ότι… δεν μπορούσαν να βρουν τον δημοσιογράφο! Τόσο απλά και ξεδιάντροπα, 17 οικογένειες της Μάνδρας σπιλώνονται άδικα και βάρβαρα!
ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
Μας κατηγόρησε ο Δήμαρχος ότι αφήσαμε χρέη ύψους 80.000 ευρώ. Αυτή, εν πλήρη γνώση του, είναι η μισή αλήθεια. Ο όμιλος έχει 9 αθλητικά τμήματα και χρέη έχει ΜΟΝΟ η ποδοσφαιρική ομάδα. Πουθενά αλλού σε κανένα άλλο τμήμα δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ χρέος και όλη η οικονομική διαχείριση είναι καταγεγραμμένη με διαφάνεια και πλήρως ελεγμένη, όπως προβλέπεται από όλα τα αρμόδια όργανα, ακόμη και του Δήμου. Αυτό αποκρύφτηκε σκοπίμως για να δημιουργηθούν προφανώς εντυπώσεις.
Ας δούμε όμως το χρέος των 80.000 ευρώ στην ποδοσφαιρική ομάδα, πώς δημιουργήθηκε, ποιος το δημιούργησε και ποιος είχε αναλάβει αυτή την υποχρέωση. Είναι γνωστό πώς οι ομάδες για να κάνουν υψηλού επιπέδου πρωταθλητισμό έχουν μεγάλα έξοδα και κυρίως οι πόροι προέρχονται από χορηγίες. Αυτό συμβαίνει παντού. Ξεκινήσαμε από πέρσι πορεία πρωταθλητισμού έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία με συγκεκριμένο χορηγό, ο οποίος έκανε πραγματικά σημαντικότατο έργο. Η ομάδα βγήκε πρώτη και στο φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια με πολύ καλούς οιωνούς.
Δυστυχώς ο χορηγός πριν τα Χριστούγεννα αποχώρησε για δικούς του λόγους και απολύτως κατανοητούς. Βρεθήκαμε ξαφνικά ως διοίκηση με υποχρεώσεις και έξοδα τα οποία αδυνατούσαμε να ανταποκριθούμε. Ήμασταν έτοιμοι να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια και να κατεβάσουμε στο πρωτάθλημα την Β Ομάδα. Προς τιμήν του παρενέβη ο Δήμαρχος και έφερε νέο χορηγό. Προκειμένου να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές και να μείνει η ομάδα στους στόχους της αποδεχτήκαμε τη συμφωνία. Κατά δήλωση του συγκεκριμένου χορηγού και των συνεργατών του, θα αναλάμβαναν με την βοήθεια του κ. Αρμόδιου Δρίκου όλα τα έξοδα και τη λειτουργία της ομάδας.
Το ΔΣ υπέγραψε τον Ιανουάριο Συμφωνητικό με συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με το οποίο αναλάμβανε την πλήρη οικονομική διαχείριση (μισθούς, οδοιπορικά, ιατρικά, κλπ) και όλη τη λειτουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας. Πραγματικά ξεπλήρωσε τα όποια χρέη και ξεκίνησε να βάζει χρήματα, πήρε νέο προπονητή, έκανε νέες μεταγραφές και άρχισε να επενδύει για να επιτευχθούν οι στόχοι. Ο ρόλος του ΔΣ με βάση το συμφωνητικό ήταν καθαρά επικουρικός ΜΟΝΟ σε λειτουργικά θέματα, με καμία-απολύτως καμία-εμπλοκή στα οικονομικά.
Τον Μάρτιο σε μια νέα εξέλιξη, ο χορηγός συμφώνησε με τον κ. Δρίκο να αναλάβει αυτός τις περαιτέρω οικονομικές υποχρεώσεις προς την ομάδα και ο ίδιος να συνεπικουρεί. Πράγματι ο κ.Δρίκος ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. Για το λόγο αυτό με απόφαση του ΔΣ συστάθηκε νέα διοικούσα επιτροπή στο ποδοσφαιρικό τμήμα με τη συμμετοχή στενών συνεργατών του Δημάρχου. Το γεγονός αυτός μας γέμισε χαρά και αισιοδοξία όλους. Το χειροκροτήσαμε και το υποστηρίξαμε θερμά όλοι μας. Πράγματι ο κ. Αρμόδιος Δρίκος δαπάνησε όλα αυτά τα ποσά που ανέφερε στην ανακοίνωση του και πραγματικά τον συγχαίρουμε για την γενναιοδωρία του. Η συμβολή του στην επιτυχία της ομάδας ήταν καθοριστική.
Οφείλουμε όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι:
Ο Δήμαρχος γνώριζε από την αρχή όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις που αναλάμβανε εθελοντικά. Οι πληρωμές γίνονταν στο Δημαρχείο και ο ίδιος καθόριζε τα ποσά, τις ημερομηνίες πληρωμής και της τελικής εξόφλησης. Το ΔΣ δεν είχε καμία ουσιαστική εμπλοκή με τα πιο πάνω. Το ΔΣ δεν έχει καμία σχέση με τα 80.000 ευρώ χρέος που επικαλείται. Το ΔΣ δεν γνωρίζει ακόμη και τώρα, τι ποσά οφείλονται και σε ποιον. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι οι συμφωνίες που έγιναν μεταξύ τους πρέπει να τηρηθούν. Οι ποδοσφαιριστές ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές αυτών των μεγάλων επιτυχιών, δούλεψαν, κόπιασαν, μάτωσαν και πρέπει να πάρουν ακριβώς ότι τους υποσχέθηκε.
Επειδή όντως αναγνωρίσαμε τη μεγάλη οικονομική προσφορά του Δημάρχου, του προτείναμε να συνεχίσει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην ομάδα βάζοντας αποκλειστικά δικούς του ανθρώπους στην διοικούσα επιτροπή. Του δώσαμε πλήρως την ομάδα πού όντως έβαζε προσωπικά χρήματα και αντ΄ αυτού ζήτησε να πάρει ολόκληρο τον Όμιλο, όλα τα τμήματα , να παραιτηθεί το ΔΣ και να ορίσει αυτός όποιους ήθελε στη νέα διοίκηση. Αλλιώς δεν θα πλήρωνε τους ποδοσφαιριστές, τις υποχρεώσεις που ο ίδιος είχε αναλάβει εθελοντικά και διαχειριζόταν. Κι όπως μας είπε επί λέξει «εγώ πληρώνω εγώ θα κάνω κουμάντο».
Παρά το γεγονός ότι μας προσέβαλε και μας ακύρωνε τόσο βάναυσα και παράτυπα, θέλοντας να αποφύγουμε τη σύγκρουση, για να εξοφληθούν οι ποδοσφαιριστές και κυρίως για το καλό των αθλητών μας και του Ομίλου, συμφωνήσαμε με πολύ πόνο και απογοήτευση να παραιτηθούμε. Παρόλα αυτά δεχτήκαμε μετά την απαράδεκτη επίθεσή του με υπονοούμενα που θίγουν την τιμή και την υπόληψη μας. Κρατάμε τουλάχιστον την διορθωτική δήλωσή του: «Προφανώς και δεν καταλογίζουμε σε κανέναν δόλο ή ύποπτες οικονομικές διαδρομές»
Είμαστε γονείς που τα παιδιά μας είναι αθλητές στον Όμιλο. Αναλάβαμε τον Μανδραϊκό όταν ήταν έτοιμος να διαλυθεί και να παραδοθεί η σφραγίδα του στο Πρωτοδικείο. Πήραμε μόνο το ιστορικό όνομα του Συλλόγου με μηδέν αθλητικά δελτία. Παραδίδουμε έναν πολυαθλητικό Σύλλογο με 9 διαφορετικά αθλητικά τμήματα και πάνω από 400 αθλητές και αθλήτριες. Με μεγάλες αθλητικές επιτυχίες και κυρίως με αμέτρητα παιδικά χαμόγελα στα γήπεδα. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας, ένα έργο που είναι προϊόν δεκάδων αγνών ρομαντικών εθελοντών καθώς και της τεράστιας εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας. Καμία συκοφαντία δεν μας ακουμπάει, ούτε ένας κόκκος σκόνης δεν μπορεί να σταθεί πάνω μας. Ευχόμαστε να συνεχίσει ο Όμιλος αυτή την ανοδική πορεία, για το καλό του Αθλητισμού και της Νεολαίας της Μάνδρας.