Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Ασημάκης: “Τιμή να πανηγυρίζεις τίτλο με τον Φωστήρα-Περνάω καλά στον Ταύρο”

Published

on

Από τη συγκεκριμένη ομάδα έχουν περάσει παίκτες-θρύλοι που άφησαν το στίγμα τους και βοήθησαν το Φωστήρα να αποκτήσει το brand name που έχει μέχρι σήμερα.

Από τον Δεϊμέζη, Βόρρη, Κατάνια, Ροσάλες μέχρι τον Στάουτσε, τον Σταϊκο και τον τεράστιο αρχισκόρερ Γιώργο Ζαχαρόπουλο.

Τα τελευταια χρόνια η ομάδα του Ταύρου έχει κατορθώσει να αναδείξει και ταλαντούχος παίκτες που αποκτούνται από συλλόγους των Αθηνών και από τη στιγμή που φορούν τη φανέλα με το ”Φ” στο στήθος γιγαντώνονται.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η μεταγραφή του Χρήστου Τασουλή στον Πανιώνιο.

Φέτος η ιστορική ομάδα στηρίχτηκε σε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν ως “μικροί” ωστόσο όλοι τους απέδειξαν ότι πήραν φανέλα βασικού είτε διότι το άξιζαν είτε διότι ξεχώρισαν.

Βαγγέλης Πίσσας, Βαγγέλης Κουτσούμπας, Εντι Τζαφάι, Βαγγέλης Κόλλιας, Χάρης Καλιμούκος, Βασίλης Αλεξίου είναι μερικά από τα ονόματα που ανήκουν στην ομάδα του Ταύρου και έδειξαν ότι μπορούν να σηκώνουν το βάρος της φανέλας.

Ωστόσο, ένας ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο ”Σπύρος Γιαλαμπιδης” ήταν ο Βασίλης Ασημάκης.

Ο… μαέστρος στη μεσαία γραμμή των πρωταθλητών μόχθησε για να πάρει φανέλα βασικού, έτρεξε, μάτωσε στο γήπεδο, κουράστηκε και άκουσε κατά γράμμα τις συμβουλές των έμπειρων συμπαικτών του (Σίμωση, Καλαγκάνη, Γούλα, Πανάκη) παρουσιάζοντας μια ώριμη ποδοσφαιρική προσωπικότητα, κάνοντας τον κόσμο πολλές φορές να υποκλιθεί στην ποιότητα του.

Το “next big thing” του ιστορικού συλλόγου παραχώρησε συνέντευξη όπου μίλησε για τη φετινή χρονιά, τα μελλοντικά του σχέδια και το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΑ.

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε:

-Πως αισθάνεται που από το Σάββατο είσαι πρωταθλητής στην Α’ ΕΠΣΑ;

Πολύ ενθουσιασμένος γιατί ανταμείφθηκε η προσπάθεια μας όλη τη χρονιά και πετύχαμε τους στόχους μας. 

-Αποτελεί ιδιαίτερη σημασία για εσένα ότι κατέκτησες το πρωτάθλημα με τον Φωστήρα;

Εννοείται το να παίρνεις το πρωτάθλημα με τον Φωστήρα είνα μεγάλη τιμή γιατί είναι μια ιστορική ομάδα που δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

– Περίμενες ότι θα είχατε τόσο μεγάλη διαφορά από τον Χολαργό;

Η αλήθεια είναι πως όχι ειδικά στις πρώτες αγωνιστικές που βρεθήκαμε πίσω στην βαθμολογία. Στη συνέχεια όμως βρήκαμε τον εαυτό μας και ήμασταν σίγουροι για την κατάληξη.

-Τι σημαίνει για τον Βασίλη Ασημάκη η φετινή χρονιά;

Κάθε χρόνο προσπαθώ να βελτιώνομαι και να βοηθάω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Ήταν πρόκληση να το κάνω αυτό σε μια ομάδα όπως ο Φωστήρας

-Θα παραμείνεις στην ομάδα;

Στόχος μου είναι να παίξω όσο πιο ψηλά μπορώ και αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ καλά στον Φωστήρα. Η χρονιά όμως δεν έχει τελειώσει και δεν χρειάζεται να λέμε πολλά για το μέλλον.

-Τι μήνυμα έχεις να στείλεις στον κόσμο;

Στον κόσμο θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ήταν εκεί για να μας στηρίξει τόσο στους εντός αλλά και στους εκτός έδρας αγώνες δίνοντας ώθηση στην προσπάθεια μας. Σε κάθε παιχνίδι ένιωθα ότι παίζαμε στον Ταύρο.

-Τι δυσκολίες συνάντησες κατά τη διάρκεια της σεζόν;

Εκτός από την πίεση που έχει το να κάνεις πρωταθλητισμό συνάντησα και τη δυσκολία της κούρασης. Επειδή σπουδάζω παράλληλα στη γυμναστική ακαδημία Αθηνών, είχε επιπλέον επιβάρυνση από τις προπονήσεις που έκανα και στο πανεπιστήμιο. Για αυτό έπρεπε σε συνεργασία με τον προπονητή και τον γυμναστή να γίνει σωστή διαχείριση. Πράγματι με βοήθησαν πάρα πολύ σε αυτό αλλά και σε όλους τους τομείς και μου έδειξαν εμπιστοσύνη. 

– Τι κερδισες από την παρουσία των έμπειρων ποδοσφαιριστών;

Η ομάδα έχει πολλούς ποδοσφαιριστές με τεράστια εμπειρία οι οποίοι έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν τους νεαρούς. Πήρα λοιπόν αρκετά μαθήματα από αυτούς αφού το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πολύ καλό.

-Τι θα πρέπει να περιμένουμε στα τελευταία ματς από την ομάδα;

Στους αγώνες που απομένουν θα είμαστε εξίσου σοβαροί και θα διεκδικούμε κάθε αγώνα μέχρι το τέλος. Η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμη και έχουμε δικούς μας στόχους να πετύχουμε.

-Πως κρίνεις το επίπεδο της Α’ ΕΠΣΑ;

Ο Φωστήρας και ποιοτικά και ιστορικά δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Άσχετα με αυτό όμως το επίπεδο στην Α’ ΕΠΣΑ ειναι αρκετά καλό. Δεν είναι τυχαίο ότι είνμαι ίσως η καλύτερη κατηγορία τοπικού επιπέδου.