Connect with us

stoplekto

Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Οι υποδομές αποτελούν το μέλλον…

Published

on

Ο Γιώργος Μπαρμπαλιάς εδώ και 22 ολόκληρα χρόνια, από την στιγμή που «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ασχολείται με τα τμήματα υποδομών και προπονεί νεαρούς ποδοσφαιριστές. Έτσι η γνώμη του, πάνω σε αυτό το αντικείμενο, έχει μία άλλη βαρύτητα και ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός επισημαίνει : «Αυτή την στιγμή οι υποδομές αποτελούν το μέλλον μας, αλλά και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε μία εποχή, που ξεκινώντας από τις υψηλότερες κατηγορίας, αλλά και κατεβαίνοντας προς τα κάτω, διαπιστώνεις την έλλειψη ελλήνων παικτών. Έτσι μέσα από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου και την προγραμματισμένη δουλειά μέσα από τις υποδομές θα δοθεί η ευκαιρία στα νέα παιδιά να θέσουν τις σωστές βάσεις και να κάνουν το άλμα προς τα πάνω και την ποδοσφαιρική τους καταξίωση, Τα παραδείγματα είναι πολλά και διαχρονικά και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε ανάλογα.»
Ο Γιώργος Μπαρμπαλιάς συνεχίζοντας την αναφορά του στο θέμα αυτό είπε : «Τα τελευταία χρόνια οι συνθήκες δουλειάς στις ακαδημίες έχουν βελτιωθεί κατά πολύ. Πέρα από τον εμπλουτισμό με την επιστήμη, υπάρχει η συνδρομή της ΕΠΟ και των τοπικών Ενώσεων, που έχουν αναβαθμίσει πρωταθλήματα και τουρνουά με αποτέλεσμα να έχει  «ανέβει» κατακόρυφα το επίπεδο και αυτό να αποβαίνει υπέρ των νεαρών παικτών. Άλλωστε οι ομάδες Κ18  αποτελούν την «ουρά» της πρώτης ομάδας και ακολουθούν οι Κ16, Κ14 και Κ12 να επιβεβαιώσουν ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα και μπορούν να αξιοποιηθούν.»
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει εργαστεί όλα αυτά τα χρόνια σε Εθνικό Αστέρα, Δόξα Βύρωνα, Αθηναϊκό, Μικτή Αθηνών ΕΠΣΑ (5 χρόνια), Υμηττό, Βουλιαγμένη ακαι Διάνα Ηλιούπολης και ολοκληρώνοντας τις απόψεις του είπε : «Θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα σε προπονητικά σεμινάρια, ώστε να μεταφερθεί τεχνογνωσία με έμπειρους προπονητές . Σίγουρα πάντως η συνδρομή του Συνδέσμου Προπονητών σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι πολύ μεγάλη και ο πρόεδρος Σπύρος Παπακανέλλος ανέδειξε τον Ελληνα προπονητή με τις κινήσεις που έκανε»