Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • Πέρασε ακόμα ένα Σαββατοκύριακο και η στήλη δηλώνει παρούσα(παρών ο υπογράφων), ώστε να δούμε τι συνέβη στα γήπεδα της Δυτικής Αττικής. Θα αναφερθούμε σήμερα στην Α’ κατηγορία και αύριο θα μιλήσουμε για ό,τι έγινε στη Β’ ΕΠΣΔΑ. Μια τέταρτη αγωνιστική στην Α’, όπου πάλι είχαμε αρκετά γκολ, 4 ισοπαλίες, δυο γηπεδούχοι κέρδισαν, ενώ η μοναδική ομάδα που κατάφερε να πάρει διπλό ήταν η Μικρασιατική στο Καματερό επί της Ζωφριάς…………..
  • Πρώτη φορά στη χρονιά που μετά το πέρας μιας αγωνιστικής έχουμε ομάδα μόνη της στην κορυφή, και αυτή είναι ο Απόλλων Ποντίων. Το σύνολο του Μάκη Παπαδόπουλου δεν έχασε ευκαιρία και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο  τα στραβοπατήματα των Πανελευσινιακού και Βύζαντα Μεγάρων.  Στο σύλλογο βλέπουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πορεύονται με χαμηλούς τόνους θέλοντας να δημιουργήσουν αρχικά τις σωστές βάσεις για να έχει ο Απόλλωνας στο μέλλον επιτυχίες. Κατά κοινή ομολογία, όλοι συμφωνούμε ότι ο “αέρας” του συλλόγου έχει αλλάξει. Και αυτό δεν φαίνεται μόνο από τα αποτελέσματα, αλλά και από τον τρόπο που έχει αρχίσει να λειτουργεί. Και το ευχάριστο είναι ότι βλέπω σε αυτό να έχει βοηθήσει και ο ιδιαίτερα… απαιτητικός κόσμος του σωματείου…….
  • Ο ΠΑΟΚ Μάνδρας μας είχε συνηθίσει τα τελευταία  χρόνια να παίζει το ρόλο του ρυθμιστή του πρωταθλήματος με τα αποτελέσματα που έφερνε. Φέτος το φαινόμενο αυτό δείχνει ότι θα είναι πιο ενισχυμένο. Η ομάδα του Μιχάλη Κάσδαγλη υποχρέωσε τον ισχυρό Πανελευσινιακό σε νέα απώλεια βαθμών, βάζοντάς του πονοκέφαλο για τη συνέχεια. Σε ένα ματς που ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις για πολλά που μπορεί να ακουγόντουσαν. Το σημαντικό στο σύλλογο είναι ότι έχουν τραβήξει αρκετό κόσμο της πόλης, και σε κάθε ματς υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. Νομίζω η καλύτερη αναγνώριση που μπορεί να έχει μια ομάδα, που ακόμα δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει….
  • Όσο για τον Πανελευσινιακό υπάρχει προβληματισμός, αλλά σίγουρα γνωρίζουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους, ότι πρόκειται για μια έδρα που δύσκολα θα περάσουν και οι υπόλοιποι…..
  • Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τη Νέα Πέραμο επί του Πυρρίχιου και μάλιστα στο 92′ , με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για τη διαιτησία. Αήττητοι συνεχίζουν Μικρασιατική και Αστέρας Μαγούλας, ενώ Θρασύβουλος, Λαμπερή Ελευσίνας, Εθνικός Πανοράματος, Μανδραϊκός και Ζωφριά αγνοούν ακόμα τη νίκη σε αυτές τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές…….
  • Μιας και ασχολούμαστε και με το Πειραϊκό ρεπορτάζ, καλό είναι να αναφέρουμε και εδώ κάποια γεγονότα που γίνονται στα τοπικά πρωταθλήματα του μεγάλου λιμανιού και που μπορεί να βοηθήσουν και τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΔΑ. Και θα αναφερθούμε σε συμβάν ζωής και θανάτου. Η ΕΠΣΠ και η υγειονομική Επιτροπή του Προέδρου Αντώνη Λεμονή, έχει μεριμνήσει πριν την έναρξη κάθε αγώνα ο γιατρός  να βρίσκεται στο γήπεδο μισή ώρα πριν. Και να που προχθές, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης στον αγώνα Σπίθα- Πειραϊκός, ο τερματοφύλακας Αμπράμοβ των φιλοξενούμενων σε μια διεκδίκηση που έγινε τραυματίστηκε και του γύρισε η γλώσσα. Ευτυχώς ο γιατρός του αγώνα ήταν όντως εκεί και έτρεξε γρήγορα να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Λίγο να αργούσε η μοίρα του παιδιού μπορεί να ήταν διαφορετική. Όλοι ξέρουμε τι γίνεται στα γήπεδα και πως πολλές φορές ο γιατρός όχι μόνο αργεί, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έρχεται και καθόλου. Επειδή η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών είναι η σημαντικότερη, θα πρέπει οι γιατροί των αγώνων είτε ορισμένοι από την ΕΠΣΔΑ είτε από τον γηπεδούχο, να βρίσκονται και στη διάρκεια της προθέρμανσης στο γήπεδο. Και να είναι κανονικοί γιατροί. Μια φορά θα γίνει το κακό…………..
  • Για το τέλος αφήσαμε τον Βύζαντα. Νέα γκέλα για τους Μεγαρίτες, καθώς “κόλλησαν” στο 1-1 με τον Εθνικό Πανοράματος, που συνεχώς βελτιώνεται και με το υλικό που έχει θα βελτιώνεται περισσότερο. Μια ισοπαλία που έφερε εξελίξεις στο ιστορικό  σωματείο, καθώς λύθηκε η συνεργασία με τον προπονητή Βασίλη Στασινόπουλο. Η δεύτερη απώλεια προπονητή στην Α’ Κατηγορία, μετά από εκείνη του Γιάννη Ρόκα στον Πανελευσινιακό. Η ομάδα για δεύτερο εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Εντός έδρας; Δηλαδή στη Νέα Πέραμο. Είχαμε γράψει ότι οι εργασίες στο γήπεδο  του Βύζαντα μπορεί να του κοστίσουν και να που ήδη ο σύλλογος έχει χάσει 4 βαθμούς. Πάντως κι αυτό το γήπεδο της Νέας Περάμου, αναδεικνύεται σε κακό δαίμονα για τον Βύζαντα, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια που έχει αγωνιστεί εκεί για ματς πρωταθλήματος έχει 2 ήττες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία νίκη, τον Απρίλιο του 2018 τελευταία αγωνιστική, σε ένα αδιάφορο ματς που είχε επικρατήσει με 4-2 επί της Νέας Περάμου και εκεί με τα χίλια ζόρια……
  • Πάντως για τον Βύζαντα μέχρι αυτή τη στιγμή επίσημη ανακοίνωση για νέο προπονητή δεν υπάρχει. Ανεπίσημα βάση των πληροφοριών μας, υπάρχει στη λίστα όνομα… “ακριβό”, όνομα “Κουλουριώτικο”,  όνομα special one(για όσους μας διαβάζουν θα καταλάβατε), καθώς και όνομα βγαλμένο από ατάκα ελληνικής ταινίας “Κούλα μ’ ακούς; Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος” Εν αναμονή…………
  • Αύριο έχει και Κύπελλο. Και είναι η δεύτερη σειρά των αγώνων, με πολλές ομάδες λίγο πολύ να έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους. Θα γίνει…των αποδόσεων. Και μην το γελάτε καθόλου…….