Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Επιτυχημένο το Σεμινάριο Προπονητών του Συνδέσμου Πειραιά

Published

on

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο των Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά με τον τίτλο «Αθλητικές Επιστήμες & Σύγχρονο Ποδόσφαιρο» που έλαβε χώρα στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στον Πειραιά. Συντονιστές της ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου  Κώστας Λαζάρου και οι δύο Αντιπρόεδροι  Βασίλης Ιωαννίδης και Θεόφιλος Καλύβας.  Από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά παραβρέθηκε ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Μαρουλής. Την εισαγωγή έκανε ο πρόεδρος του συνδέσμου Τάκης Φωστηρόπουλος που  ανέπτυξε  το ρόλο του προπονητή στα σωματεία και η συνεργασία Προπονητή – Διαιτητή στη διάρκεια του αγώνα».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας ανέλυσε τις τάσεις και τα συμπεράσματα του EURO 2016, τον τρόπο ανάπτυξης παιχνιδιού και τα στατιστικά στοιχεία των Εθνικών ομάδων που συμμετείχαν.

Ο αθλητικός ψυχολόγος Γιάννης Ζαρωτής αναφέρθηκε στην επικοινωνία προπονητή και ποδοσφαιριστή, ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες .

Η «Αξιολόγηση και ο Έλεγχος της Φυσικής Κατάστασης των ποδοσφαιριστών» παρουσιάστηκε από τον  Πιέρρο Θωμάκο μέλος του Δ.Σ. – Ειδικός Γραμματέας και ειδικός για τα συγκεκριμένα θέματα. Ο Ταμίας του Συνδέσμου Δημήτρης Καλύκας ανέλυσε τα δρώμενα και παρουσίασε  το νέο σήμα του Συνδέσμου .Στο Β’ μέρος ο Ομοσπονδιακός Προπονητής – Προπονητής Φ.Κ. της Εθνικής Ομάδας Ανδρών και μέλος του Δ.Σ.  Γρηγόρης Μπιζάς αναφέρθηκε  στις βασικές αρχές του περιοδισμού της προπόνησης. Την σκυτάλη πήρε ο   έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου στις μεγάλες κατηγορίες  Σάββας Παντελίδης αναλύοντας τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του συστήματος 1-4-2-3-1.

Η αλληλεπίδραση με το κοινό για την κατανόηση του θέματος «Προετοιμασία Ερασιτεχνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας στην Προπαρασκευαστική Περίοδο» προετοιμάστηκε από τον Προπονητή και Τεχνικό Διευθυντή Ακαδημιών Επαγγελματικών Ομάδων Χαράλαμπο Ζελενίτσα.

Ο Νίκος Δουλάμης Ιατρός – Πιστοποιημένος Διασώστης – Εκπαιδευτής και διευθυντής σπουδών του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ με την επίδειξη της «Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης» έκανε τους παραβρισκόμενους να αισθάνονται ασφάλεια προσφέροντας έστω μια μικρή βοήθεια που είναι πολύτιμη για την ανθρώπινη ζωή.  Τον επίλογο ανέλαβε ο προπονητής και ειδικός αναλυτής  Γεώργιος Μαρτάκος που παρουσίασε τον πολύτιμο «ρόλο και αρμοδιότητες του Αναλυτή ως μέλος του προπονητικού team» τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που προσφέρει η ανάλυση του αγώνα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. παρέδωσαν αναμνηστικές πλακέτες στους εισηγητές που τίμησαν με τη συμμετοχή τους το Σεμινάριο. Στο μέλλον η καθιέρωση τέτοιων επιμορφωτικών εκδηλώσεων γίνεται υπόσχεση και αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Συνδέσμου που επιθυμεί να το καθιερώσει ως θεσμό.