Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Ζεστή οικογένεια το Ηράκλειο

Έκοψε την πίτα του

Published

on

Μέσα σε εξαιρετικό, μα πάνω από όλα οικογενειακό, κλίμα έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας η λιτή εκδήλωση που οργάνωσε η διοίκηση του Ηρακλείου ΑΕ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Η Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου Αττικής που φιλοξένησε την εκδήλωση γέμισε από παιδιά που αθλούνται στα τμήματα υποδομών του σωματείου, τους γονείς τους, αλλά και τους φιλάθλους της ομάδας. Στα πρόσωπα όλων έβλεπε κανείς την ικανοποίηση για την πολύ καλή πορεία της πρώτης ομάδας στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Α’ ΕΠΣΑ, αλλά και για τις επιτυχίες που σημειώνουν οι ακαδημίες.

Ασφαλώς, σύσσωμη η επταμελής διοίκηση (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Βασίλης Μουσουρούλης, Δημήτρης Μπούκης, Αντώνης Βολικάκης, Κώστας Μήνας, Δημήτρης Καραπαναγιώτης, Σπύρος Τσαλιαγκός) ήταν παρούσα, τα μέλη του τεχνικού επιτελείου με επικεφαλής τον Λευτέρη Αλεξάκη, όλοι οι ποδοσφαιριστές του ανδρικού, αλλά και οι προπονητές των τμημάτων υποδομής. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Θωμάς Μοστράτος, μέλος των Παλαιμάχων του συλλόγου και ξεχωριστό πρόσωπο της οικογένειας του Ηρακλείου.

Μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Φαρμάκης, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Βλαντής και Μαρία Γαλακτοπούλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Μπούκης, Κώστας Μήνας, Στέφανος Λεζγής, Νίκος Μπάμπαλος, Πασχάλης Γονατάς. Την ΕΠΣΑ εκπροσώπησε ο Κώστας Διαμάντης, ενώ το ‘παρών’ έδωσαν ο Δημήτρης Μπουρουτζίκας (Προπονητής-γύμναστης), ο Μάκης Τσολακίδης (Πρώην σύμβουλος ΕΠΟ), ο Στέλιος Σαριδημητρίου (Πρόεδρος Παλαιμάχων Αθηνών-Πειραιά). Τέλος, το γειτονικό σωματείο του Ερμή Ηρακλείου εκπροσώπησε ο Σταμάτης Φάμελος.

Αντωνόπουλος: “Ημέρα αφιερωμένη στους αριστούχους”!

Στον λόγο που απηύθυνε, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος επισήμανε ότι η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά που συνδυάζουν αθλητισμό και σπουδές. Αναλυτικά, ο πρόεδρος του Ηρακλείου τόνισε τα εξής:

“Εκ μέρους της διοίκησης καλωσορίζω την οικογένεια του συλλόγου μας, μέλη, ποδοσφαιριστές, γονείς, προπονητές, καθώς και τους προσκεκλημένους μας, που μας έκαναν την τιμή να είναι σήμερα εδώ, μαζί μας. Το 2012 σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το Ηράκλειο ΑΕ. Οι τρεις προηγούμενες διοικήσεις με τον κ. Δημήτρη Μπελίτσο επικεφαλής, ανέσυραν την ομάδα από την αφάνεια και την καταξίωσαν στους ποδοσφαιρικούς κύκλους της Αθήνας. Στην ομάδα μας αγωνίστηκαν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές που άφησαν θετική υπογραφή στον τάπητα του γηπέδου μας και μόνο από δυσμενείς συγκυρίες δεν βρισκόμαστε μία κατηγορία παραπάνω. Η τελευταία Γενική Συνέλευση αποφάσισε να γυρίσουμε σελίδα. Ανέθεσε στην παρούσα διοίκηση να δημιουργήσει μεσοπρόθεσμα μια ομάδα που να στηρίζεται αποκλειστικά σε ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου, διατηρώντας όμως παράλληλα και την αίγλη που άφησαν σαν παρακαταθήκη οι προηγούμενες.

Σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια έχουν συστρατευθεί και βοηθούν όλα τα μέλη του συλλόγου, ακόμη και όσοι διαφώνησαν, γιατί για όλους μας, πρώην και νυν διοικούντες, το συμφέρον του συλλόγου είναι πάνω από διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις που δημοκρατικά εκφράζονται και είναι σεβαστές, σε Συνελεύσεις και Συμβούλια.

Η αισιοδοξία ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας, πηγάζει από τις διακρίσεις και τα πρωταθλήματα που έχουν κατακτήσει τα τελευταία χρόνια τα τμήματα Παίδων και Νέων, που φωτογραφίζουν ένα ποδοσφαιρικό ανθρώπινο δυναμικό από τα αξιολογότερα της Αθήνας.

Είναι βέβαιο ότι η εποχή είναι δύσκολη. Η οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων μας χτυπάει κόκκινο! Κάτω από αυτές τις συνθήκες η εξεύρεση των απαραίτητων οικονομικών πόρων για τη διατήρηση του συλλόγου σε ανταγωνιστικό επίπεδο γίνεται δυσχερέστερη. Οι πόροι από τους Δημόσιους Φορείς (κράτος, δήμος) δεν υφίστανται πλέον. Για αυτό είναι σημαντική και καθοριστική η προσφορά και η βοήθεια των χορηγών του συλλόγου μας. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’, τόσο για την κοινωνική τους ευαισθησία, όσο και για την αγάπη τους για τον αθλητισμό και ειδικά για το ποδόσφαιρο και τη μεγάλη ομάδα της Πόλης μας.

Θέλουμε σε αυτή τη νέα και μεγάλη αλλαγή που προσπαθούμε να φέρουμε στον σύλλογο να έχουμε συμπαραστάτη μας το Δήμο. Να σταθεί κοντά μας χωρίς επιφυλάξεις, υπαναχωρήσεις και δισταγμούς. Οχι μόνο για τα αυτονόητα, αλλά για να προχωρήσουμε μπροστά, δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα που λειτουργούν ανασταλτικά στην ανοδική πορεία του συλλόγου. Εμπόδια που γνωρίζει πολύ καλά ο Δήμαρχος της πόλης μας, μια και έχει διατελέσει Πρόεδρος του συλλόγου στο παρελθόν και εξακολουθεί να είναι ενεργό μέλος. Απευθυνόμενοι στη διοίκηση του Δήμου, αλλά και στους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των Δημοτικών Συνδυασμών, τούς καλούμε να βοηθήσουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους να ανοίξει ο σύλλογος τα φτερά του. Είναι σημαντικό στις δύσκολες και δυσοίωνες μέρες που περνάμε να υπάρχουν αχτίδες φωτός, που ο αθλητισμός είναι σε θέση να δώσει και να εμπνεύσει αισιοδοξία κόντρα στη μιζέρια της καθημερινότητάς μας.

Η σημερινή μας λοιπόν γιορτή είναι αφιερωμένη στον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή-επιστήμονα. Γιατί πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας και περισσότερο οι μαθητές και οι γονείς τους ότι ο αγωνιστικός αθλητισμός συνυπάρχει με τη μόρφωση και δεν αποτελεί εμπόδιο στην πρόοδο κανενός παιδιού, αλλά αντίθετα ανεβάζει το πνευματικό του επίπεδο, ενισχύει την κοινωνικότητά του και συμβάλει καθοριστικά στη σωματική του υγεία. Θα βραβεύσουμε λοιπόν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας που φοιτούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, για να αποδείξουμε έμπρακτα ότι η μόρφωση των ποδοσφαιριστών μας, μας αφορά άμεσα και είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε κίνητρα για αυτό. Μπορεί να μας στεναχωρεί κάπως ότι σήμερα δεν βρίσκονται όλοι μαζί μας, γιατί ορισμένοι φοιτούν σε Ιδρύματα εκτός Αθηνών, αλλά τίποτα δεν μπορεί να μετριάσει τη χαρά μας ότι οι ακαδημίες του Ηρακλείου βγάζουν επιστήμονες”.

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply