Connect with us

stoplekto

Η Λάρισα 3-0 τον Βύζαντα..

Published

on

Φόρα για τα καλά φαίνεται πως έχει πάρει η ΑΕΛ η οποία μετά την Καβαλά υπέταξε και τον Βύζαντα Μεγάρων με 0-3 με αποτέλεσμα να φτάσει στους 26 βαθμούς πιάνοντας την Καλλονή στην 6η θέση. Οι παίκτες του Τίμου Καβακά πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και με ένα εκπληκτικό Ντανιέλ Πόνσε (2 γκολ και 1 ασίστ) «καθάρισαν» τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκαν με 2-0. Πλέον η ΑΕΛ πηγαίνει με εξαιρετική ψυχολογία στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Φωκικό όπου θα επιδιώξει να κάνει το «3 στα 3».

 

Πόνσε «έκοβε και έραβε»

 

Ο Τίμος Καβακάς παρέταξε την ΑΕΛ με σύστημα 4-2-3-1 και ουσιαστικά δεν είχε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Καβάλα, εκτός από τη χρησιμοποίηση του Χασομέρη αντί του τιμωρημένου Δεινόπαπα.

Ο Σέρεμετ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Παπαγεωργίου και αριστερά ο Παγώνης. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Καρακώστας και Σκόνδρας. Στα χαφ ο Νεμπεγλέρας είχε παρτενέρ τον Λιαπάκη ενώ μπροστά ήταν οι Χασομέρης (δεξιά), Μπλέντι (αριστερά) ο Πόνσε σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή της επίθεσης ο Τσίγκας.

Η ΑΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Τίμου Καβακά. Και το πέτυχαν στο 10΄ με τον Τσίγκα, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά φέτος με τη φανέλα της ΑΕΛ.

Στη συνέχεια ο Βύζας ανέβασε την απόδοσή του και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Σέρεμετ έχοντας δύο καλές στιγμές. Όμως η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια του Πόνσε έβαλε γερές τις βάσεις για τη νίκη της ΑΕΛ με μια εκπληκτική ατομική ενέργεια πέτυχε το 0-2 και έδωσε…αέρα στην ομάδα του Καβακά.

 

Σε ρυθμό ρελαντί

 

Στην επανάληψη το παιχνίδι δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας με την ΑΕΛ να κρατά χωρίς πρόβλημα το προβάδισμα αλλά και από την πλευρά της να μην απειλεί ιδιαίτερα την εστία του Πούρη. Μόνο για ένα πεντάλεπτο ανάμεσα στο 70΄ με το 75΄ πίεσε περισσότερο ο Βύζας πετυχαίνοντας ένα γκολ που υποδείχθηκε σε θέση οφσαίντ. Μια πολύ δύσκολη φάση με τον επιθετικό των γηπεδούχων να είναι οριακά μπροστά από τους αμυντικούς της ΑΕΛ. Στη συνέχεια οι «βυσσινί» έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους με τον κορυφαίο του αγώνα Πόνσε να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, εξίσου όμορφο με το πρώτο.

 

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

 

10΄ 0-1: Η ΑΕΛ ανοίγει το σκορ με τον Τσίγκα να εκμεταλλεύεται την εξαιρετική πάσα του Πόνσε και με άψογο πλασέ νικά τον Πούρη.

21΄: Ο Βύζας έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Αρναρέλη να σουτάρει από πλάγια θέση όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

27΄: Φάουλ για τον Βύζαντα με τον Βλάχο αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.

29΄ 0-2: Εκπληκτική ατομική ενέργεια από τον Πόνσε ο οποίος αφού πέρασε όποιον βγήκε μπροστά του πλάσαρε τον Πουρή διπλασιάζοντας τα τέρματα της ΑΕΛ.

53΄: Ο Τσίγκας μέσα στην περιοχή προσπαθεί να σουτάρει όμως η μπάλα κοντράρει σε σώματα αμυνομένων του Βύζαντα.

56΄: Καλό σουτ για τον Βύζαντα με τον Μπιτσάκο με την μπάλα να περνά άουτ.

73΄: Ακυρώνεται γκολ για οφσάιντ του Βύζαντα με τον Κρολ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Από το ριπλέι φαίνεται ότι ο επιθετικός των γηπεδούχων είναι σε οριακή θέση.

79΄ 0-3: Η ΑΕΛ φτάνει και σε τρίτο γκολ με τον Πόνσε να πλασάρει υποδειγματικά τον Πούρη, ύστερα από ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Κρητικού.

Διαιτητής ο Κοσικίδης απο την Αθήνα. Κίτρινες:Νικολόπουλος (75΄) / Καρακώστας (21΄), Νεμπεγλέρας (25΄)

 

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Πουρής, Γρομητσάρης, Χαρτσιάς, Βλάχος Θ., Νικολόπουλος, Μπιτσάκος, Ρεκλείτης (64΄ Ζάρκος), Αρναρέλης (33΄ λ.τρ. Διαμαντόπουλος) Βλάχος Π. (54΄ Σιώκος), Κρόλ, Δημητρίου.

ΑΕΛ: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Σκόνδρας, Καρακώστας, Λιαπάκης, Νεμπεγλέρας, Μπλέντι (69΄ λ.τρ. Τσιάρας), Χασομέρης (54΄ Ζεκίνια), Πόνσε, Τσίγκας (58΄ Κρητικός).

 

ΑΝ.ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply