Connect with us

Uncategorized

Καθάρισε ο Αναστασάκος!

Published

on

Μπορεί εκτός αγωνιστικών χώρων να έκαναν τις… ομορφιές τους οι οπαδοί του Ατρομήτου και του Πανιωνίου, όμως στο γήπεδο του Περιστερίου έκανε… πανικό ο Ηλίας Αναστασάκος.

Στο παιχνίδι ανάμεσα στους Περιστεριώτες και τους Νεοσμυρνιώτες για την 8η αγωνιστική, ο 33χρονος επιθετικός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή (60’) και μέσα σε τρία (!) λεπτά έκανε την απόλυτη ανατροπή (61’,64’) και έδωσε τη νίκη με 2-1, μετά το γκολ του Σκέμπρι (57’) που είχε βάλει μπροστά στο σκορ τους «κυανόλευκους».

Στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας παρέμεινε η ομάδα του Γιώργου Δώνη (16 β.), η οποία είναι αήττητη μετά από τους πρώτους οκτώ αγώνες.

Eπεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο, πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Η ένταση από την κόντρα των οπαδών (έγιναν σοβαρά επεισόδια πριν το ματς), η οποία κρατάει από τη σεζόν 2007-08, όταν την τελευταία αγωνιστική ο Πανιώνιος για ένα εισιτήριο στο Ιντερτότο, είχε νικήσει και ρίξει κατηγορία τον Ατρόμητο, μεταφέρθηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν ορεξάτοι, με αποτέλεσμα οι λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν το πρώτο μέρος να είναι: Ένταση, πάθος και ρυθμός.

 

Αυτό που έλειψε βέβαια, ήταν οι σωστές επιλογές στις τελικές προσπάθειες και των δύο ομάδων. Από τους γηπεδούχους φάνηκε πάρα πολύ η απουσία του Γκαρσία, του οποίου η συνεισφορά είναι πολύτιμη στην κυκλοφορία της μπάλας. Από την άλλη πλευρά, το πλάνο του Πανιωνίου ήταν να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, τις οποίες τις «δούλευε» καλά, αλλά τα έκανε… θάλασσα στο τέλος.

 

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο δημιουργώντας κατάλληλες προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ. Το γήπεδο όμως του Περιστερίου πάγωσε στο 57’ όταν ο Σκέμπρι σε μια στημένη φάση για τους Νεοσμυρνιώτες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Η ώρα για να πάρει περισσότερα ρίσκα ο Δώνης είχε έρθει. Στο 60’ βάζει και δεύτερο επιθετικό στο παιχνίδι, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Ηλία Αναστασάκο. Ο έμπειρος φορ δεν πρόλαβε να μπει καλά-καλά στο ματς και στην πρώτη του επαφή στο 61’ φέρνει την ισορροπία 1-1.

 

Δεν είχε πει όμως την τελευταία του λέξη. Έπειτα από τρία λεπτά, σε μία φάση που ο Μήτρογλου χάνει τεράστια ευκαιρία, η μπάλα φτάνει στα πόδια του και πολύ απλά, έτσι όπως θα πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο, χωρίς πολλές ντρίμπλες και… φανφάρες, την στέλνει στα δίχτυα του «Ελέ», αποδεικνύοντας ότι η αίσθηση του γκολ είναι σαν το ποδήλατο… Δεν χάνεται, ούτε ξεχνιέται!

 

Τα πράγματα παρέμειναν έτσι μέχρι να ολοκληρωθεί ο αγώνας, με τον Ατρόμητο να κρατάει με νύχια και με δόντια το προβάδισμά του…

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Γουέιν, Τόμας, Ζουέλα, Επστάιν (77′ Επστάιν), Μπρίτο (81′ Μπρίτο), Μήτρογλου, Καραγκούνης (60′ Καραγκούνης)

 

Στον πάγκο: Ράντμαν, Νάστος, Καραμάνος, Μπέλιτς

 

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια. Σέμπρι, Κούτσι, Σάμαρης (69′ Κολοβός), Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Ρόκας (79′ Μιλοβάνοβιτς)

 

Στον πάγκο: Σιδεράκης, Αυλωνίτης, Κούντρι, Αναστασόπουλος, Μπουζάς

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply