Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Καθαρό το γκολ του Χαραυγιακού(video)

Δεν ήταν οφσάιντ οι Μόνγκα και Νικόλας, όπως φαίνεται και στο βίντεο που αναρτήθηκε στο You Tube

Published

on

Πολύ συζήτηση προκάλεσε το ακυρωθέν γκολ που πέτυχε ο Νικόλας στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, στην αναμέτρηση της Αγίας Παρασκευής και του Χαραυγιακού και το οποίο αν μετρούσε θα χάριζε τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Το «stoplekto» όμως βρήκε το βίντεο που αναρτήθηκε στο You Tube και στο οποίο δείχνει την τελευταία φάση της συνάντησης. Όπως φαίνεται και στο στιγμιότυπο, ούτε ο Μόνγκα είναι οφσάιντ, καθώς καλύπτεται από τους αμυνόμενους των «μελανόλευκων», αλλά ούτε και ο Νικόλας βρίσκεται σε αντικανονική θέση, καθώς δεν βρίσκεται μπροστά από την μπάλα την στιγμή που ο Μόνγκα δίνει την τελική πάσα.

Βέβαια εδώ δημιουργείται μία απορία, όπου το βίντεο δεν μπορεί να μας την λύσει. Ο επόπτης Κουντουρέλλης, ποιόν υποδεικνύει οφσάιντ; Τον Μόνγκα, ή το Νικόλα; Γιατί αν υποδεικνύει τον πρώτο, είναι τραγικό το λάθος του, αφού ο Λατινοαμερικανός παίκτης καλύπτεται από τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων. Αν δείχνει τον δεύτερο και πάλι κάνει λάθος, καθώς δεν υπάρχει οφσάιντ. Άλλωστε σε οριακές φάσεις, όπως αυτή, ο κανονισμός είναι σαφής, αφού τονίζει πως η αμφιβολία είναι υπέρ του επιτιθέμενου, ασχέτως αν εδώ στην Ελλάδα δεν το κάνουν ποτέ πράξη.

Ακολουθεί το βίντεο της φάσης:

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply