Connect with us

stoplekto

Καλύτερα παίχτης παρά πρόεδρος…

Published

on

ΞΞεκίνησε από τα τμήματα των ακαδημιών του Πανναξιακού και αφού πέρασε από όλα τα τμήματα του ναξιώτικου σωματείου, ο Βασίλης Φλεριανός βρίσκετε τα τελευταία χρόνια στο ψιλότερο σκαλί της ηγεσίας της ομάδας, που τον άνδρωσε ποδοσφαιρικά και όπως χαρακτηριστικά λέει με κάθε ευκαιρία τόσο αγαπά.

 

Είναι ένας από τους νεότερους Προέδρους, που έχουν διοικήσει το ιστορικό σωματείο της Νάξου και διανύοντας το 3ο έτος της θητείας του μετράει ήδη αρκετούς τίτλους με την ομάδα, καθώς θα πρέπει να του πιστωθεί ένα μεγάλο κομμάτι από την φετινή επιτυχημένη πορεία της ομάδας του.

 

Διαβάστε τι είπε στο sportcyclades.gr ο πρόεδρος του Πανναξιακού Α.Ο Βασίλης Φλεριανός:

 

«Είμαστε παρά πολύ ευχαριστημένη, παρά πολλή ικανοποιημένη, γιατί δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα από την αρχή που ξεκινήσαμε στο πρωτάθλημα πριν ένα χρόνο περίπου, ξέοντας που πονάει η ομάδα, σε ποιον όμιλο είμαστε, την δυσκολία του ομίλου και τελικά αυτό μας ευχαριστεί είναι που μείναμε στην κατηγορία και παράλληλα κατακτήσαμε το κύπελλο Κυκλάδων, το οποίο αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο μας. Πιστεύω ότι και για το συμβούλιο και για τους παίχτες και για τον κόσμο που μας στήριζε εντός και εκτός Νάξου με το “βροντερό” παρόν τους, το ότι οι στόχοι αυτοί επετεύχθησαν τελικά, είναι κάτι που τους δίνει μεγάλη χαρά και όρεξη για την συνέχεια».

 

S.C: Ωστόσο εμφανίστηκε μια χαλάρωση στον κόσμο! Ίσως θεώρησε σωμένη την ομάδα μπορούμε να πούμε και δεν ερχόταν τόσο πολύ, όσο αναμενόταν στα εντός έδρας παιχνίδια;

 

«Σας το είπα και προηγούμενος, ότι ο κόσμος μας βοήθησε γιατί ήθελε να μείνει η ομάδα στην κατηγορία, μας έδωσε και εμάς δύναμη και τον αέρα να συνεχίσουμε τον αγώνα. Έτσι όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και ήρθε η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου κάναμε κάποιες μεταγραφές και δυναμώσαμε και άλλο το roster μας, προχωρήσαμε και στην αλλαγή του προπονητή και στην συνέχεια η ομάδα πήρε άλλο αέρα, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στον στόχο που είχαμε βάλει, πετυχαίνοντας η ομάδα να αγωνίζεται στα σαλόνια της Δ΄ εθνικής κατηγορίας του περιφερειακού πρωταθλήματος και τη νέα σεζόν».

 

S.C: Ωστόσο μεγάλος ο αγώνας και ο οικονομικός για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε έτσι δεν είναι;

 

«Για να καταφέρεις το στόχο σου πρέπει να σπαταλήσεις και χρήμα, αλλιώς δεν κάνεις κάτι. και μας ευχαριστεί αυτό γιατί ο κόσμος ήταν κοντά μας και για ακόμα μια φορά δήλωσε παρόν και σε αυτόν το τομέα».

 

S.C: Αν θα ξεκινούσε η χρόνια από την αρχή τι θα άλλαζε;

 

«Λάθη γίνανε! Και μάλιστα κατά καιρούς παρά πολλά, αυτά τα λάθη θα τα βάλουμε κάτω και θα τα διορθώσουμε ώστε την νέα χρόνια να μην υπάρξουν ξανά, αλλά όπως λέει και οι παροιμία αν δεν κάνεις λάθη δεν μαθαίνεις, έτσι και εμείς φέτος πήραμε κάποιες εμπειρίες και πρέπει στο μέλλον να βάλουμε τις βάσεις, για τη νέα αγωνιστική περίοδο και το μέλλον της ομάδας».

 

S.C: Ποσό καθοριστική ήταν η έλευση του Γιώργου Βλαστού στην ομάδα;

 

«Εντάξει ήταν ένα ρίσκο που το πήραμε μόλις 2 ½ μήνες πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, όταν καταλάβαμε ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει σε αυτήν την ομάδα. Το ξεκίνημα και το χτίσιμο της ομάδας άνηκε στον Δημήτρη Σκούνα, τα παιδιά που κάναμε τόσο κόπο να τα φέρουμε δεν ήρθαν με το μαγικό ραβδάκ! Ο Γιώργος Βλαστός με το υλικό που του είχαμε δώσει, δούλεψε με αυτό και καταφέραμε να φτάσουμε στον στόχο μας».

 

S.C: θα λέγαμε ότι οι παίχτες τον πίστεψαν παραπάνω τον Γιώργο Βλαστό σαν προπονητή ;

 

«Ο Γιώργος Βλαστός με τις γνώσεις του πιστεύω πως έδωσε το κάτι παραπάνω στου παίχτες θα έλεγα ότι τους έδωσε “φτερά” και καλή ψυχολογία».

 

S.C: Η επομένη μέρα ποια είναι;

 

«Προς το παρόν μένουμε σε αυτή τη μέρα! γιατί είναι μια μέρα που θέλουμε να την χαρούμε, να την ευχαριστηθούμε. Την επομένη μέρα πρέπει να τα βάλουμε όλα κάτω και να δούμε τι θα κάνουμε, γιατί έχουμε πει ότι έχουμε κάνει πολλά λάθη και για να βάλεις πάλι βάσεις και να κάνεις σχέδια θα πρέπει πρώτα να διορθώσεις τα όποια λάθη έχεις κάνει. Η επομένη μέρα σίγουρα θα είναι δύσκολη το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι εύκολη».

 

S.C: Ωστόσο ο στόχος επετεύχθη; Είχαμε πει από την αρχή τις χρονιάς ότι στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία

 

«Η ομάδα από την αρχή τις χρόνιας πέρασε ένα “Γολγοθά” θα λέγαμε ότι ανεβαίναμε-ανεβαίναμε και την κορυφή δεν βλέπαμε. Ευτυχώς στο δεύτερο γύρο η ομάδα έκανε πορεία πρωταθλητισμού και τελικά βρέθηκε στην πέμπτη (5) θέση του βαθμολογικού πινάκα. Δεν πιστεύω πως είναι κάτι κακό ή κάτι το δυσάρεστο για το σωματείο η 5η θέση; Και ξαναλέω με αυτά τα μεγαθήρια που έπαιζες, όπως π.χ τον φωστήρα που ανέβηκε κατηγορία και στο παρελθόν τον φώναζαν “φονέα των γιγάντων” η ομάδα εκεί που κατέληξε ήταν πολύ καλά και τώρα σκεφτόμαστε μόνο το αύριο».

 

S.C: Ο Πανναξιακός τελικά είναι ”ιδέα”;

 

«Είναι ιδέα, είναι αγάπη, που του την έχουμε χρόνια γι αυτό και είμαι εδώ αυτήν την στιγμή. είμαι εδώ, γιατί έχω πονέσει την ομάδα και έχω ιδρώσει πολλές φορές για αυτήν την ομάδα γι αυτό καμιά φορά λέω καλύτερα παίχτης παρά πρόεδρος και όταν το λέω αυτό δεν το λέω τυχαία, είναι μια ιδέα και μια αγάπη που την έχουμε μέσα στην καρδιά μας εδώ και πολλά χρόνια από τότε που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Όπως θέλουν οι μεγαλύτεροι να βλέπουν και πάλι τον Πανναξιακό εκεί που ήταν πριν χρόνια και ευχαριστιούνται με αυτό, έτσι θέλουμε και εμείς να παρακινούμε του μικρούς να έρχονται να παίζουν μπάλα στον Πανναξιακό και να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο την ομάδα».

Μιχάλης Γρατσίας (sportcyclades.gr).

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply