Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Δ.Α.

” Κύκνειο άσμα” για τον Ευκλείδη Μεγάρων

Ανακοίνωση του γ.γ του συλλόγου για την αναστολή λειτουργίας.

Published

on

Η 10η Νοεμβρίου είναι η μέρα που γράφτηκε με μελανά γράμματα στην σύντομη αλλά σημαντική πιστεύω, ιστορία του Α.Σ. Ευκλείδη Μεγάρων. Μιας ομάδας που μέσα σε μία δεκαετία ζωής κέρδισε μία άνοδο στην Α΄ ΕΠΣΔΑ, παραμένει εκεί για τρίτη συνεχή χρονιά και πρόσφερε 2 μεγαρίτες ποδοσφαιριστές στην ΠΑΕ Βύζας. Δυστυχώς για πρώτη φορά, δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα και ο λόγος θα μπορούσε να είναι έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς τους χαλεπούς καιρούς που περνάμε όλοι μας.

Ήταν καθαρή επιλογή των παικτών της ομάδας να σταματήσουν να αγωνίζονται με τα χρώματα της δείχνοντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν άξιζαν τελικά να φοράνε τη φανέλα της. Αυτό έγινε βασικά για 2 λόγους: πρώτον οι μεταξύ τους σχέσεις ήταν κάκιστες και δεύτερον κατά τη γνώμη τους η ομάδα δε λειτουργούσε σωστά και δεν εκπλήρωνε τις όποιες φιλοδοξίες τους με το να παλεύει κάθε χρόνο απλά μόνο για την παραμονή στην υψηλότερη τη τάξη ερασιτεχνική κατηγορία.

Σίγουρα η ομάδα δεν είναι και από τις πιο «πλούσιες» της κατηγορίας αλλά σε σύγκριση με άλλες ιστορικές ομάδες (ακόμα και μεγαλύτερων κατηγοριών) δεν είχε άμεσο οικονομικό πρόβλημα. Δεν μπορούσε να «πληρώνει» μισθοφόρους αλλά είχε τακτοποιημένες τις υποχρεώσεις της και εξασφαλισμένο το απαραίτητο μπάτζετ για να ολοκληρώσει αξιοπρεπώς και με επιτυχία την πολύ δύσκολη φετινή χρονιά. Άλλωστε η οικονομική κρίση δεν πλήττει μόνο τον Ευκλείδη αλλά και όλες τις ομάδες, πολλές από τις οποίες με δυσκολία κατάφεραν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.

Η «δικαιολογία» των πρωτοκλασάτων παικτών στους οποίους στηρίχθηκε η φετινή προσπάθεια ήταν ότι δεν υπήρχε διοίκηση. Αυτό είναι αλήθεια μιας και όσοι είχαν μείνει στο Δ.Σ. και o πρόεδρος κος Μήτσος Φάνης αποφάσισαν το καλοκαίρι, για δικούς τους λόγους, να μην στηρίξουν την ομάδα φέτος. Όμως εγώ τους υποσχέθηκα ότι θα είμαι δίπλα τους μέχρι το τέλος της χρονιάς οπότε και θα αποφάσιζαν οι ίδιοι για το μέλλον τους. Τους έφερα παράδειγμα την περίπτωση του Θανάση Κατσίκη, ο οποίος πέρυσι προς τιμή του αγωνίστηκε μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι προσφέροντας γκολ και βαθμούς στην ομάδα και όχι αδιαφορία που οδήγησε σε ταπεινωτικές ήττες.

Άλλη δικαιολογία ήταν ότι δεν υπήρχε καμία στήριξη από το δήμο. Μιας και 4 χρόνια τώρα ο Ευκλείδης αναγκάζεται να προπονείται και να αγωνίζεται εκτός έδρας αφού σε μία πόλη 40.000 κατοίκων όπως τα Μέγαρα δεν υπάρχει γήπεδο για τις ερασιτεχνικές ομάδες! Επίσης φέτος δεν διανεμήθηκε για πρώτη φορά αθλητικό υλικό ενώ ο δήμος δεν παραχωρεί και τα πούλμαν της δημοτικής συγκοινωνίας, εκτοξεύοντας το κόστος των σωματείων σε δυσβάσταχτα επίπεδα. Όμως αυτά ήταν προβλήματα που βιώνουν και οι άλλες ομάδες της πόλης Μεγαρικός και Αργώ, οι οποίες συνεχίζουν την προσπάθεια τους προσπαθώντας να τα υπερβούν. Το ίδιο έκανε και ο Ευκλείδης αφού εγώ προσωπικά είχα εξασφαλίσει διπλωματούχο προπονητή, τον κο Βασίλη Γρίβα, εξειδικευμένο γυμναστή ενώ πλήρωνα από την τσέπη μου για τις μετακινήσεις με πούλμαν στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Παίκτες όπως ο πρώην επαγγελματίας Ντάβιντ Μπάρτος, ο Τάσος Ανδρέου, ο Κώστας Βοϊδήλας, ο Φίλλιπας Λιόσης, ο Χάρης Τοπάλης, ο Παύλος Γνάτης, ο Άρης Αξυπόλυτος, ο Γιώργος Λέζης, ο Γιάννης Νότα και ο Αλέκος Νότα δεν υπάρχουν σε πολλά ρόστερ ομάδων της κατηγορίας και ο προγραμματισμός ήταν η ομάδα φέτος να τερματίσει στην πρώτη 6άδα. Φυσικά με τη φυγή κάποιων από αυτούς και την παθητική στάση των υπολοίπων και την αποχή τους από τις προπονήσεις άλλαξαν τα δεδομένα και μετά τις πρώτες επιτυχίες στο κύπελλο ήρθαν οι ταπεινωτικές ήττες στο πρωτάθλημα. Ήταν αδύνατον να αντικαταστήσω όλους αυτούς τους παίκτες, ειδικά σε μη μεταγραφική περίοδο. Ως εκ τούτου με πικρία αναγκάστηκα να δηλώσω στην ένωση την αναστολή της λειτουργίας της ομάδας μιας και αποδείχτηκε ότι τα Μέγαρα δεν δικαιούνται να εκπροσωπούνται στην Α κατηγορία, τουλάχιστον στην παρούσα φάση και υπό αυτές τις συνθήκες, καθώς δεν υπάρχουν άνθρωποι να στηρίξουν μία τέτοια προσπάθεια.

Η ομάδα θα προσπαθήσει να επιβιώσει διατηρώντας την ακαδημία της και προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες της στα νέα παιδιά των Μεγάρων.

 

Με τιμή

Κίτσιος Αναστάσιος

Γ.Γ. Α.Σ. Ευκλείδη Μεγάρων

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply