Connect with us

stoplekto

Λ. Τσεμπεράκης : «Κήρυξη πολέμου για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο»

Published

on

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί  στο ΣΕΦ και τα γραφεία της ΕΠΣΠ , από τον  πρώην ηγετικό παράγοντα της  ΕΠΟ και της ΕΠΣ Πειραιά Λάμπρο Τσεμπεράκη λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

«Αγαπητέ κ. Δαρζέντα, προ ημερών διάβασα στη στήλη σου «Πειραϊκά» και ειδικότερα στα « Πειραιώτικα» την πρόθεση ορισμένων κύκλων του περιβάλλοντος  χώρου  στο « Ειρήνης και Φιλίας» να εκδιώξουν την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά , από τον χώρο που της έχει παραχωρηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Σαν αιτιολογία προβάλλεται η άποψη ότι ο χώρος  αυτός προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για καφετέριες και ταβέρνες και ότι άλλο σκέφθηκαν τα « μεγάλα μυαλά » , προκειμένου να εξυπηρετήσουν δήθεν το κοινωνικό σύνολο.

«Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί»  δεν είχατε με κάτι άλλο να ασχοληθείτε γι’ αυτόν τον χώρο;

Θα μπορούσατε να τον προστατεύσετε κατ’ αρχήν από τα σκουπίδια , τις κατά καιρούς κλοπές , την εν γένει εγκατάλειψη και όχι να εκδιώξετε την ΕΠΣΠ   που αποτελεί την εξαίρεση στο χώρο που της παραχωρήθηκε.

Θα τρίζουν τα κόκαλα του συγχωρεμένου Παναγιώτη Σαλπέα ο οποίος μαζί με τους άξιους συνεργάτες του και μετά από πολλούς αγώνες κατάφεραν να παραχωρηθεί στην Ένωση , ο χώρος αυτός για πάντα. Για την κατασκευή των γραφείων στη σημερινή τους μορφή  δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα από υπερκείμενες αρχές και την ΕΠΣΠ  και επί προεδρίας Στέλιου Μπρατσόλη αλλά ακόμα και ιδιώτες που είχαν την πρόθεση να κάτι καλό!. Αλλά τα « μεγάλα μυαλά » δεν περιορίστηκαν μόνο στην εκδίωξη των γραφείων , αλλά προχώρησαν και στο  υπάρχον εκεί γηπεδάκι λέγοντας ότι θα ανακαινιστεί  και οι ομάδες που θα το χρησιμοποιούν θα πληρώνουν κάποιο ποσό. Τι να πει κανείς! Αν αυτό δεν λέγεται κήρυξη πολέμου για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο , τότε πως μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει ; Η ΕΠΣΠ πάντα είχε και εξακολουθεί να έχει πρόβλημα με αγωνιστικούς χώρους για τα πρωταθλήματα της,…

Ο Κώστας  ο Χολέβας ξέρει πως αρχίζουν και τελειώνουν τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΠ . Πρόβλημα διαχρονικό. Προσωπικά έζησα και γω αυτή  την κατάσταση υπηρετώντας την ΕΠΣΠ ως μέλος του ΔΣ κατά το παρελθόν .

Κάνω έκκληση στους παράγοντες των Πειραϊκών σωματείων οι οποίοι είναι οι αιμοδότες του εγκαταλελειμμένου από τις υπερκείμενες αρχές ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Πειραιά .

Τους λέω λοιπόν να είναι σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή για να μην περάσουν αυτές οι σκέψεις και ενδεχομένως οι ενέργειες  που θα καταστρέψουν το ερασιτεχνικό Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Ακόμα κάνω έκκληση στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη , τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη ακόμα παράκληση  και στον κ. Μαρινάκη με την έντονη προσωπικότητα του ποδοσφαιρανθρώπου του Πειραιά και του Ολυμπιακού σε συνεργασία με τη διοίκηση της  ΕΠΣΠ , να ενεργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά για την αποτροπή  τέτοιων σκέψεων και ενεργειών σε βάρος της ΕΠΣΠ  και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου  του Πειραιά γενικότερα.

Προσοχή ο αγώνας τώρα αρχίζει!

Προσοχή στα τετελεσμένα γεγονότα!»