Connect with us

Γ Εθνική

Με τα χίλια ζόρια στα πέναλτι ο Πανιώνιος απέκλεισε τη Νέα Ιωνία (2-1)

Published

on

Τη διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε ο Πανιώνιος για να πάρει την πρόκριση απέναντι στην ψυχωμένη Νέα Ιωνία.

Ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν χωρίς τέρματα, ενώ στα πέναλτι ο Πανιώνιος επικράτησε με 2-1, σε μια διαδικασία με έξι χαμένα πέναλτι..

Οι κυανέρυθροι είχαν την ολική υπεροχή σχεδόν σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της Νέας Ιωνίας. Οι φιλοξενούμενοι με εξαιρετικά στημένη άμυνα αλλά και με αρκετή δόση τύχης κράτησαν το μηδέν μέχρι το 120′, ενώ θα μπορούσαν στο τέλος να πάρουν τη νίκη.

Μόλις στο 8′ οι τυπικά φιλοξενούμενοι (το ματς έγινε στον Ταύρο) έχασαν απίστευτη ευκαιρία όταν ο Μπουρλάκης εξ’ επαφής έστειλε σε κενή εστία τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 44′ ο Γκλώτσος έσωσε την εστία του σε τετ α τετ του Γκίνη.

Στο 58′ η κεφαλιά του Πότσι πέρασε άουτ, ενώ στο 70′ η Νέα Ιωνία είχε την πρώτη στιγμή της, όταν το σουτ του Πλατέλλα απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος. Στο 83′ ο Γκλώτσος έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του Κολοβού, ενώ στο 90+2′ η Νέα Ιωνία άγγιξε το γκολ όταν σε γύρισμα του Πλατέλλα η κοντινή κεφαλιά του Φλώκου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στην παράταση το σουτ του Αλεξανδράκη στο 95′ κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Πλατέλλα στο 103′, αλλά και η κεφαλιά του Γεμιστού στο 104′. Στο 108′ ο Πανιώνιος κέρδισε πέναλτι σε μονομαχία του Βενάρδου με τον Κατσούλη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κολοβός, αλλά ο Ντροστ που είχε περάσει στο ματς με την έναρξη της παράτασης.

Στη διαδικασία των πέναλτι οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ αστοχίας, με τον Πανιώνιο να επικρατεί με 2-1 και να παίρνει την πρόκριση.

Η σειρά των πέναλτι…

(Πρώτη η Νέα Ιωνία)

Αντωνόπουλος δοκάρι

Γεμιστός 0-1

Αλέμης απόκρουση

Φελίπε 0-2

Καλλιτσουνάκης 1-2

Βενάρδος δοκάρι

Τζάκσον άουτ

Κολοβός απόκρουση

Πλατέλλας απόκρουση

ΝΕΑ ΙΩΝΊΑ: Γκλώτσος (91′ Ντροστ), Μουστάκης (59′ Αντωνόπουλος), Χατζηγεωργίου (65′ Κατσούλης), Παπαϊωάννου (91′ Τσούμπας), Αλέμης, Καλλιτσουνάκης, Τζαμάι, Πίσσας (59′ Κουκοβίνης), Φλώκος (91′ Τζάκσον), Πλατέλλας, Λαμπίρης.

ΠΑΝΙΏΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Αυλωνίτης, Πότσι, Στούπης (70′ Φελίπε), Γροντής (101′ Ζούλιας), Περτζιάκομι (94′ Αλεξανδράκης),  Ν’Γκουέμ, Μπουρλάκης (56′ Κολοβός), Γεμιστός, Γκίνη (57′ Βενάρδος), Χρούστινετς (101′ Διονέλης).