Connect with us

Uncategorized

Μ. Βενιαμίν: «Έχουν όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν»

Published

on

Ο Μάκης Βενιαμίν είναι εδώ και ενάμισι μήνα ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων του Πανιώνιου. Ο Παλαίμαχος πορτιέρο γνωρίζει τις δυσκολίες της συγκεκριμένης θέσης, αφού σαν ποδοσφαιριστής είχε πλούσια θητεία στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού αγωνίστηκε με επιτυχία σε Ιωνικό, Απόλλωνα Σμύρνης, Ηλυσιακό. Άγιο Νικόλαο και ΠΑΕ Θράκης. Αυτή την περίοδο, ο κ. Βενιαμίν βρίσκεται στην πόλη της Ημαθίας την Νάουσα και συγκεκριμένα στα Τρία Πέντε Πηγάδια, εκεί που χτίζεται καθημερινά ο καινούργιος Πανιώνιος. Έτσι, ο κ. Βενιαμίν δουλεύει σκληρά καθημερινά με τους Γιάννη Ανέστη και Κώστα Περιστεριάδη δύο πολλοί καλούς πορτιέρο, που έχουν όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον με την «κυανέρυθρη» φανέλα. Έτσι, ο κ. Βενιαμίν παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Πανιωνίου, μιλώντας για τους δύο πορτιέρο του Ιστορικού τον Ανέστη και τον Περιστεριάδη. Αναλυτικά η συνέντευξη.

-Ποιες είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις σας για τα δύο παιδιά;

 

 

-Πρόκειται για δύο εξαιρετικά παιδιά, που εκτός από το ταλέντο που σίγουρα διαθέτουν, δείχνουν πως τους χαρακτηρίζουν κι άλλα στοιχεία. Είναι σοβαροί και πειθαρχημένοι και μέχρι στιγμής με έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο από την δουλειά που κάνουν. Σε αυτή τη φάση, προσπαθούμε ουσιαστικά να κάνουμε δύο πράγματα ταυτόχρονα. Να ετοιμάσουμε τα παιδιά για να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Πανιωνίου και του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, αλλά να τους μάθουμε και αρκετά πράγματα για τη θέση τους, καθώς ακόμα είναι αρκετά νέοι και χρειάζονται και τέτοιου είδους μαθήματα.

-Σε κάθε περίπτωση πάντως, το γεγονός ότι δεν έχουν δεχτεί γκολ σε κάποιο από τα φιλικά δείχνει πως βρίσκονται σε καλό δρόμο.

 

 

-Σίγουρα αυτό αποτελεί ένα στοιχείο. Όμως θα πρέπει να πούμε πως όλη η ομάδα είναι ουσιαστικά υπεύθυνη γι αυτό, καθώς η αμυντική λειτουργία δεν είναι ένα κομμάτι που αφορά μόνο τους τερματοφύλακες ή τους αμυντικούς. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζουμε πως το μηδέν στην άμυνα δεν έρχεται μόνο από τον τερματοφύλακα. Βέβαια, όταν ένα παιχνίδι λήγει και η ομάδα δεν έχει δεχτεί γκολ, τότε σαφώς και το έργο του εκάστοτε τερματοφύλακα θεωρείται πετυχημένο.

-Εσεις έχετε μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής μεταξύ των δύο παιδιών

 

 

-Ναι γιατί σε αυτή τη φάση, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πάρουν και οι δύο λεπτά συμμετοχής. Άλλωστε ο υγιής ανταγωνισμός είναι που θα τους κάνει καλύτερους και θα τους δίνει κίνητρο για να μπορούν να βελτιώνονται. Μέχρι στιγμής τα έχουν πάει και οι δύο περίφημα και σίγουρα μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα είναι έτοιμοι για να ανταπεξέλθουν στο επίπεδο της μεγάλης κατηγορίας. Πάντως έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και είναι στο χέρι τους να αποδείξουν πως σωστά έκανε ο Πανιώνιος και επένδυσε σε αυτούς.

 

 

Βασική ενδεκάδα από «Ελέ»

 

Τους παίκτες που θα υπολογίζει για το νέο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει σε 4 εβδομάδες σκέφτεται να παρατάξει ο προπονητής του Πανιώνιου Δημήτρης Ελευθερόπουλος στο αυριανό φιλικό απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η αναμέτρηση κόντρα στους Ηπειρώτες θα ξεκινήσει στις 18:00, με τον ΠΑΣ να είναι τυπικά ο γηπεδούχος του αγώνα, καθώς η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο που διαμένει ο «Άγιαξ της Ηπείρου». Παράλληλα, χθες μετά την ολοκλήρωση της σημερινής προπόνησης ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος τόνισε αυτά που θέλει να δει από τους παίκτες του στο χορτάρι ελπίζοντας πως και σήμερα το ιστορικό σωματείο της Νέας Σμύρνης θα φτάσει στη νίκη.

 

Επιμέλεια: Θεοχάρης Μαρινέλης

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply