Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Νέα ανακοίνωση από Μικρασιατικό

Published

on

Σχετικα με τα οσα διαδραματιστηκαν χτες 3/2/2019 στο γηπεδο Αλκυων , επιθυμουμε να ξεκαθαρισουμε τα εξης
Η αποστολη της ομαδας μας αφιχθη με πουλμαν στο γηπεδο Αλκυων της Πετρουπολης, περι ωρα 13.30, προκειμενου να προετοιμαστουμε για την αναμετρηση της 18ης αγωνιστικης του Α΄ομιλου της Α΄κατηγοριας της ΕΠΣΑ με αντιπαλο τον Αρη Πετρουπολης.
Φτανοντας στην εισοδο του γηπεδου, αιφνιδιως εμφανιστηκε απο τον περιβαλλοντα χωρο του γηπεδου μια ομαδα εικοσι ατομων περιπου, με καλυμμενα τα χαρακτηριστικα τους, φεροντας σιδηρολοστους, πετρες κ σιδηρογροθιες και ξεκινησαν να πετουν πετρες προς το μερος μας, μια εκ των οποιων εσπασε ενα παραθυρο το πουλμαν. Εμεις φωναζοντας κ κανοντας νοηματα εκλιπαρουσαμε τον φυλακα του γηπεδου και εναν παραγοντα του Αρη να μας ανοιξουν την πορτα του γηπεδου για να μπει το πουλμαν στο χωρο σταθμευσης, μηπως προστατευτουμε πραγμα το οποιο δεν επραξαν θετοντας σε κινδυνο την σωματικη μας ακεραιοτητα. Στη συνεχεια οι κουκουλοφοροι χτυπουσαν με τους σιδηρολοστους την μπροστινη πορτα του πουλμαν, φωναζοντας στον οδηγο να τους ανοιξει για να μπουν, πραγμα το οποιο ο οδηγος δεν εκανε. Μετα την αρνηση του οδηγου να ανοιξει ,εσπασαν την πορτα κ εισηλθαν μεσα στο πουλμαν 7 με 8 ατομα, φωναζοντας “Ποιος ειναι ο Χατζηστεφανου ρε μ……….α? Δεν σας ειπαμε να μην ερθετε στην Πετρουπολη? Θα σας γαμ……ε, δε θα φυγετε ζωντανοι απο δω”. Στο σημειο αυτο αναφερουμε οτι εικαζουμε οτι οι κουκουλοφοροι αναζητουσαν τον ποδοσφαιριστη μας Χατζηστεφανου λογω του οτι στον αγωνα του Α΄γυρου μεταξυ της ομαδας μας κ του Αρη Πετρουπολης ο εν λογω ποδοσφαιριστης ειχε λεκτικο διαπληκτισμο με καποιους παικτες του Αρη, περιστατικο το οποιο εληξε μεσα σε λιγα δευτερολεπτα με ειρηνικο τροπο. Παραλληλα εβγαλαν τον οδηγο εκτος του πουλμαν αφου αφαιρεσαν κ τα κλειδια απο τη μιζα του λεωφορειου. Μεσα σε ολη αυτη την κατασταση τρομοκρατιας που ζουσαμε ο προεδρος της ομαδας κ ο φροντιστης προσπαθησαν να κατευνασουν τα πνευματα κ παραλληλα να προστατευσουν τους ποδοσφαιριστες μας, λεγοντας προς τα ατομα που μπηκαν στο λεωφορειο να ηρεμησουν κ να μην πειραξουν τους ποδοσφαιριστες της ομαδας μας, μερικοι εκ των οποιων ειναι ανηλικοι κ καποιοι κατω των 20 ετων.
Αυτοι τοτε χωρις να πτοηθουν επιτεθηκαν στα προαναφερομενα προσωπα χτυπωντας αδιακριτως οποιον εβλεπαν μπροστα τους, τραυματιζοντας εν τελει τον προεδρο, τον φροντιστη και εναν ποδοσφαιριστη μας ηλικιας 18 ετων, οι οποιοι αφου μεταφερθηκαν με ασθενοφορο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομειο Γεωργ. Γεννηματας διαγνωσθηκαν με κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις. Ευτυχως για ολους μας, καποιος που εβλεπε το περιστατικο ειδοποιησε την Αστυνομια κ οι κουκουλοφοροι αποχωρησαν απο το πουλμαν κ αφου καποιοι επιβιβαστηκαν σε μηχανες κ αλλοι πεζοι, εξαφανιστηκαν πριν ερθει ο διαιτητης ο παρατηρητης κ η Αστυνομια.
Τα ανωτερω αδιανοητα περιστατικα, τα οποια εινα πρωτογνωρα για το σωματειο μας κ γυριζουν το ερασιτεχνικο ποδοσφαιρο πολλες δεκαετιες πισω, καταγραφηκαν απο την Αστυνομια αλλα κ απο το διαιτητη, οπου στο Φ.Α. γινεται μνεια οτι το περιστατικο επιβεβαιωθηκε κ απο τους ανθρωπους του Αρη Πετρουπολης.
– Καταγγελουμε κ ειμαστε εναντια σε καθε περιστατικο βιας που σχετιζεται με τον Αθλητισμο. Στον Αθλητισμο δεν χωρουν τετοια φαινομενα, τα οποια πρεπει ολοι να καταδικαζουμε, προστατευοντας το Αθλητικο Ιδεωδες κ τις αξιες που επιθυμουμε να διαδαξουμε τα παιδια μας, φερνοντας τα κοντα στον αθλητισμο. Τετοιες σκηνες απομακρυνουν τους αθλητες απο το ποδοσφαιρο κ δημιουργουν στο κοινο εικονα απεχθειας κ αποστροφης για το αθλημα.
– Καταγγελουμε επισης την απαραδεκτη σταση των διοικουντων του Αρη Πετρουπολης οι οποιοι δεν μας προστατευσαν, δεν μας ανοιξαν την πορτα του γηπεδου για εισελθει το πουλμαν, πολλω δε μαλλον, αν κ ειχαν αφαιρεθει τα κλειδια του πουλμαν προσπαθουσαν να ανοιξουν τον χωρο αποσκευων πατωντας ολα τα κουμπια του πουλμαν για να παρουμε τα ρουχα μας, ωστε να γινει το παιχνιδι, πραγμα που δεν καταφεραν αφου οι πορτες ανοιγουν μονο με το κλειδι.
Πως ειναι δυνατον εξαλλου να αγωνιστουμε χωρις ρουχα κ εχοντας υποστει τετοιο ψυχολογικο σοκ, αγωνιωντας στη θεα των μανιασμενων κουκουλοφορων, ακομα κ για την ιδια μας τη ζωη.
-Ας αναρωτηθουν οι ανθρωποι του Αρη Πετρουπολης, που εσπευσαν να εκδωσουν ανακοινωση τι χειροτερο θα μπορουσε να συμβει αν δεν ειχε ειδοποιηθει εγκαιρως η Αστυνομια κ αν θα μπορουσαν να αγωνιστουν οι ιδιοι αν ηταν στη θεση μας κ ειχαν βιωσει αντιστοιχο περιστατικο.
Δηλωνουμε οτι αυτα τα περιστατικα μπορει να μας φοβιζουν στιγμιαια, αλλα πανω απ ολα μας δυναμωνουν ωστε να ενεργοποιηθουμεκ να παταξουμε τετοιες συμπεριφορες βιας, εκδιωχνοντας τη βια μια για παντα απο το χωρο του ερασιτεχνικου ποδοσφαιρου.
-Θα σταθουμε εμποδιο σε τετοια φαινομενα κ θα κινηθουμε με καθε νομιμο μεσο, ωστε να τιμωρηθουν οι υπαιτιοι, με την ελπιδα να ειμαστε το τελευταιο θυμα αθλητικης βιας.
Δ.Σ. ΑΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply