Connect with us

stoplekto

Ν. Σιδηρόπουλος : « Η ΕΠΟ πρέπει να στηρίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

Published

on

Τις απόψεις του για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με την ΕΠΟ αναφέρει ο Νίκος Σιδηρόπουλος εκ των κορυφαίων παραγόντων του Πειραϊκού ποδοσφαίρου

Χαρακτηριστικά αναφέρει :

Το Ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα -μάθημα όπου διαπαιδαγωγούνται οι συμμετέχοντες !! Ένα αγαπητό εκπαιδευτικό ,αθλητικό παιχνίδι ,με εύκολους κανόνες όπου η ομαδικότητα το ευ αγωνίζεσθε διαμορφώνει καλές συμπεριφορές για ένταξη στην μικρή κοινωνία του και κατ επέκταση στην ευρύτερη κοινωνία μας !! Η ΕΠΟ έχει υποχρέωση να στηρίζει τις Ερασιτεχνικές ομάδες να επιχορηγεί αυτές , να επιβραβεύει τις ακαδημίες ,να βελτιώνει τους αγωνιστικούς χώρους ,να ενδιαφέρεται για την πρόληψη και να βοηθάει στην αποκατάσταση των τραυματισθέντων ποδοσφαιριστών!
Με στεναχωρεί που οι Ενώσεις του ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους παρασύροντας και τα Σωματεία μέλη τους!! Ναι, υποβαθμίζονται τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα των ιδρυτικών μελών με τα μπαράζ η την άνοδο μόνο μιας ομάδας από τα πρωταθλήματα τους ! Η Υποβάθμιση όμως έχει γίνει εδώ και 10 χρόνια όταν σταμάτησε η ΕΠΟ να επιχορηγεί τις ερασιτεχνικές ομάδες !! Η Α κατηγορία του Πειραιά τότε ελάμβανε 1000 ευρώ η Β κατηγορία 800 η Γ 600 ως επιχορηγηση , τα τελευταία χρόνια οι Ομάδες δεν παίρνουν καμία οικονομική ενίσχυση με διάφορους τρόπους Πληρώνουν (έκδοση δελτίων,κάρτες κλπ )!
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Μέσα από τις Ενώσεις ΄και Άμεσα Όλοι μαζί διεκδικώντας από την ΕΠΟ την πρέπουσα προσοχή και την Χρηματοδότηση του βασικού κυττάρου του Ποδοσφαίρου ! ΕΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»