Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Σε τέλμα έχει περιπέσει ο Αργοναύτης , λίγες μέρες πριν από την  έναρξη του πρωταθλήματος. Με αφανισμό κινδυνεύει ο ιστορικός σύλλογος αν δεν βρεθεί έστω κάποια λύση την ύστατη  στιγμή. Την παραίτηση του υπέβαλε ο Θανάσης Μπαλαφούτης που είχε αναλάβει τον περασμένο Μάιο τον σύλλογο , δίνοντας διαβεβαιώσεις  στα μέλη της Γ.Σ. ότι έχει σκοπό να  φτάσει τον Αργοναύτη ψηλά. Κάτι που βέβαια δεν έγινε .

Όσο για την παραίτηση , θεωρήθηκε αναμενόμενη από τους ανθρώπους που ζουν από κοντά τον σύλλογο , βλέποντας βέβαια τις μέχρι τώρα κινήσεις . Εμείς αναφερθήκαμε στο θέμα την περασμένη εβδομάδα , ύστερα από την απαίτηση φίλων  της ομάδας που έβλεπαν ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό . Εξάλλου έχουμε αδυναμία στις ιστορικές ομάδες που δεν πρέπει να σβήνουν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Πόσο μάλλον στον Αργοναύτη , την ομάδα που λατρέψαμε στα παιδικά μας χρόνια με Δεληκάρη, Παππά Παναγιωτίδη, Τσιτσινάκη Τσαβαρή, Σεβαστίδη , Παντελουδάκη, Κάκκαρη  Παπάζογλου,Καλαφατά, Νταλαλιά, Φραγκίσκο  κ.α για να μην πω παλαιότερα και για Μπέμπη , Μουράτη, Καρπαθάκη ..  Γράψαμε επίσης για μια πρόταση που έγινε από την ΑΕ Μοσχάτου  , η οποία όμως αποσύρθηκε αφού   δεν βρήκε ανταπόκριση. Το μόνο που κάναμε ήταν να παραθέσουμε γεγονότα  και να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για το που οδηγείται ο τεράστιος αυτός σύλλογος.

Τον Μάιο λοιπόν ο κ. Μπαλαφούτης πήρε τις τύχες του συλλόγου στα χέρια του. Είχε όλο τον καιρό να φτιάξει ομάδα. Δεν το έκανε όμως . Αρκέστηκε στο να στηριχθεί στα 5-6 παιδιά που είχαν απομείνει από την περυσινή ομάδα , χωρίς να προσθέσει παίκτες έστω από τον Ατρόμητο Κερατσινίου. Οι μήνες  πέρασαν . Στον  Αργοναύτη  δεν έγινε απολύτως το παραμικρό. Το ιστορικό σωματείο γι’ αυτόν τον λόγο δεν δήλωσε συμμετοχή στο Κύπελλο Πειραιά .Πρωτοφανές . Για πρώτη φορά στην 95χρονη ιστορία του . Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά δεν υπάρχει ομάδα. Ούτε προπονητής ,ούτε παίκτες ,  ούτε τίποτα.

Την άλλη εβδομάδα ξεκινά το πρωτάθλημα  και δεν έχει γίνει ένα φιλικό, μια προπόνηση έστω. Οι λίγοι αυτοί παίκτες που ανήκουν στον Αργοναύτη μετέχουν στις προπονήσεις του Ατρομήτου Κερατσινίου  και –έστω- για λίγο παίζουν στα φιλικά.  Έτσι λοιπόν έχουν τα γεγονότα  ακριβώς. Χωρίς ψέματα και υπερβολές. Κάποιοι άνθρωποι αγωνιούν για την τύχη του  μεγάλου Αργοναύτη. Γιατί τον αγαπούν πραγματικά. O μεγάλος Χατζηκυριακιώτικος σύλλογος πρέπει να βρει τον δρόμο του. Δεν  ενδιαφέρουν τα πρόσωπα… Αρκεί να μπορέσει να βγει από το τέλμα που έχει περιέλθει. Αυτό έχει σημασία….

Αναφερθήκαμε προχθές   στην μεγάλη συμβολή του γκολκίπερ Δημήτρη Κατσικούρη στην πρόκριση της Χαραυγής επί του ΑΣ Ποντίων . Αφού απέκρουσε τρία πέναλτι και σκόραρε σε αυτό που εκτέλεσε ο ίδιος. Να πούμε ότι ο ικανότατος γκολκίπερ αποκτήθηκε την τελευταία στιγμή και δεν ανακοινώθηκε επίσημα. Όλο το προηγούμενο διάστημα  γυμναζόταν και ανήκε στον Ολυμπιακό Λιοσίων . Κάτω από τα δοκάρια του  τελευταίου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’

ΕΠΣ Αθηνών με τον Άρη Πετρούπολης ( 0-0)  κάθισε ο πασίγνωστος στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο ,  Σάββας Λευκόπουλος ο οποίος είχε και πολύ καλή απόδοση . Ο τελευταίος έχει αγωνιστεί με επιτυχία σε Ελλάδα Ποντίων και Αστυπάλαια Κορυδαλλού. Ένας Πειραιώτης αντικατέστησε έναν άλλο Πειραιώτη στον Ολυμπιακό Λιοσίων .  Σπουδαίοι γκολκίπερς και οι δυο……

Μπορεί να μην ανήκει πλέον στο τεχνικό τιμ της Προοδευτικής αλλά ο Γιάννης Δρακωνάκης δεν παύει να είναι  παθιασμένος με την ομάδα την οποία υπηρέτησε και υπηρετεί από διάφορες θέσεις . Γιατί ο Γιάνναρος ήταν , είναι και θα είναι Προοδευτικάνος . Να σημειωθεί ότι η  εμφάνιση της ομάδας  για την σεζόν 2019-2020 είναι χορηγία του  Γιάννη Δρακωνάκη και του Χάρη Αβραμίδη….

Σήμερα το απόγευμα στις 16.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων των γραφείων της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, ξεκινούν τα μαθήματα της  7ης Ανανεωτικής Σχολής Ταυτοτήτων Τριετίας Προπονητών…..

Η Επιτροπή Υποδομών και η  Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΠ κάλεσαν σε έγγραφη απολογία τα  σωματεία Παννεαπολικό και Ήφαιστο  για τον μεταξύ τους αγώνα Κ-16 της 22/9/2019 , όπου έγιναν τα θλιβερά επεισόδια που αναφέραμε τις προηγούμενες μέρες…..

Απόψε στις 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων Καταρράκτης στο Μοσχάτο, Κωνσταντινουπόλεως 74 και Ομήρου.) η ΑΕ Μοσχάτου πραγματοποιεί εκδήλωση για τις Ακαδημίες  και τις ποδοσφαιρικές σχολές της .Θα γίνει σύντομη ανάλυση των δομών των Ακαδημιών και παρουσίαση των συνεργατών προπονητών. Επίσης παρουσίαση της φετινής ομάδας της ΑΕΜ( Μεταγραφές, προπονητής και συνεργάτες), καθώς και παρουσίαση των χορηγών. Θα δοθεί τιμητική διάκριση στον δήμαρχο Μοσχάτου  Ανδρέα Ευθυμίου  για την διαχρονική έμπρακτη συνεισφορά του στον σύλλογο……