Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Οι μεταγραφές της χειμερινής περιόδου  έχουν ξεκινήσει, εντυπωσιακά θα λέγαμε. Αλλά θα τις κρίνουμε από τα αποτελέσματα . Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και το μέλλον . Τις υποδομές . Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021 τα σωματεία,  θα πρέπει να  έχουν στην ενδεκάδα τους υποχρεωτικά τουλάχιστον 3 νεαρούς αθλητές γεννηθέντες το 2000 και μετά.. Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει από τώρα και για τον καλύτερο προγραμματισμό τους να οργανωθούν. Να μην ψάχνουν την τελευταία στιγμή για να βρουν μικρούς παρακαλώντας από δω κι από κει για δανεικούς…..

Μόνο δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας διεξάγονται σήμερα. Νομίζουμε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται  αυτό εδώ και πολλά χρόνια . Το βάρος πέφτει στη Β ‘ και στη Γ’ Κατηγορία όπου διεξάγονται πέντε και τέσσερα  παιχνίδια αντίστοιχα….

Τέσσερις   διαιτητές σφυρίζουν δυο παιχνίδια το Σαββατοκύριακο. Είναι οι  Μπαλαχούτης , Γεωργόπουλος, Δαμιανάκης , Ζησιμόπουλος . Από ένα Α’ και ένα β’ Κταηγορίας και οι τέσσερις .Ωστόσο τον τίτλο του …Σούπερμαν αυτή την εβδομάδα   τον… κερδίζει  ο  Κουζούμης  . Που διαιτητεύει δυο αγώνες του 2ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας και ένα του 1ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας.  Συγκεκριμένα το Σάββατο σφυρίζει Θύελλα  Μοσχάτου – Δίας Κορυδαλλού . Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι το ντέρμπι κορυφής του 1ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας Φίλαθλοι – ΑΟ Κορυδαλλός στη Νίκαια. Αμέσως μετά φεύγει για Δραπετσώνα να διαιτητεύσει τον σημαντικό αγώνα ΑΣ Δραπετσώνας – Αίαντα Σαλαμίνας.

 Οι  πρωτοπόροι των δυο ομίλων της Α’ Κατηγορίας Προοδευτική και Αίας Σαλαμίνας  παραμένουν αήττητοι μετά από 12 αγώνες έχοντας 10 νίκες και 2 ισοπαλίες .

Αντίθετα στην «ουρά » η Δόξα Πειραιά μετράει 12 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια , ενώ η Καστέλλα την περασμένη αγωνιστική πήρε τον πρώτο της βαθμό.

Αήττητος στη Β’ Κατηγορία είναι ο Φαληρικός που έχει 10 νίκες και 2 ισοπαλίες ενώ ο Ήφαιστος γνώρισε την πρώτη του ήττα .

Στην Γ’ Κατηγορία η Οδηγήτρια τα έχει «σπάσει» όλα . Φρενήρης κούρσα και  τίποτα δεν την σταματά . Με 12 νίκες σε 12 αγώνες . Εντυπωσιακή πορεία. Περισσότερα στατιστικά στοιχεία και πιο ολοκληρωμένα , την επόμενη εβδομάδα….

Επιστροφών συνέχεια   σε συλλόγους . Χθες αναφερθήκαμε σε αρκετές  περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που γυρίζουν σε ομάδες που έχουν αγωνιστεί ξανά στο παρελθόν εκεί.

Ο γκολκίπερ Γκερλές που  είχε αγωνιστεί και παλαιότερα στην ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα επέστρεψε στην ομάδα ….

Ο Δημήτρης Φαναρίτης μετά από μια ολιγόμηνη παραμονή στη Θύελλα Μοσχάτου επέστρεψε στην ομάδα που αναδείχτηκε , την ΑΕ Μοσχάτου , φιλοδοξώντας να καθιερωθεί. Τα χρονικά περιθώρια υπάρχουν .Άλλωστε ακόμα δεν είναι ούτε  20 ετών…

Επιστροφή όμως είχαμε όχι μόνον παικτών αλλά και προπονητή . Ο Κώστας Κριμιτζάς γύρισε μετά από δυο χρόνια στον ιστορικό Αργοναύτη, με σκοπό να βοηθήσει την ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία σε πρώτη φάση. Δεν  πηγαίνει άγνωστος στον σύλλογο . Ξέρει πρόσωπα και πράγματα . Και αυτό θα τον βοηθήσει να δει καλύτερα την κατάσταση . Ο Αργοναύτης έχει όνομα βαρύ σαν ιστορία   και  αξίζει να είναι ψηλά…..

Ετοιμάζει κι άλλες μεταγραφές  τις επόμενες μέρες  ο Ολυμπιακός Περάματος που μπήκε φουριόζικα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου . Όσο για τους στόχους , τους ανέφερε χθες η διοίκηση :

«Μια ομάδα η οποία βρίσκεται  στον πάτο του  βαθμολογικού πίνακα αλλά η αγάπη προς το σωματείο και η προσπάθεια χωρίς μεγαλομανίες της διοίκησης έφεραν τον Παύλο Δαούτη στον πάγκο και με εισηγήσεις του έχει δημιουργηθεί ένα σύνολο αξιόλογων ποδοσφαιριστών που σκοπο έχει την παραμονή στην κατηγορία και γιατί ένα όχι ενώ καλό πλασάρισμα στο τέλος του πρωταθλήματος …
με ηρεμία και με χαμηλό προφίλ θα συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή καθώς  τα λάθη του παρελθόντος έχουν γίνει μάθημα πλέον !!!!»

Τέλος εποχής για τους αδελφούς Σωπιάδη που αποχώρησαν από τον Αστέρα Νίκαιας. Δυο παιδιά σπουδαίοι ποδοσφαιριστές αλλά και χαρακτήρες που γυρίζουν σελίδα και θα συνεχίσουν στον Πυρρίχιο Ασπροπύργου. Εννιάμιση χρόνια ο Θανάσης  και δυόμισι ο Χρήστος πρόσφεραν πάρα πολλά στον Νικαιώτικο  σύλλογο. Όσο για το μέλλον τους..ποιος ξέρει. Ο πρόεδρος του Αστέρα Μάνθος Πετράκης  σχολιάζοντας την αποχώρηση των δυο παικτών τόνισε :
«Όλα τα καλά έχουν ένα τέλος. Σαν πρόεδρος του ΑΣΤΕΡΑ μα πάνω  απ’ όλα σαν φίλος δεν θα πω πολλά,  ούτε αντίο. Μόνο ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ και ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ…….»