Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ο Αμπελακιακός πήρε το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πειραιά  . Παίζοντας έξυπνα και οργανωμένα η ομάδα του Χρήστου Τάσση  προκρίθηκε δίκαια εκμεταλλευόμενη και το 3-1 του  πρώτου αγώνα .Ο Αίας έχασε πάντως την ευκαιρία του αγώνα με το δοκάρι του Λελούδα . Αν έμπαινε γκολ σε αυτή τη φάση , η εξέλιξη του αγώνα ίσως να ήταν διαφορετική. Αυτά όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος . Στο γήπεδο χθες και οι δυο  ομάδες έδειξαν άριστη συμπεριφορά και ήθος  τιμώντας το ποδόσφαιρο αλλά και την Σαλαμίνα . Τόσο στον αγωνιστικό χώρο όλα κύλησαν ομαλά . Δεν συνέβη το παραμικρό , πέρα από κάποια συνθήματα νεαρών φιλάθλων εκατέρωθεν.  Στο τέλος μάλιστα όλοι  αποχώρησαν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο. Μάλιστα η διοίκηση του Αίαντα φιλοξένησε άψογα τον Αμπελακιακό  ενώ πρόσφερε και πίτσες  στην αντίπαλη ομάδα όπως είχε κάνει και η τελευταία στον πρώτο αγώνα. Έτσι λοιπόν πρέπει να λειτουργεί το ποδόσφαιρο .Συγχαρητήρια λοιπόν και  στις δυο ομάδες παράγοντες , ποδοσφαιριστές , φιλάθλους  για την άψογη συμπεριφορά τους …..

Να σταθούμε λίγο και στη διαιτησία . Πραγματικά ο Θοδωρής Πουλόπουλος έδωσε ρεσιτάλ δίχως λάθη  χωρίς να ασχοληθεί κανένας μαζί του στο τέλος . Άψογοι και οι βοηθοί Μητάκος και Παρισσόπουλος…..

Τώρα ο Αίας  θα ασχοληθεί πλέον με τον μεγάλο του στόχο που είναι το πρωτάθλημα και η άνοδος στη Γ’ Εθνική. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες για να τα καταφέρει  και είναι κοντά στον στόχο της …

Ο Αμπελακιακός με τον Χρήστο Τάσση στον πάγκο δείχνει πλέον ένα διαφορετικό πρόσωπο . Παρόλο  ότι αποχώρησαν  έξι βασικοί ποδοσφαιριστές , η ομάδα δείχνει  έναν διαφορετικό χαρακτήρα και πάνω από όλα ηρεμία. Κάτι για το οποίο  ο έμπειρος τεχνικός έχει τεράστια συμβολή….

Στους «4 » του Κυπέλλου  λοιπόν μετέχουν τρεις ομάδες  της Γ’ Εθνικής  οι Εθνικός, Ερμής, Κερατσίνι και ο Αμπελακιακός από την Α’ Πειραιά …..

Με δύο νίκες  με το ίδιο σκορ ( 3-0 )επέστρεψαν  από το Άστρος Κυνουρίας οι Μικτές Κ12 και Κ14 της ΕΠΣ Πειραιά , όπου επικράτησαν των αντίστοιχων ομάδων της ΕΠΣ Αρκαδίας .Και οι δυο ομάδες μας έδειξαν ότι βρίσκονται  σε πολύ καλό δρόμο . Τόσο η Κ12 του Γιώργου Γκοβερίνου( πρώτη νίκη χθες) , όσο και η Κ14 του Παναγιώτη Ψυλοπάτη   άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και έδειξαν   ότι το μέλλον τους ανήκει . Ήταν η πρώτη έξοδος των Μικτών εκτός νομού μετά από αρκετά χρόνια , αφού μέχρι πέρυσι οι αντίπαλοί τους ήταν Μικτές ομάδες  των Ενώσεων του Νομού Αττικής . Φανερά ικανοποιημένος ο Σταύρος Μορφόπουλος εκ των υπευθύνων  της Επιτροπής Υποδομών της ΕΠΣΠ μας είπε ότι η δουλειά που γίνεται στις Μικτές αρχίζει να αποδίδει καρπούς . Παράλληλα μίλησε για την άψογη φιλοξενία των ανθρώπων της ΕΠΣ Αρκαδίας , την οποία θα ανταποδώσει ο Πειραιάς με τον καλύτερο τρόπο  στον αγώνα του β’ γύρου….

Σύσσωμη η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού  προπονητές, ποδοσφαιριστές, διοίκηση, τεχνικό τιμ  εύχονται  από καρδιάς περαστικά στον εξαιρετικό ποδοσφαιριστή και σπουδαίο παιδί της ομάδα; Λυκούργο Παπαδογκωνα για την περιπέτεια υγείας που πέρασε και πλέον πήγαν όλα καλά! . Χθες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση .«Λυκ ήμαστε όλοι κοντά σου δίπλα σου… Σιδερένιος θηρίο!!! Σε περιμένουμε σύντομα μαζί μας…» αναφέρει  επίσης στην  ανακοίνωση της η διοίκηση  του συλλόγου. Προσθέτουμε και μεις τις καλύτερες ευχές μας στο παλικάρι για ταχεία ανάρρωση ….

Παραιτήθηκε από την διοίκηση της Χαλκηδόνας ο Γιώργος Ζαρκαδούλας . Για προσωπικούς λόγους όπως είπε ο ίδιος στην επικοινωνία που είχε μαζί μας ….

Σχολιάστηκε αρκετά αυτό που γράψαμε προχθές   για τον διαιτητή Τουρλομούση που ανέφερε  στο φύλλο αγώνα του παιχνιδιού  Άνω Νεάπολης –Προμηθέα στο γήπεδο «Παντελής Νικολαΐδης  ότι δεν υπήρχε στα αποδυτήρια των διαιτητών  ιατροφαρμακευτικό υλικό καθώς και …φαξ ενώ σε κάποια στιγμή που έπρεπε να γίνει σύσταση στους φιλάθλους της γηπεδούχους ομάδας χρησιμοποίησε τον  παράγοντα Παναγιώτη Μωραΐτη να τους μιλήσει ελλείψει …μεγαφώνων!!!

Καταρχήν να πούμε ότι  πλήρες ιατροφαρμακευτικό υλικό έχει ο γιατρός του αγώνα , όπως οφείλει. Για τη χρήση του  φαξ έχω μια απορία , αλλά  που θα πάει , θα το μάθω. Η δεύτερη όμως απορία  μου είναι αν τα μεγάφωνα του …Μωραΐτη ήταν στερεοφωνικά. Και μ’ αυτά τα γεγονότα ξεχάσαμε την ουσία. Για να γράψει όλα αυτά ο Τουρλομούσης στο φύλλο αγώνα άργησε πολύ. Και δεν σκέφτηκε ότι σφύριζε αμέσως μετά σε άλλο παιχνίδι στη Δραπετσώνα( Νέοι Δραπετσώνας – Πειραϊκός)  . Το οποίο τελικά λόγω της καθυστέρησης του διαιτητή άρχισε στις 14.10 αντί για τις 13.00 που ήταν προγραμματισμένο . Επίσης το επόμενο ματς ανάμεσα στον ΑΣ Δραπετσώνας και την Ελλάδα Ποντίων που ήταν να αρχίσει στις 15.30  ξεκίνησε μετά τις 16.00……

«Έβρεξε » πρόστιμα η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΠ . 100€ στον  Αστέρα Κερατσινίου και 50€ στον πρόεδρο του Παναγιώτη Ιωακείμ  (συν μια αγωνιστική τιμωρία της έδρας ) . Από 70€ σε Περαμαϊκό και Ήφαιστο . Τέλος πρόστιμο 100€ επιβλήθηκε στον Ατρόμητο Κερατσινίου  για τον περιβόητο αγώνα με την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Αντίθετα την «γλύτωσε » ο Θανάσης Μπαλαφούτης λόγω ασάφειας του φύλλου αγώνα από τον διαιτητή Κώστα Κωνσταντόπουλο . Για το παιχνίδι αυτό είχε ήδη τιμωρηθεί ο γκολκίπερ και αρχηγός της ομάδας Κώστας Μπαλαφούτης με 4 αγωνιστικές…..