Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Πιέσεις   έχουν ξεκινήσει από την πλευρά της ΕΠΟ προς την κυβέρνηση ώστε να αλλάξει ο αθλητικός νόμος για να γίνονται οι εκλογές στις  Ποδοσφαιρικές  Ενώσεις  με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ Παράλληλα ζητούν να ανασταλεί για έναν χρόνο η τελική υλοποίηση του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, ώστε να μην υπάρξουν αγωνιστικές συνέπειες για τα σωματεία.  Η αρχή έγινε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θοδωρή Ζαγοράκη  ο οποίος , παρακάμπτοντας τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος παραμένει ανένδοτος,  συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και λέγεται  ότι υπέβαλε αιτήματα, με τροπολογίες ώστε  να αλλάξει ο αθλητικός νόμος . Επειδή όμως ,σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πήρε ικανοποιητική απάντηση ο κ. Ζαγοράκης σκέφτεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναλύοντας το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να βρεθεί μια άκρη και να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα . Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος  να μην αρχίσουν . Και αυτή τη φορά η αιτία δεν θα είναι ο κορωνοϊός ….

Κι όλα αυτά ενώ υπάρχουν ακόμα ανοικτά το θέμα του εμβολιασμού των αθλητών και τα τεστ  καθώς και αυτό της Ολιστικής Μελέτης  της ΕΠΟ …

Πάμε παρακάτω. Όποια σωματεία μέχρι τις 31 Αυγούστου δεν έχουν τακτοποιήσει την εγγραφή τους  στο μητρώο της ΓΓΑ , δεν θα έχουν πρόσβαση στα εθνικά και δημοτικά στάδια.  Κάτι που σημαίνει ότι αν οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις  προβούν σε προκηρύξεις πρωταθλημάτων  δεν θα μπορέσουν τα σωματεία να δηλώσουν συμμετοχή, καθώς θα στερούνται παραχωρητηρίων στα γήπεδα. Αλλά  ακόμα και αν τα καταφέρουν και προσκομίσουν από τους Δήμους αυτά τα παραχωρητήρια είναι πολύ πιθανό την 1η Σεπτεμβρίου να αρθούν και να είναι άκυρα!!!   Αυτό σημαίνει ότι  προγραμματιστούν τα πρωταθλήματα, αλλά οι ομάδες να μην έχουν γήπεδα να παίξουν. !!!

Αλλά ακόμα και αν τα καταφέρουν η συμμετοχή τους  να είναι παράνομη….

Υπολογίζεται ότι 40 σωματεία της Γ’ Εθνικής σε όλη την επικράτεια  δεν μπορούν να πάρουν παραχωρητήριο.

Και στον Πειραιά η κατάσταση δεν είναι καλύτερη .  Αρκετά σωματεία όχι  μόνο δεν έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους  για εγγραφή στο μητρώο αλλά δεν έχουν κάνει ούτε καν προεγγραφή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εννιά σωματεία του Δήμου Πειραιά δεν έχουν φτιάξει τα χαρτιά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν παραχωρητήριο!!!

Όπως ακούστηκε , ένα από τα σωματεία που δεν πρόκειται , κατ’ επιλογή του, να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα είναι η Οδηγήτρια……

Την αδυναμία της να αγωνιστεί  στο επόμενο πρωτάθλημα της Α’ Πειραιά ανακοίνωσε επίσημα η  ιστορική ΑΕ Περάματος.  Ο λόγος έχει να κάνει με τα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, κυρίως μετά την εκδήλωση της Πανδημίας του “covid-19” ενώ έντονος είναι ο προβληματισμός 1) για τους θεατές στα γήπεδα και πως θα ελέγχονται  2) Πώς θα αντιμετωπίζονται τυχόν κρούσματα “covid-19” στις ομάδες;3) Πώς θα αντιμετωπίζονται οι ανεμβολίαστοι αθλητές; . Και η ανακοίνωση του συλλόγου  καταλήγει : «Μήπως τυχόν 2η διακοπή
πρωταθλήματος σημαίνει καταστροφή για τις ομάδες;  Τέλος, η γενικότερη οικονομική κρίση που ταλανίζει τον λαό, έχει αντίκτυπο και στο σωματείο μας το οποίο έχει μηδενική στήριξη από την Δημοτική Αρχή π.χ. η μη εκμετάλλευση από τον σύλλογο μας των διαφημίσεων στον χώρο του γηπέδου που μας αναλογεί, μας στερεί ένα σημαντικό ποσό το οποίο θα έλυνε αρκετά προβλήματα.»

Και κάτι ακόμα  . Όλα τα τμήματα υποδομών για την περίοδο2021 – 2022,  θα λειτουργήσουν  εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για τους αθλητές (χωρίς την καταβολή μηνιαίας συνδρομής), αφού , όπως ειπώθηκε στόχος όλων είναι η δημιουργία ενός συλλόγου με κύρια βάση τα παιδιά της πόλης του Περάματος!

Να σημειωθεί ότι ο Περαματιώτικος σύλλογος έχει ήδη καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά για την απόκτηση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης από την ΓΓΑ, όπως επίσης και τα δικαιολογητικά για την εγγραφή της στο μητρώο των αθλητικών σωματείων της ΓΓΑ, όπου αναμένεται η σχετική απόφαση……

Την πρώτη αναγνώριση σαν σωματείο πήρε πανελλαδικά η Προοδευτική.  Για τον λόγο αυτό ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου Σωκράτης Πτερνέας ευχαριστεί τον κ. Παναγιώτη Νταλάκο για την συμβολή του και τη σημαντική δουλειά που έκανε στο θέμα αυτό…..

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η Αστυπάλαια Κορυδαλλού  όσον αφορά τα δικαιολογητικά για την Περιφέρεια και τη ΓΓΑ . Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει ο Γενικός Αρχηγός Κομνηνός Κούρος.

Όσον αφορά το θέμα του προπονητή  που θα αναλάβει την ομάδα , οι πληροφορίες λένε ότι θα ανακοινωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα .Δεν θα πούμε το όνομα του γιατί δεσμευόμαστε. Δεν έχουμε όμως πρόβλημα να αναφέρουμε τον Ατρόμητο Πειραιά  την ομάδα που ήταν  μέχρι πριν από λίγες μέρες ο ικανός τεχνικός. Οπότε τι κάνει… νιάου- νιάου;;;

 

H Θύελλα Μοσχάτου και ο Πανιώνιος Κερατσινίου είναι από τις ομάδες που προχωράνε τα  χαρτιά τους για την εγγραφή του στα μητρώα της ΓΓΑ. Την διαδικασία ολοκλήρωσαν με επιτυχία οι Λέοντες Καμινίων…

Θα ασχοληθούμε σήμερα με την διαιτησία και τις αξιολογήσεις διαιτητών  στα Εθνικά πρωταθλήματα . Ουσιαστικά δεν υπήρξαν αλλαγές και παραμένουν οι ίδιοι πίνακες , μιας και πέρυσι υπήρξαν προβλήματα λόγω του covid-19.

Εξαίρεση για τον Πειραιά αποτελεί ο Δημήτρης Παγουρτζής που προωθήθηκε στους βοηθούς της Super league . Ένας ιδιαίτερα αξιόλογος και ταλαντούχος διαιτητής με μέλλον.  Στους ίδιους πίνακες παραμένει ο Τιμολέων Γεωργακόπουλος.

Αντίθετα στους διαιτητές της Μεγάλης κατηγορίας, δεν υπάρχει Πειραιώτης . Εκκρεμεί η υπόθεση του Ηλία Σπάθα. Που μετά την δικαστική του δικαίωση  περιμένει και την αγωνιστική του. Ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής  είναι ιδιαίτερα απαραίτητος  για να διευθύνει την ελίτ του ποδοσφαίρου μας . Ανεξάρτητα από αυτό πάντως , θα συνεχίσει να βοηθά στα Πειραϊκά τοπικά πρωταθλήματα.

Στη Β’ Εθνική παρέμεινε ( δεν προωθήθηκε ) ο Αλέξανδρος Τσαμούρης) ενώ συνεχίζουν και φέτος οι Πέτρος Λεμπέσης και Θοδωρής Πουλόπουλος. Βοηθοί στην κατηγορία αυτή  θα είναι οι Παναγιώτης Χρηστάκος και Χρήστος Κορώνας που λόγω εργασίας  βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και  μετέχει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας. Παρόλα αυτά ο ίδιος  θέλησε να παραμείνει Πειραιώτης!!!.

Στην Γ’ Εθνική σφυρίζουν οι Γιώργος Αλατσάκης, Κωνσταντίνος Δαμιανάκης, Γιώργος Μπαλαχούτης, Κωσνταντίνος Χατζηγιάννης ενώ βοηθοί οι Γιώργος Ζερβάκης, Ιορδάνης Καρακελές. Γιάννης Μουμπογιατζόγλου, Μιχάλης Σγοράκης, Νίκος Ιωαννίδξς, Νίκος Λεκαράκος, Στέφανος Αντωνόπουλος , Θεόδωρος Πετρίδης.

Υπό προώθηση είναι οι ταλαντούχοι διαιτητές Βασίλης Γεωργόπουλος, Αντώνης Τραϊφόρος που σε πρώτη φάση θα διαιτητεύουν σε αγώνες Κ-19.

*Δεν αξιολογήθηκαν δυστυχώς  οι Γιάννης Κακριδής και Λάμπρος Τζαγκαράκης  δυο από τους πλέον αξιόλογους διαιτητές που όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσουν να σφυρίζουν στα Πειραϊκά πρωταθλήματα. Μακάρι οι υπεύθυνοι να αναθεωρήσουν τη στάση τους σύντομα…

Επιστροφή στα διοικητικά του Ατρομήτου Πειραιά για τον Χρήστο Σδρένια. Μετά από πέντε χρόνια . Ένας σοβαρός , έμπειρος παράγοντας που θα βοηθήσει και πάλι διοικητικά την ομάδα της καρδιάς του. Σίγουρα η απουσία του από τα δρώμενα του  συλλόγου , όλο αυτό το διάστημα ήταν αισθητή. Ο Χρήστος επιστρέφει για να βοηθήσει και πάλι τον Ατρόμητο να βρει τον δρόμο του. Όμως θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε και στην προσπάθεια της απερχόμενης διοίκησης του Ηλία Μπαταγιάννη που κατάφερε να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αναβαθμιστεί ο ιστορικός σύλλογος.Και κει που έδειχνε ότι θα τα κατάφερνε ήλθε , δυστυχώς, ο κορωνοϊός…..

 

Μετά από 16 χρόνια αποχώρησε από τον Ατρόμητο Πειραιά ο Δημήτρης Τζανετουλάκος. Ένας σημαντικός προπονητής και τεχνικός διευθυντής με τεράστια προσφορά στον ιστορικό σύλλογο των Καμινίων .Όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε πάρα πολλά . Ακαδημία με 250 παιδιά , δημιουργία της Ένωσης Καμινίων και οργάνωση των υποδομών. Ο Δημήτρης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους παράγοντες, προπονητές, αθλητές γονείς  για την άριστη συνεργασία που είχαν .

Ήδη συζητά με άλλες ομάδες για να συνεχίσει να προσφέρει ….

Επιμένει στην απόφαση του να μην ασχοληθεί φέτος  με τον  Ήφαιστο δήλωσε στη στήλη ο Γιώργος Μαλαδάκης. Ο κορυφαίος παράγοντας μας είπε ότι θα βοηθήσει οικονομικά τον σύλλογο, αλλά μέχρι εκεί. Χαρακτηριστικά  δήλωσε : «Δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαι  για όλα εγώ στην ομάδα , ακόμα και για τα απλά πράγματα. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μόνο ένας παράγοντας ο Νίκος ο Γκόλφης που να τρέχει για την ομάδα . Ο Ήφαιστος χρειάζεται ανανέωση , καινούργια άτομα , νέο αίμα  που να αναλάβουν τη διοίκηση. Μόνο τότε θα πάει μπροστά .»

Εντυπωσιακά ξεκίνησε μεταγραφικά η ΑΕ Μοσχάτου. Μετά τον Λελούδα, απέκτησε τον έμπειρο μέσο Μπάμπη Σιδηρόπουλο( επέστρεψε)  και τον γκολκίπερ Γιάννη Αφουξενίδη. Και οι τρεις Πόντιοι. Ακολουθούν δυο ακόμα . Οι οποίοι έχουν  αγωνιστεί  παλαιότερα στην ομάδα . Το επίθετο του ενός καταλήγει σε – ιδης και του άλλου σε – όπουλος .

Χαρακτηριστικά ο Στέφανος Φαναρίτης ανέβασε στο facebook : «Ο Κόκκαλης έφερνε Βραζιλιάνους…. Εγώ θα φέρνω Πόντιους….Αναμένετε….»…..

Ο Τάκης Τριανταφύλλου ανέλαβε γυμναστής στον ΑΠΟ Κερατσίνι . Πολύ σημαντική «μεταγραφή» για τον σύλλογο, αφού ο Τάκης είναι από τους πιο καταρτισμένους και ικανούς  στον χώρο .Εκεί θα βρει προπονητή τον Τάκη Χριστόπουλο με τον οποίο συνεργάζονται για πρώτη φορά .Είναι όμως φίλοι αφού έχουν διατελέσει συμπαίκτες στο παρελθόν στον Ατρόμητο Αθηνών…..

Επιστρέφει στον Πειραιά , όπως όλα δείχνουν ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής Μαρίνος Πατηνιώτης που την χρονιά που πέρασε αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Κόρινθος. Ένας παίκτης με τεράστιο μέλλον μπροστά του….

Τη δική του μάχη δίνει στον Ευαγγελισμό ο Γιάννης Μαντζουράνης ο θρυλικός «Εθνικάρας » που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό. Οι ευχές όλων, για τον πιο αγνό και αγαπητό  Έλληνα φίλαθλο, είναι κοντά του. Περαστικά Γιάνναρε…..

Ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε τους τελευταίους μήνες ο ηγέτης του Ατρόμητου Κερατσινίου Θανάσης Μπαλαφούτης. Έτσι επέστρεψε πάλι ακμαιότατος και δυνατός . Στην οικογένεια του, στη δουλειά  του και  στο ποδόσφαιρο…..

Πατέρας ενός υγιέστατου και πανέμορφου κοριτσιού έγινε ο προπονητής της Χαλκηδόνας Τάσος Ανδριώτης και πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Να του ζήσει η κουκλάρα του!!!