Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Έχουμε επιστήσει την προσοχή  των διαιτητών να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα  την αναγραφή των γεγονότων στο φύλλο αγώνα . Διαφορετικά θα δημιουργούνται προβλήματα και παρεξηγήσεις . Ο καθένας θα το ερμηνεύει όπως θέλει.

Είχαμε αναφερθεί  παλαιότερα για τις ηλικίες των παικτών που σε συνδυασμό με τις αλλαγές να γίνονται λάθη και να μηδενίζονται ομάδες .

Την προπερασμένη αγωνιστική σε αγώνα Α’ Κατηγορίας αποβλήθηκε ποδοσφαιριστής με δυο κίτρινες κάρτες αλλά δεν τιμωρήθηκε . Ο διαιτητής ανέφερε τα λεπτά που πήρε τις κάρτες ο παίκτης δίπλα στο όνομα του στη σύνθεση , αλλά όχι στις παρατηρήσεις στην τελευταία σελίδα !!! Αποτέλεσμα να μην τον τιμωρήσουν τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπή αφού δεν είχε γραφτεί η αποβολή…. Στο σημείο αυτό εκτός του διαιτητή ευθύνη έχουν και οι αρχηγοί των ομάδων που θα πρέπει να τσεκάρουν το Φ.Α. πριν  υπογράψουν .

Να σημειωθεί ότι ο παραπάνω διαιτητής δεν παραπέμφθηκε στην Πειθαρχική γι’ αυτό το σοβαρό λάθος. Έλλειψη γαρ….

Ο  φωτισμός σε αρκετά γήπεδα εξακολουθεί να είναι ελλιπής. Στο ΣΕΦ όμως  που ανάβουν μόνο οι δυο πυλώνες , ποιος έχει την ευθύνη; Η διοίκηση του Σταδίου ή ο Δήμος Πειραιά…..

Δυνατά ζευγάρια προέκυψαν για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Πειραιά με τους αγώνες να διεξάγονται την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου. Αναλυτικά οι αγώνες:

Κερατσίνι – Αίας Σαλαμίνας

Προοδευτική – Αμφιάλη

Εθνικός – Περαμαϊκός

Ατρόμητος Πειραιά – με τον νικητή  Ηρακλή Νίκαιας- Ελλάς Ποντίων που θα παίξουν την προσεχή Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου

  • Κερατσίνι και Αίας θα συναντηθούν δυο φορές πριν τα Χριστούγεννα στο γήπεδο του Σχιστού. Για το πρωτάθλημα την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και τρεις μέρες αργότερα ( 22/12) για το Κύπελλο . Τα τερτίπια της Κλήρωσης…
  • Ο Φαληρικός είχε την ατυχία σε δυο αγώνες Κυπέλλου , να αγωνιστεί στην έδρα του μεν αλλά με αντιπάλους από τη Γ’ Εθνική δε. Και να φτάσει μέχρι τα πέναλτι και στα δύο. Με τον Καραβά προκρίθηκε ενώ αποκλείστηκε από τον Αίαντα Σαλαμίνας…..

 

Στις διπλές διαιτησίες της εβδομάδας θα σταθούμε και πάλι. Βλέπετε είναι συνηθισμένο το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια.

Ο Βασίλης Γεωργόπουλος  σφυρίζει δυο παιχνίδια Α’ Κατηγορίας ενώ θα είναι και 4ος διαιτητής στο ντέρμπι ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας – ΑΕ Μοσχάτου. Εκεί όπου ορίσθηκαν από την ΕΠΣΠ δυο παρατηρητές…

4ος διαιτητής θα υπάρχει και στον αγώνα Ελλάδας Ποντίων – Αετού Κορυδαλλού( Ζερβάκης)

Δυο αγώνες Α’ κατηγορίας διαιτητεύουν και οι προερχόμενοι  από μεταγραφή ρέφερις  Λαθύρης και Μαμσάκος.

Έναν Α’ και έναν Β’ σφυρίζει ο Ζησιμόπουλος ενώ δυο αγώνες Β’ Κατηγορίας διαιτητεύουν οι Καρανικολάου και Κωνσταντόπουλος. Ο τελευταίος μετά το μάζεμα των ελιών την περασμένη εβδομάδα επανέρχεται δριμύτερος….

Παλιές καλές εποχές θυμίζει ο παλαίμαχος διαιτητής και μέλος της  Επιτροπής  Διαιτησίας υποδομών Γιάννης Ευδαίμων που διαιτητεύει το Σαββατοκύριακο  τρεις αγώνες πρωταθλημάτων των μικρών κατηγοριών….

 

Η Προοδευτική συνέχισε τις επιτυχημένες εμφανίσεις της νικώντας τον Αίαντα Σαλαμίνας με 1-0 και βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Πανελευσινιακό.

Σαρωτική νίκη πέτυχε ο Εθνικός Πειραιά που επικράτησε με 4-1 του Αήττητου Σπάτων.

Τέλος χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το Πειραϊκό ντέρμπι ανάμεσα στο Κερατσίνι και τον ΑΟ Καραβά (0-0).

Ένα ακόμα Πειραϊκό ντέρμπι θα έχουμε κι αυτή την εβδομάδα . Ο Αίας που είναι ουραγός στη βαθμολογία υποδέχεται τον Εθνικό .

Η Προοδευτική αγωνίζεται πάλι στο γήπεδο της με τον πανίσχυρο Αιολικό .Προσοχή !!Ο  αγώνας αυτός θα διεξαχθεί το  Σάββατο 11/12 στις 14.30 στο γήπεδο της Νίκαιας…

Δύσκολη αποστολή για τον Καραβά που αγωνίζεται εκτός έδρας με τον , εκ των πρωτοπόρων, Πανελευσινιακό.

Τέλος ,επικίνδυνη έξοδος για το Κερατσίνι που παίζει στα Σπάτα με τον τοπικό Αήττητο….

 

Με απόφαση της διοίκησης της Προοδευτικής και αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αιολικό  όλοι οι μαθητές θα μπαίνουν δωρεάν στο γήπεδο από τη θύρα 4. Οι μαθητές του δημοτικού θα πρέπει να συνοδεύονται από ένα συνοδό με πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς και το self test του σχολείου ενώ οι αντίστοιχοι του γυμνασίου και του Λυκείου να έχουν μαζί τους τα τεστ που προσκομίζουν και στο σχολείο τους. Ήδη αντιπροσωπεία της διοίκησης επισκέφτηκε σήμερα  τα σχολεία για άμεση ενημέρωση. Μια πολύ σημαντική κίνηση του Κορυδαλλιώτικου συλλόγου..

 

Η Αμφιάλη είναι μόνη πρώτη στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας μετά από 10 αγώνες όπου πήγαινε «χέρι- χέρι » με τον Περαμαϊκό.

Η  Ελλάς Ποντίων που είχε ρεπό την τελευταία αγωνιστική είναι η μόνη ομάδα που μετράει μόνο  νίκες στο πρωτάθλημα (  10 στα 10) .Ήδη κατέχει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή Χειμώνα.

Μπορεί η Χαραυγή να μην νίκησε τον ΑΣ Ποντίων ( 1-1) αλλά παρέμεινε στην κορυφή  του 3ου ομίλου με ένα βαθμό διαφορά από τον Αμπελακιακό , έχοντας μάλιστα και έναν αγώνα λιγότερο. Έτσι κι αλλιώς είναι πρωταθλήτρια χειμώνα…..

Η Αστυπάλαια Κορυδαλλού σημείωσε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα αφού επικράτησε του πολύ καλού φέτος Παντζιτζιφιακού. Έτσι η μόνη ομάδα που δεν έχει ακόμα κερδίσει στην Α’ Κατηγορία  είναι οι Νέοι Δραπετσώνας που έχουν ακόμα μείον  βαθμούς( -2). Όμως οι Δραπετσωνίτες εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της διαιτησίας στα παιχνίδια μέχρι τώρα της ομάδας με συγκεκριμένα παραδείγματα .

Στην Β’ Κατηγορία στον 1 ο όμιλο το Νέο Ικόνιο κάνει την καλύτερη πορεία του εδώ και χρόνια , αφού παραμένει αήττητο έχοντας 7 νίκες και μια ισοπαλία σε 8 αγώνες .

Στον 2ο όμιλο προηγείται η Ένωση Ρέντη . Το εκπληκτικό με την ομάδα αυτή είναι ότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα με ήττα  από τον Πανφαληρικό . Από κει και πέρα στα υπόλοιπα  7 παιχνίδια μετράει ισάριθμες νίκες . Το …εξπρές  Ρέντη  προχωράει ασταμάτητο κι ας είναι κοντά στην ομάδα ο φίλος μου ο ….Σταματάτος!!!

 

Ο Περαμαϊκός που παραμένει αήττητος βρέθηκε στη δεύτερη θέση μετά το «στραβοπάτημα» απέναντι στους Νέους Ευγένειας . Ήταν η δεύτερη ισοπαλία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Το σημαντικό είναι ότι και οι δυο ισοπαλίες ήταν με το ίδιο σκορ ( 1-1) και μάλιστα έγιναν στο ίδιο γήπεδο ( Σιταποθήκες)

 

Είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει φέτος στη Χαραυγή με τον Άνθιμο Τσιρίδη. Ο 24χρονος επιθετικός που επέστρεψε φέτος στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε  , έχει σκοράρει σε τρία παιχνίδια . Να σημειωθεί ότι η Χαραυγή  σε εννέα αγώνες μέχρι τώρα έχει σημειώσει  έξι νίκες δυο ισοπαλίες ( με ΑΟ Κορυδαλλό1-1 , ΑΣ Ποντίων 1-1 ) και μια ήττα ( με Θύελλα Μοσχάτου1-2 ).Ε, λοιπόν να  επισημάνουμε ότι  ο Τσιρίδης έχει σκοράρει στα παιχνίδια  τα οποία η Χαραυγή δεν έχει νικήσει !!!

Στα δυο από τα τρία παραπάνω παιχνίδια διαιτητής ήταν ο Θοδωρής Πουλόπουλος .Ο οποίος άφησε την Θύελλα Μοσχάτου και τον ΑΣ Ποντίων με δέκα παίκτες από τα μέσα του β’ ημιχρόνου .Και στα δυο όμως παιχνίδια οι αντίπαλοι της Χαραυγής πολύ καλές και φιλότιμες ομάδες βρήκαν τη δύναμη και πήραν αποτέλεσμα….

Όλα αυτά βέβαια είναι συμπτώσεις. Μην ακούτε τίποτα . Μόνο ο Πτερνέας τα ψάχνει καθότι είναι γνωστός και αθεράπευτα προληπτικός….

Μιας και αναφερθήκαμε στον Σωκράτη που είναι από τους παλαιότερους παράγοντες στον Πειραιά , δεν του βγήκε σε καλό που δεν εμβολιάστηκε . Θα βρίσκεται σε καραντίνα μέχρι την προσεχή Τετάρτη. Ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα καθότι εκτός από προληπτικός είναι και τυχερός. Πάντως το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται. Το ερώτημα είναι αν κόλλησε ο Σωκράτης κορωνοϊό ή ο κορωνοϊός  κόλλησε …Σωκράτη….

 

Δεν πρόλαβε καλά- καλά να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Γιάννης Χρυσάφης και προσεβλήθη από κορωνοϊό. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού  από το κρεβάτι του πόνου ευχαριστεί όλους τους φίλους  για την συμπαράσταση και τις ευχές τους και  τους καλεί να κάνουν το εμβόλιο και να προσέχουν την υγεία τους …

Πρόβλημα με τον Κορωνοϊό αντιμετώπισε ο γνωστός Κερατσινιώτης ποδοσφαιρικός παράγοντας Νίκος Αντωναράκης που νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο.

Στο «Σωτηρία» εξακολουθεί  να νοσηλεύεται η παλιά μεγάλη δόξα του Ολυμπιακού και του Ελληνικού ποδοσφαίρου Παναγιώτης Κελεσίδης,. Το λιοντάρι του Θρύλου δίνει μια ακόμα μεγάλη μάχη . Την δυσκολότερη της ζωής του. Είναι σίγουρο όμως θα βγει νικητής κι από αυτή την αναμέτρηση…..

 

Μετά από μια μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με τον κορωνοϊό επανήλθε και πάλι στην αγωνιστική δραστηριότητα ο  ικανότατος ποδοσφαιριστής της ΑΕ Μοσχάτου Μιχάλης Λελούδας. Η δοκιμασία στην οποία υποβλήθηκε ανήκει πλέον στο παρελθόν…..

 

Ξεκινάει , επιτέλους, το Πανελλήνιο  πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών ομάδων  με τις Μικτές  των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων την προσεχή Τετάρτη  15 Δεκεμβρίου. Την πρώτη αγωνιστική ο Πειραιάς έχει ρεπό . Θα αγωνιστεί στις 22/12 με την ΕΠΣ Αρκαδίας στο Π. Νικολαΐδης .

Στον ίδιο όμιλο μετέχουν και οι Μικτές ΕΠΣ Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής , Κορινθίας και Αργολίδας . Οι ομάδες θα δώσουν τρείς αγώνες στην έδρα τους και άλλους τρεις εκτός . Με ένα μόνο γύρο.

Οι δυο πρώτες προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Για τον θεσμό των Μικτών ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μικτών ομάδων της ΕΠΣΠ Σταύρος Μορφόπουλος δήλωσε:

«Ετοιμαζόμαστε ,προετοιμαζόμαστε και ελπίζουμε πρώτα για τα θέματα υγείας που ταλανίζουν την ανθρωπότητα και την χώρα μας. Ελπίζουμε να μην σταματήσει πάλι βίαια αυτή η προσπάθεια και ελπίζουμε στην διάκριση και φέτος.»…

 

Στους καιρούς που ζούμε και μέσω πανδημίας χωρίς να ξέρουμε αύριο  πως θα είναι η κατάσταση ,υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι νοσταλγοί του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος γιατί και αυτοί έπαιζαν στα νιάτα τους και ξέρουν της ανάγκες που υπάρχουν Έτσι λοιπόν και ο αντιπρόεδρος  της Χαραυγής  Νίκος  Παπανικολάου σε συνεννόηση με την ΕΠΣΠ  παρείχε για τα τμήματα τον παίδων και εφήβων από μια αγωνιστική εμφάνιση για τους αγώνες που θα δώσουν τα παιδιά .Φυσικά δεν είναι  μόνο ο Παπανικολάου αλλά και ο Άκης Ρίζος που  πρόσφερε τα προπονητικά σετ για τις μικτές Πειραιά . Την Δευτέρα μάλιστα . θα γίνει και η παρουσίαση των εμφανίσεων

Κοντά σε αυτή την προσπάθεια  και ο γνωστός επιχειρηματίας Βασίλης Γκούμας.  Άλλωστε όλο το καλοκαίρι η παρέα  αυτή μαζί  και με τον γνωστό έμπορο Αθλητικών ειδών Γρηγόρη Σπήλιο ήταν τακτικοί  συνδαιτυμόνες σε γνωστό ουζερί στο Αιγάλεω .Λέτε στην νέα σεζόν να μας ετοιμάζουν και τίποτα άλλο;;

Θα δείξει ….

 

Επανήλθε δριμύτερος ο Νεκτάριος Τσίρμπας , στα κοινά του Δήμου Κορυδαλλού , μετά από την περιπέτεια υγείας που πέρασε. Μάλιστα ανέλαβε την θέση του Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου .

Και επειδή είναι άνθρωπος που έχει παίξει ποδόσφαιρο και προέρχεται από  καθαρά αθλητική οικογένεια  θα το πούμε ξεκάθαρα. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Καλή επιτυχία στο έργο του, την οποία θεωρούμε δεδομένη….

 

Αίσθηση προκάλεσαν οι δυο ευχαριστήριες ανακοινώσεις που εξέδωσαν σχεδόν ταυτόχρονα οι διοικήσεις της Χαλκηδόνας και του ΑΣ Ποντίων . Και οι δυο αναφέρονταν σε ένα σπουδαίο παράγοντα τον Βύρωνα Δίκη,  τον οποίο ευχαριστούσαν και οι δυο για την προσφορά του .

Αυτό βέβαια δεν έγινε τυχαία. Η σχέση του Βύρωνα με τα δύο σωματεία δεν είναι άγνωστη. Στον ΑΣ Ποντίων αγωνιζέται τα τελευταία χρόνια ο γιος του Σίμος που προέρχεται από την Χαλκηδόνα.

Φυσικά η σχέση της οικογένειας Δίκη με την Χαλκηδόνα είναι γνωστή. Χρόνια κοντά στην ομάδα . Από την ίδρυση της . Ο ιδρυτής της Χαλκηδόνας το 1930  ο  Κωνσταντίνος Μελίδης ήταν γαμπρός στην οικογένεια Δίκη . Ο πατέρας του Βύρωνα ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος στον σύλλογο ενώ κι ο ίδιος ο Βύρωνας εκτός από διοικητικό στέλεχος  έχει παίξει μπάλα στη   Χαλκηδόνα…..

 

Ο Σωτήρης Τζουμερκιώτης είναι ο νέος προπονητής στην ΑΕ Μοσχάτου. Αυτό είναι γνωστό. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι ο ικανός τεχνικός έχει σχέση με τον σύλλογο. Ο πατέρας αγωνιζόταν στο Μοσχάτο.

Ήταν μέλος της ομάδας των επιστημόνων το 1974…..

 

Σημαντική ήταν η κίνηση του Πήγασου Αγίου Διονυσίου να τιμήσει τον Παντελή Αντωνίου , τον δημοφιλή παράγοντα της ΑΕ Νίκαιας και επί σειρά ετών παρατηρητή της ΕΠΣΠ με την τεράστια προσφορά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο.

Αυτό δείχνει ότι ο Πήγασος με την πολύ καλή και αξιοπρεπή παρουσία στα γήπεδα , αλλά και έξω από αυτά , ξέρει να τιμά ανθρώπους που προσφέρουν . Ξέρει να τιμά την ιστορία….

 

Μια ακόμα φιλική αναμέτρηση  φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα δώσουν οι βετεράνοι της Προοδευτικής που αντιμετωπίζουν την προσεχή Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στις 19.30 στο γήπεδο της Νίκαιας τους παλαίμαχους του Βύζαντα Μεγάρων.

Ο αγώνας γίνεται για την ενίσχυση της «Πίστης» του συλλόγου με νεοπλασματικές παθήσεις…

 

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΣΠ Κώστας Χολέβας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια την ιατρό Μαρία Αντωνίου για την φροντίδα και το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξε προς το πρόσωπο του….