Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Συγχαρητήρια επιστολή έστειλε η Ε.Π.Σ. Πειραιά στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Πρόεδρό της κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για την τεράστια και μοναδική επιτυχία της κατάκτησης του UEFA Europa Conference League!
Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Τα πιο τρελά όνειρα όλων μας πήραν σάρκα και οστά χθες το βράδυ, βλέποντας τον Ολυμπιακό μας να γράφει χρυσές σελίδες στην ιστορία του αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου, όντας η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο!
Κάνατε εκατομμύρια φιλάθλους να βγουν στους δρόμους και να γιορτάσουν την ανεπανάληπτη αυτή επιτυχία και είμαστε κάτι παραπάνω από υπερήφανοι που ο Θρύλος του Πειραιά και του ελληνικού αθλητισμού , κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης.
Ευχή όλων μας το τρόπαιο αυτό να είναι η απαρχή για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον».

*Συγχαρητήρια επιστολή προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου έστειλαν επίσης ο πρόεδρος Σπύρος Λιόλιος και το ΔΣ του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά .
«Είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα, την πόλη μας και το ποδόσφαιρο της Ελλάδας. Ευχόμαστε καλή πορεία στο μέλλον » αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η επιστολή ….

 

*Στο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Γ’ Εθνική θα ισχύουν τα ίδια με τους ομίλους .Οι ομάδες θα είναι και πάλι 72 και ανεβαίνουν οι τέσσερις πρώτοι των τεσσάρων ομίλων των 18 ομάδων… Για το πόσοι θα πέφτουν θα αποφασιστεί αργότερα εξαρτημένα από το τι θα γίνει στην Σουπερλίγκα 2… Αλλαγή και στους μικρούς έγινε αφού θα υπάρχουν υποχρεωτικά δύο μικροί στην ενδεκάδα ενώ πέρυσι ήταν πέντε στην εικοσάδα….. Αλαλούμ όμως προβλέπεται αφού αν αλλάξει η διοίκηση Μπαλτάκου με τον Μάκη Γκαγκάτση όπως ακούγεται, ίσως κάτι ή πολλά να μην αρέσουν στην νέα διοίκηση που θα είναι εντελώς νέα χωρίς την ύπαρξη …..άγριων ζώων της ζούγκλας…..

*Ολοκληρώνονται τα περιβόητα μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική . Για το Κερατσίνι που αγωνίζεται στην Εύβοια με τον Αμαρυνθιακό υπάρχουν κάποιες λίγες ελπίδες. Χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για να το αναφέρουμε. Γενικά είναι ένα σταυρόλεξο που θα αναγκάσει κάποιους να βγάλουν κομπιουτεράκια στο τέλος, αν χρειαστεί. Βλέπετε, δεν ισχύει το κριτήριο των μεταξύ τους αγώνων αφού δεν γίνονται παιχνίδι στις έδρες και των δυο ομάδων , παρά μόνο ένα , ανάλογα το τι θα βγάλει η κλήρωση . Είναι δηλαδή ένα μίνι πρωτάθλημα με ένα γύρο, άνισο βέβαια αφού το σύστημα δεν είναι καθόλου δίκαιο…..
Όσον αφορά τον ΑΟΚ Καραβά αγωνίζεται την Κυριακή στην Κρήτη με τον Ρεθυμνιακό. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα δεν τα πήγε καλά στα μπαράζ αφού μέχρι τώρα, δηλαδή μια αγωνιστική πριν από το τέλος , δεν έχει καταφέρει να σημειώσει νίκη.
Τα μπαράζ ανόδου οριστικά πλέον κατατάσσουν τον Καραβά μεταξύ πέμπτης και έβδομης θέσεως μακριά από την τρίτη σίγουρη και τέταρτη, προνομιούχο υπό προϋποθέσεις, θέση….

Η ποδοσφαιρική χρονιά στον Πειραιά έχει τελειώσει πλέον. Οι εκκρεμότητες όμως εξακολουθούν να υπάρχουν . Και αναφέρομαι στα θέματα της Πειθαρχικής.
Συγκεκριμένα δεν έχουν παρθεί αποφάσεις :
1) Για τον αγώνα Παννεαπολικού – Αστεριών Δραπετσώνας που διακόπηκε στις 28 Απριλίου
2) Για τον τελικό Κυπέλλου Πειραιά ανάμεσα στον Εθνικό και τον ΑΟ Καραβά που έγινε στις 8 Μαΐου για όσα αναφέρει το φύλλο αγώνα και η έκθεση παρατηρητή
3) Για την ένσταση πλαστογραφίας που έχει καταθέσει ο Παντζιτζιφιακός εναντίον του Πανφαληρικού στον τελικό του πρωταθλήματος Κ14 που έγινε στις 28 Απριλίου.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τις επόμενες μέρες θα εκδοθούν αποφάσεις…

*Σε νέες περιπέτειες έπεσε και πάλι η ΑΕ Μοσχάτου , τη στιγμή που σώθηκε βαθμολογικά και υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να βρει και πάλι τον δρόμο της.
Ο πραγματογνώμονας που όρισε το Πρωτοδικείο κ. Γιώργος Κουμής δεν αποδέχτηκε τον διορισμό του για τη θέση του προέδρου. Ως εκ τούτου θα πρέπει να ορισθεί ΑΜΕΣΑ νέος πρόεδρος. Αν λάβουμε όμως υπόψη ότι στην περίπτωση του κ. Κουμή το πρωτοδικείο έκανε να ορίσει περίπου 5 μήνες , καταλαβαίνετε πόσο τεράστιο είναι το πρόβλημα .
Για τον λόγο αυτό παράγοντες του συλλόγου με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου κ. Άρη Κρεμμύδα έγινε μια συγκέντρωση παραγόντων όπως οι Σπύρος Βλασσόπουλος, Στέφανος Φαναρίτης, Θανάσης Φισκατόρης, Μπάμπης Μακράκης, Θανάσης Γραβιάς, Μιχάλης Στάμου, Θύμιος Παπαϊωάννου . Αποφασίστηκε όπως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου κ. Θανάσης Μελίστας να αιτηθεί άμεσα την αντικατάσταση του πραγματογνώμονα.
Αυτό θα πρέπει να γίνει εδώ και τώρα. Διαφορετικά θα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος όχι μόνο με το μητρώο, αλλά και το σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα περίοδο.
Θα επαναλάβω αυτό που λέω εδώ και καιρό. Η ΑΕΜ χρειάζεται όλους αυτούς που την αγαπούν πραγματικά και θέλουν να βοηθήσουν . Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανένας…..

*Ο ΑΣ Ποντίων επικράτησε στο Ποντιακό μπαράζ σωτηρίας της Ελλάδας Ποντίων με 3-2 στις καθυστερήσεις και θα συνεχίσει να αγωνίζεται οριστικά στην Α’ Κατηγορία και τη νέα περίοδο.
Το ερώτημα όμως είναι, τι θα γίνει με την Ελλάδα Ποντίων . Η τύχη της πλέον εξαρτάται από την Προοδευτική . Ή αν θέλετε καλύτερα από την ΕΠΟ. Που ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θα γίνει με το παιχνίδι των Κορυδαλλιωτών με τον ΑΕΡ Αφάντου , αν δηλαδή γίνει . Προς το παρόν πλήρης σιγή…
Πάντως η Ελλάς Ποντίων από το 2003 που ανήλθε στην Α’ Πειραιά πριν από 21 χρόνια δηλαδή, δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ ξανά…

*Όπως μας είπε ο διευθυντής τω γραφείων της ΕΠΣ Πειραιά, Παναγιώτης Νταλάκος , έχουν ξεκινήσει ήδη ενέργειες από τον Αντιδήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας Στράτο Δασκαλάκη ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου , ώστε να γίνουν οι εργασίες που χρειάζονται για να αδειοδοτηθεί το γήπεδο Δραπετσώνας .
Από τον Δήμο Πειραιά γίνονται ενέργειες για να αδειοδοτηθεί το γήπεδο στο ΣΕΦ.
Αντίθετα πολύ δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο είναι να δοθεί άδεια στο γήπεδο τω Ορυζομύλων το οποίο ανήκει στον Δήμο Αιγάλεω…..

*Ο Ατρόμητος Κερατσινίου τις δυο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους δεν μετέχει στα Πειραϊκά πρωταθλήματα. Ο ηγέτης του συλλόγου για πολλά χρόνια Θανάσης Μπαλαφούτης δεν σκοπεύει να ασχοληθεί ενεργά με την ομάδα , όπως μας είπε σε τυχαία συνάντηση που βρεθήκαμε στον δρόμο, λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Είναι όμως διατεθειμένος να την δώσει αν βρεθεί κάποιος που θέλει σοβαρά να ασχοληθεί με τον Ατρόμητο….

 

*Ο Δημήτρης Αλειφεράκης , πέρα από ένας αξιόλογος προπονητής είναι ένας σοβαρός άνθρωπος με λογική και τεκμηριωμένη άποψη γύρω από τα θέματα που απασχολούν το Πειραϊκό ποδόσφαιρο.
Πριν από λίγες μέρες έκανε μια ανάρτηση στο facebook πέρα για πέρα σωστή. Μια ανάρτηση που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Άλλωστε αυτή η στήλη έχει εκφραστεί ανάλογα αρκετές φορές .
Αναδημοσιεύω λοιπόν τις απόψεις του Δημήτρη:
«Σιγά σιγά τα πρωταθλήματα του Πειραιά έφτασαν στο τέλος τους. Άλλοι έπεσαν κατηγορία, άλλοι ανέβηκαν. Κραυγές απειλές αναθέματα από αυτούς που έπεσαν ή δεν ανέβηκαν. Αντίθετα, όλα τέλεια από αυτούς που ανέβηκαν. ΟΜΩΣ είχαμε τραγικές διαιτησίες;;; είχαμε…
Είχαμε πολύ καλές διαιτησίες;; είχαμε…
Είχαμε παράγοντες που μπροστά στην άνοδο ή σωτηρία έκαναν τα πάντα;;;; είχαμε…
Είχαμε προπονητές που ήταν σε πάγκους χωρίς διπλώματα και πιστοποιήσεις σε όλες τις κατηγορές ;;είχαμε…
Είχαμε ομάδες(παράγοντες)που κατέθεταν ψευδή στοιχεία για προπονητές και ποδοσφαιριστές εν γνώσει τους;;; είχαμε………
Στη Β’ Εθνική δεν υπάρχει πειραϊκή ομάδα . Στην ανυπόληπτη Γ Εθνική ο Εθνικός και ίσως η ιστορική Προοδευτική. Ομάδες που ανέβηκαν πέρσι ούτε καν διεκδίκησαν τη παραμονή τους. Ο Καραβάς ούτε καν διεκδίκησε την άνοδο και το Κερατσίνι να ταλαιπωρείται από χίλια
προβλήματα …..Πειραϊκό ποδόσφαιρο σε αποσύνθεση…………..
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ας πάψουμε να βρίσκουμε ανθρώπους που θα φταινε για τα λάθη μας .Ας αναλάβουμε τις ευθυνες μας. Ας γίνουμε εμείς καλύτεροι σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ πάνω από όλα. Ας δουλέψουμε στις ομάδες παράγοντες προπονητές με ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ .Ας καταλάβουμε ότι σε έναν αγώνα υπάρχουν και τα 3 αποτελέσματα….
Να φροντίσουμε όλοι μας για την αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού Πειραιά… Δημοσιογραφικές σκέψεις ενός γραφικού.»
Μιλάει και για τις ακαδημίες ποδοσφαίρου ο Αλειφεράκης για τη νοοτροπία που υπάρχει από τους γονείς που θεωρούν ότι τα παιδιά τους είναι υπεραθλητές κλπ. , τα οποία τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές . Αλλά αυτό που μου είπαν ότι συνέβη την περασμένη εβδομάδα στους τελικούς του πρωταθλήματος Κ-12 της ΕΠΣΠ ξεπερνά κάθε όριο και κάθε κοινή λογική.
Γονείς παικτών έκαναν άσεμνες χειρονομίες σε παιδιά της αντίπαλης ομάδας που πανηγύριζαν . Παιδιά 11 ετών παρακαλώ. Και μετά περιμένουμε να αλλάξει η νοοτροπία μας. Το έχουμε ξαναπεί . Την μεγάλη ζημιά στις υποδομές την κάνουν οι γονείς από υπερβολική αγάπη στα παιδιά τους . Που βρίζουν χυδαία αντιπάλους αλλά και τους νεαρούς διαιτητές . Όχι όλοι βέβαια, αλλά αρκετοί από αυτούς . Όταν ξεκινήσουν με το καλό, τα πρωταθλήματα υποδομών τη νέα περίοδο πηγαίνετε να παρακολουθήσετε έναν αγώνα κυρίως των μικρών ηλικιών( Κ-14, Κ-12, Κ-10 ) και θα καταλάβετε τι εννοώ……

*Την Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 19.00 στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά( Φίλωνος 29) ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει θα βραβεύσει τους , εν ζωή, διαιτητές που έχουν διατελέσει στην Α’ Εθνική και στον πίνακα FIFA .

*Στον Φώτη Κολιούση έδωσε τα κλειδιά της τεχνικής ηγεσίας η ΑΕ Χαραυγή για τη νέα περίοδο. Ουσιαστικά ο σύλλογος εμπιστεύεται απόλυτα ένα σπουδαίο παιδί που κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην προπονητική του καριέρα και τη χρονιά που πέρασε ήταν στις ακαδημίες του συλλόγου. Ο Φώτης που έχει γράψει ιστορία σαν παίκτης στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο ,φιλοδοξεί να κάνει κάτι ανάλογο κι σαν προπονητής τώρα.
* Διοικητικά πάντως υπάρχει ένας προβληματισμός στη Χαραυγή αφού στη χθεσινή Γενική Συνέλευση δεν υπήρχε απαρτία μελών .
Η κατάσταση αυτή απογοήτευσε τον πρόεδρο Άγη Κλαδάκη που σκέφτεται ακόμα και να τα παρατήσει.
«Μάλλον δεν θέλουν ανθρώπους που ανεβάζουν το επίπεδο των ομάδων. Δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση τους .» τόνισε ο κ. Κλαδάκης και πρόσθεσε:
«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει σεβασμός απέναντι σε έναν άνθρωπο που καταναλώνει χρόνο και χρήμα χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση , τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης μου εδώ; »

*Την περασμένη εβδομάδα είχαμε γράψει ότι ο προπονητής Νίκος Μανικιώτης συζητά με νησιώτικη ομάδα . Λίγες μέρες αργότερα οι πληροφορίες μας επιβεβαιώθηκαν . Ο ικανός τεχνικός συμφώνησε με τον Αμπελακιακό και θα βοηθήσει στην επίτευξη των φιλοδοξιών του Σαλαμινιώτικου συλλόγου καθώς και την ανάπτυξη του.
Είναι η πρώτη φορά που ο Μανικιώτης αναλαμβάνει ομάδα εκτός Κορυδαλλού. Έχει εργαστεί στον Αετό , στον Ερμή την Θύελλα ενώ τελευταία ήταν στην Αστυπάλαια.
Τώρα όχι μόνο βγαίνει από τα όρια της πόλης, αλλά θα περάσει και ……θάλασσα!!!.
Στον Αμπελακιακό πάντως ετοιμάζονται ήδη για τη νέα περίοδο. Στις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας πανίσχυρης διοίκησης…

*Λύθηκαν τις προηγούμενες μέρες οι συνεργασίες τριών προπονητών με τις ομάδες τους Του Παναγιώτη Βλαχογιάννη με τον Πειραϊκό του Παύλου Πλαφαδέλη με τον Πήγασο Αγίου Διονυσίου και του Χρήστου Μελανιφίδη με τον Πυθαγόρα Περάματος . τριών αξιόλογων τεχνικών που έκαναν σημαντική δουλειά στις ομάδες τους και αποχωρούν με ψηλά το κεφάλι.

*Ο Βλαχογιάννης πάντως δεν πρόλαβε να αποχωρήσει και ήδη συμφώνησε με την ΑΕ Περάματος . Μαζί του θα έχει τον Θεολόγο Ρενιέρη που τον είχε και στον Πειραϊκό τη χρονιά που πέρασε . Ένα δοκιμασμένο και επιτυχημένο δίδυμο…..

*Η διοίκηση του Δία Κορυδαλλού με ανακοίνωση της απάντησε στους επί σειρά ετών παράγοντες Βαγγέλη Ταμβάκη και Άγγελο Σκούταρη και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο σύλλογος υποβιβάστηκε φέτος μετά από 6 χρόνια στη Β’ Κατηγορία.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο Δίας είχε πολύ μεγάλα ονόματα στο ρόστερ του την χρονιά που μόλις τελείωσε.
Όμως οι τεράστιες ελλείψεις από σοβαρότατους τραυματισμούς , στρατευμένους ποδοσφαιριστές, αλλά και παικτών που απείχαν λόγω Πανελλαδικών εξετάσεων οδήγησαν την ομάδα σε μπαράζ , αλλά ακόμα και κει υπήρχαν προβλήματα λόγω αποβολών 2 βασικών ποδοσφαιριστών , αλλά και τριών ακόμα λόγω κοινωνικών υποχρεώσεων που στοίχησαν στον σύλλογο.
Η διοίκηση του Δία Κορυδαλλού ουσιαστικά αναφέρει ότι η ομάδα έφτασε σε αυτό το σημείο, λόγω των προβλημάτων και όχι επειδή αποχώρησαν ποδοσφαιριστές .
Με λίγα λόγια αναφέρει στην ανακοίνωση ότι « Ο Δίας είχε όλα όσα έχει μια επαγγελματική ομάδα σε υλικό και ανθρώπινο δυναμικό . Όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ήταν εκεί με φυσική παρουσία μέχρι και τον υποβιβασμό . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ .»…..

*Θέλοντας να συμπληρώσω αυτά που αναφέρει η διοίκηση του Δία να πω ότι στον τελευταίο καθοριστικό αγώνα με την Ελλάδα Ποντίων τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν πήγαν να παίξουν γιατί ήθελαν να πάνε στον γάμο ενός παλιού συμπαίκτη τους. Με λίγα λόγια παράφρασαν την γνωστή παροιμία .Άφησαν δηλαδή τα…. πουρνάρια και πήγαν για ….γάμο…

*Το ΔΣ του Αετού Κορυδαλλού και προσωπικά ο πρόεδρος κ. Μπούγας Δημήτρης προσκαλούν όλα τα μέλη του συλλόγου , τους απλούς φίλους αλλά και τους γονείς των παιδιών της Ακαδημίας σε μια επετειακή απολογιστική Συνέλευση που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού την Δευτέρα 3 Ιουνίου και ώρα 19.00 .
Θα γίνει αναδρομή στα πεπραγμένα του συλλόγου κατά την 20ετή του διοικητική θητεία .

*Την προσεχή Δευτέρα 3 Ιουνίου θα γίνει Γενική Συνέλευση στους Νέους Ευγενείας απολογιστικού χαρακτήρα .
Ο ιστορικός σύλλογος μετά την περιπέτεια που πέρασε άρχισε να βρίσκει και πάλι τον δρόμο του….

Θα συνεχίσει να εργάζεται στον ΑΟ Προφήτη Ηλία ο Άγγελος Σκανάτοβιτς και την νέα ποδοσφαιρική περίοδο .Αναφερόμενος ο έμπειρος τεχνικούς στους ανθρώπους που διοικούν τον σύλλογο τόνισε :
«Είναι οι καλύτεροι άνθρωποι που έχω δει ποτέ μου στο ποδόσφαιρο. Προσπαθούν με κάθε τρόπο και βοηθούν τον σύλλογο τόσο οργανωτικά, όσο και αγωνιστικά . Και φυσικά διοικητικά »