Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Στην  Θεσσαλονίκη βρέθηκε τις προάλλες ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας προκειμένου να παραστεί στη συγκέντρωση του μοναδικού υποψηφίου για τις εκλογές της ΕΠΟ  Μάκη Γκαγκάτση. Με αυτόν τον τρόπο ο Πειραιάς έδειξε ότι θα στηρίξει  τον τελευταίο πριν ακόμα ανακοινωθεί ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος από  την άλλη πλευρά . Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε ο πρόεδρος έτυχε θερμής υποδοχής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι ο κ. Σπάθας πήγε στην Θεσσαλονίκη , με τις ευλογίες του Βαγγέλη Μαρινάκηκαι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, γεγονός που σημαίνει πολλά , όσον αφορά τις μεταξύ τους σχέσεις για τις οποίες είχαν γραφτεί πολλά. Το σίγουρο είναι  ότι οι δυο πλευρές βρίσκονται σε συχνή επαφή  και επικοινωνία , κάτι που θα φανεί άλλωστε και το επόμενο διάστημα …..

 

 

*Τελικά πάμε για μπαράζ ανάμεσα στην Προοδευτική και τον ΑΕΡ Αφάντου . Ή μήπως δεν πάμε ;;

Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ μετά την επικύρωση των βαθμολογιών  προχώρησε στον ορισμό των δυο μπαράζ παραμονής της Γ’ Εθνικής  για την επόμενη Κυριακή 16 Ιουνίου στις 17.00

Ο αγώνας  της Προοδευτικής με τους Ροδίτες θα γίνει στο γήπεδο Ατσαλένιου στο Ηράκλειο ενώ η Νίκη Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης θα παίξει με τον ΑστέραΠετριτή Κερκύρας στην Καστοριά .

Δεν ξέρω αν οι παραπάνω ομάδες το διάστημα αυτό έκαναν προπονήσεις .Κι αν έκαναν θα ήταν σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς. Λογικά θα πρέπει τώρα να «ανεβάσουν στροφές » μέσα τη ζέστη.

Όμως και οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν θα καταθέσουν ένσταση για την ακύρωση των αγώνων. Αναμένουμε με αγωνία . Μαζί και η Ελλάς Ποντίων που αγωνιά για την παραμονή της στην Α’ Πειραιά….

 

*Σε αναμονή για την έναρξη των εργασιών  στο γήπεδο του ΣΕΦ. Υπάρχει αισιοδοξία  ότι θα ξεκινήσουν σύντομα . Όταν  όμως έγινε η συνάντηση του Εθνικού και των άλλων ενδιαφερόμενων σωματείων με τον εργολάβο γύρω στα μέσα Μαΐου , είχε δοθεί η διαβεβαίωση  ότι προς το τέλος του μήνα  ή το αργότερο αρχές Ιουνίου τα έργα θα ξεκινήσουν. Τώρα μαθαίνω ότι γίνονται τα σχέδια ενώ δεν λέγεται ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση .  Η ουσία είναι ότι υπάρχει μια καθυστέρηση . Ευχή μας είναι να τελειώσουν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν και οι εργασίες να ξεκινήσουν επιτέλους…

 

 

 

*Απίστευτο και όμως αληθινό. Πριν από μερικές μέρες άγνωστοι μπήκαν την νύχτα στο γήπεδο Δραπετσώνας και έριξαν κάτω τα σιδερένια δοκάρια από την μία πλευρά με σκοπό να τα κόψουν και να τα  πάρουν . Δεν τα κατάφεραν όμως αφού τα δοκάρια είχαν διπλή προστασία εσωτερικά και ήταν δύσκολο να τα πριονίσουν . Έτσι αποχώρησαν άπρακτοι.

Λογικά θα πρέπει να είναι τα ίδια άτομα που είχαν …επισκεφτεί παλαιότερα το γειτονικό γήπεδο  Χαραυγής  και είχαν αφαιρέσει τις σιδερένιες σχάρες αποχέτευσης προκειμένου να τις πουλήσουν .

Σοβαρότατο πρόβλημα που δείχνει ότι κάποια γήπεδα είναι «ξέφραγα αμπέλια »τα βράδια και παραμένουν αφύλακτα.

Για  το γήπεδο Δραπετσώνας να πούμε ότι  γίνεται ήδη προσπάθεια  και οι κατάλληλες εργασίες από την Δημοτική Αρχή ώστε να πάρει αδειοδότηση και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγώνες την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

 

 

*Η  Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Πειραιά πήρε τις τελευταίες αποφάσεις της χρονιάς κλείνοντας ουσιαστικά τις εκκρεμότητες που υπήρχαν .

Αρχικά τιμώρησε τα  Αστέρια Δραπετσώνας  για τον αγώνα με τον Παννεαπολικό  στις 28 Απριλίου που διακόπηκε στο 92’ και ενώ το σκορ ήταν 2-2  για πειθαρχικά παραπτώματα (αντιαθλητική ,  βίαιη συμπεριφορά φιλάθλων- ρίψη μπουκαλιού- με αποτέλεσμα τον  τραυματισμό του βοηθού  διαιτητή Παρισσόπουλου .

Ο αγώνας κατακυρώθηκε στον Παννεαπολικό  με 3-0 ενώ από τα Αστέρια αφαιρέθηκε ένας βαθμός   από τον πίνακα της βαθμολογίας του 2ου ομίλου play-off, της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας στο οποίο συμμετείχε .

Αυτά όμως ουδεμία σημασία έχουν αφού όλα είχαν κριθεί βαθμολογικά νωρίτερα.

Το μόνο που πείραξε τους Δραπετσωνίτες ήταν το πρόστιμο των 100€.

Πάμε τώρα στον  τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Εθνικό και τον ΑΟ Καραβά στις 8 Μαΐου.

Στον Εθνικό που κατηγορήθηκε για αντιαθλητική συμπεριφορά φιλάθλων  και άναμμα Καπνογόνων  πριν και στη λήξη του τελικού επιβλήθηκε πρόστιμο 150€.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον  έχει όμως η ποινή προς τον ΑΟ Καραβά για απρεπή συμπεριφορά της ομάδας στην διάρκεια των απονομών . Όπως είναι γνωστό με απόφαση της διοίκησης οι παίκτες δεν πήγαν να παραλάβουν τα μετάλλια και το κύπελλο τους διαμαρτυρόμενοι για ένα πέναλτι. Τα παρέλαβε ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Γκούμας που πήγε μόνος του στην απονομή .

Σε αυτή την περίπτωση βάσει του ΚΑΠ της ΕΠΟ , τιμωρούνται ΟΛΟΙ οι ποδοσφαιριστές. Η Πειθαρχική Επιτροπή όμως έλαβε υπόψη την έγγραφη απολογία του συλλόγου και την μεταμέλεια αφού όπως υποστήριξαν ουσιαστικά η κίνηση αυτή έγινε εν βρασμώ ψυχής  πήρε μια …. Σολομώντεια λύση . Επέβαλε μεν πρόστιμο 250€ στον σύλλογο , αλλά αυτός που την «πλήρωσε » ήταν ο καημένος ο αρχηγός της ομάδας  Γιάννης Μπαντίκος που τιμωρήθηκε με 2 αγωνιστικές και 50 € χρηματική ποινή.

Έτσι επιβεβαιώθηκε η πασίγνωστη παροιμία ελαφρώς ….παραφρασμένη . Αμαρτίες διοίκησης παιδεύουσιπαίκτες …..

Πέρυσι η Αμφιάλη αποχώρησε από τον αγώνα με τον Ατρόμητο Πειραιά διαμαρτυρόμενη για την διαιτησία. Δεν έχει σημασία αν είχε δίκιο ή όχι. Σημασία έχει ότι η απόφαση πάρθηκε εν βρασμώ ψυχής και η ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου με -5 βαθμούς , κάτι που της στοίχησε στο τέλος αφού έχασε την πρώτη θέση. Συμπέρασμα . Να μην παίρνονται αποφάσεις πάνω στον εκνευρισμό , γιατί αυτός που την πληρώνει δεν είναι η Ένωση , αλλά η ίδια τους η ομάδα….

 

 

*Παγκόσμιο  πρωτοτυπία στο αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο Ο ΑΟ Καραβάς είχε ανεβεί  στην Γ’ Εθνική κατηγορία την περίοδο 2019-2020 σαν τρίτος (ενώ δεν προβλεπόταν) λόγω πανδημίας . Την εποχή εκείνη είχαν ανέβει οι πρώτοι των δυο ομίλων Προοδευτική και Αίας Σαλαμίνας .  Από τους δύο δεύτερους των ομίλων ο Καραβάς  είχε υπερισχύσει της Αμφιάλης  λόγω περισσότερων βαθμών ( 52- 46)  . Το περίεργο είναι ότι δεν ανέβηκε κατηγορία τώρα που βγήκε πρώτος και πραγματικά το δικαιούτο, όπως άλλωστε και το Κερατσίνι. Αλλοπρόσαλλα πράγματα δυστυχώς από αποφάσεις ανεύθυνων παραγόντων  της ΕΠΟ….

 

*Με «τεσσάρες » ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στα μπαράζ ανόδου Καραβάς και Κερατσίνι.

Ο πρώτος ηττήθηκε με 2-4 από τον Ρεθυμνιακό στην Κρήτη ενώ ο δεύτερος με 1-4 από τον Αμαρυνθιακόστην Εύβοια .

Η αποτυχία και για τους δυο ήταν παταγώδης .

Το Κερατσίνι τερμάτισε 6ο με 4 βαθμούς έχοντας μια νίκη , μια ισοπαλία και τρεις ήττες με 5-11 τέρματα.

Ο ΑΟ Καραβάς με τα τέλεια στατιστικά στοιχεία στο Πειραϊκό πρωτάθλημα  δεν κατάφερε να σημειώσει ούτε μια νίκη στα μπαράζ ανόδου.  Είχε μια μόνο ισοπαλία και πέντε ήττες με 7-15 τέρματα ….

 

*Την  προσεχή   Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 19.00 στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά( Φίλωνος 29) ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά  θα πραγματοποιήσει  εκδήλωση που θα βραβεύσει τους , εν ζωή, Πειραιώτες  διαιτητές που έχουν διατελέσει  αγωνιστεί στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ( FIFA) καθώς και στην Α’ Εθνική.

Έχουν κληθεί για να τιμηθούν οι διεθνείς Μαρίνος, Λαγογιάννης, Δημητριάδης, Γιαννακουδάκης, Τσαχειλίδης, Λαμπαδαρίου και Ηλίας Σπάθας.

Από αυτούς που έχουν σφυρίξει στην Α’ Εθνική είναι οι Πάντζαλης, Βασιλείου, Αναστασιάδης, Λίτσας, Βούλγαρης, Ιατρόπουλος, Γιάννης Σπάθας, Συμιακός, Στεφανόπουλος, Καπετανάκης, Μιχαηλίδης, Σταμάτης, Ηλιάδης, Περλορέντζος, Παπαπαναγιώτου, Παπίλιας, Κωνσταντινίδης, Μόσχος, Σωτηρόπουλος.

 

 

 

* Παρέμεινε και φέτος στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίαςτης Αμφιάλης, ο Άρης Κακογιάννης  ένας ικανότατος και επιτυχημένος προπονητής που πρόσφερε πολλά.

«Οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις του συλλόγου είναι μεγάλες και στο πρόσωπο του τεχνικού μας ανταποκρίθηκαν πλήρως την περασμένη σεζόν η διοίκηση θα είναι δίπλα του για την επίτευξη των στόχων .»αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του συλλόγου που υπογράφει ο πρόεδρος Γιώργος Μπήτρος …..

 

 

*Από την στιγμή που ο ΑΟ Κορυδαλλός επανήλθε στην Α’ Πειραιά δεν υπήρχε περίπτωση να μην παραμείνει στην τεχνική ηγεσία ο Γιώργος Βολακάκης. Η διοίκηση αναγνώρισε την προσπάθεια , την  συμβολή του στην άνοδο της ομάδας καθώς και το δημιουργικό έργο που επιτέλεσε στον σύλλογο…

 

*Σε γνώριμα λημέρια στο  γήπεδο των Αμπελακίωνεπιστρέφει ο Τάκης Αγγελάκης. Αυτή την φορά όμως όχι στον Αμπελακιακό , αλλά στους Σαλαμινομάχους που επιστρέφουν φέτος στην Α’ Πειραιά .

Είναι σίγουρο ότι ο έμπειρος τεχνικός θα βάλει τη δική του σφραγίδα στον σύλλογο  και θα του δώσει την ώθηση για νέες επιτυχίες….

 

*Ο Παύλος Δαούτης είναι ο νέος τεχνικός  του Πειραϊκού . Ένα επιτυχημένος προπονητής με πολλές διακρίσεις στο παρελθόν που του αρέσει ο πρωταθλητισμός. Τελευταία ήταν στον Αστέρα Νίκαιας , όπου βοήθησε την ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία…

Σχολιάζοντας την πρόσληψη του Δαούτη από τον Πειραϊκό, ο Βασίλης Τσιτούρας κορυφαίο στέλεχος του Αστέρα Νίκαιας έγραψε:

«Ο Δαούτης  είναι ο πιο παρεξηγημένος κόουτς, στον Πειραιά….Καντάρια μπάλα και όχι γλύπτης, με την ευρεία έννοια….

Αν ψάξει κάποιος και δει το πέρασμα από Α Σ Δραπετσώνα και την τεράστια ΟΔΗΓΉΤΡΙΑ…θα καταλάβει τι γράφω….

Φίλε Παύλο , σίγουρα η ομάδα θα πάει καλά… έκανε καλή επιλογή, ο κύριος Ανουστης, αρκεί να βρεις τον βηματισμό σου.. Μέχρι άνοδο βλέπω, χωρίς να ξέρω ρόστερ κλπ…

Καλή επιτυχία….θα σε ήθελα στην ομάδα μου…. »

 

*Την τρίτη θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων  κατέλαβε η ομάδα Κ-14 της ΕΠΣ Πειραιά  που επικράτησε με 3-1 της αντίστοιχης ομάδας της ΕΠΣ Ηρακλείου  σε έναν  αγώνα που  έγινε στο γήπεδο Ιλίου.

Μια σημαντική επιτυχία για τους μικρούς Πειραιώτες που έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει . Την επόμενη χρονιά να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά…

 

 

 

*Συγκέντρωση  των εκπροσώπων και των προπονητών των υποδομών των Πειραϊκών σωματείων έχει προγραμματίσει η Επιτροπή Υποδομών της ΕΠΣΠ την προσεχή Δευτέρα 10/6  και ώρα 15.00 στα γραφεία της Ένωσης. Θα γίνει απολογισμός  της αγωνιστικής χρονιάς που έληξε, καθώς και  ανταλλαγή απόψεων για τα Πρωταθλήματα της νέας χρονιάς, με σκοπό την καλύτερη οργάνωσή τους  και τη βελτίωσή του τρόπου διεξαγωγής τους.

 

*Μια σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε ο Αίας Σαλαμίνας που έχει υψηλές βλέψεις για φέτος .

Η απόκτηση του Δημήτρη Κοντάκου ενός σπουδαίου επιθετικού και δεινού σκόρερ   σημαίνει πολλά .

Αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή της ομάδας Βασίλη Σπάθα  που είχε παίκτη τον Κοντάκο τόσο πέρυσι στον Περαμάϊκό , όσο και πρόπερσι τον Ατρόμητο Πειραιά. Τα 2 τελευταία χρόνια ο παίκτης σημείωσε περισσότερα από 50 τέρματα…

 

*Ομαδικές αποχωρήσεις στον Δία Κορυδαλλού  όπου ήδη ο Πούλιας,ο Κατσικούρης , ο Καραιντζαΐδηςαποτελούν παρελθόν. Τώρα ο σύλλογος που υποβιβάστηκε στη Β’ Κατηγορία μετά από 6 χρόνια θα πρέπει να ανασυνταχθεί και  να οργανωθεί ξανά. Είναι κρίμα η προσπάθεια που έγινε  τα  προηγούμενα χρόνια. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει όλοι μαζί  ενωμένοι να βοηθήσουν τον σύλλογο….

 

*Σχετικά με το γεγονός  που αναφέραμε την περασμένη εβδομάδα  ότι τρεις ποδοσφαιριστές του Δία δεν αγωνίστηκαν στο τελευταίο καθοριστικό παιχνίδι με την Ελλάδα Ποντίων (όπου η ομάδα ηττήθηκε και υποβιβάστηκε)   για να πάνε στον γάμο ενός παλιού συμπαίκτη τους , να σημειώσουμε ότι και οι τρεις  είχαν ειδοποιήσει τη διοίκηση του συλλόγου ενάμιση μήνα πριν ότι αν αγωνιζόταν η ομάδα την συγκεκριμένη ημερομηνία ( Σάββατο 18 Μαΐου) αφού οι δυο είναι παιδικοί φίλοι του γαμπρού και  δεν θα μπορούσαν να μην πάνε στο γάμο  ενώ ο τρίτος   ήταν κουμπάρος!!!

Στην περίπτωση αυτή να πούμε ότι το μόνο που θα μπορούσε η διοίκηση του Δία  ήταν να ζητούσε από την ΕΠΣΠ την μετάθεση των αγώνων του ομίλου και αντί για Σάββατο να  γίνονταν  Κυριακή….

 

*Εκδήλωση για παγωτό διοργανώνει ο ΑΣ Κωφών  την Παρασκευή 28 Ιουνίου και ώρα 8μμ  στο εντευκτήριο του συλλόγου ( Γρηγ. Λαμπράκη 231 Κορυδαλλός) . Ο σύλλογος με την τεράστια δράση μας έχει συνηθίσει σε  τέτοιες κινήσεις που έχουν σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των φίλων και των μελών της ομάδας  κάτι που αντικατοπτρίζεται και αγωνιστικά  όπου ο ΑΣ Κωφών έχει  λαμπρή πορεία  και διακρίσεις τα τελευταία χρόνια….

 

 

*Σημαντική διάκριση για τον Ηλία Χανιώτη έναν μικρό αθλητή των υποδομών της Χαλκηδόνας  που κέρδισε τον πρώτο έπαινο σε μαθητικό διαγωνισμό ποίησης των Δημοτικών Σχολείων της Νίκαιας .

Ένα ιδιαίτερα ταλαντούχο παιδί  που συνδυάζει άψογα τον αθλητισμό με τα γράμματα. Σίγουρα το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό μπροστά του….