Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Και  το σήριαλ συνεχίζεται . Αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας οι αναμετρήσεις της Προοδευτικής με την   ΑΕΡ Αφάντου καθώς  και της  Νίκη Ευκαρπίας με τον Αστέρα  Πετριτή  για τα μπαράζ παραμονής της Γ’ Εθνικής, που είχαν οριστεί για την προσεχή Κυριακή (16/6) σε Ηράκλειο και Καστοριά αντίστοιχα .Η ΕΠΟ είχε ορίσει μάλιστα και διαιτητές

Τα  τέσσερα σωματεία κατέθεσαν ένσταση διαφωνώντας με τον ορισμό των αγώνων . Από την πλευρά της  η ΕΠΟ έστειλε έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται πως έπειτα από  αυτή την κίνηση – αίτημα των παραπάνω τεσσάρων ομάδων, τη θετική εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων αλλά και τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ποδοσφαίρου, οι αγώνες μπαράζ αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.   Δεν διευκρινίζει όμως πόσο νεωτέρας .Θα γίνουν οι αγώνες κι αν ναι , πότε θα γίνουν ; Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Οι ομάδες δεν είναι σίγουρο πλέον ότι προπονούνται με αυτόν τον καύσωνα. Ήταν βλέπετε δυο μήνες σε αγωνιστική απραξία. Κάποτε όμως θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Να λυθεί αυτή η εκκρεμότητα με  κάποιον τρόπο. Όχι πάντως σε βάρος των ομάδων…

 

*Δεν αποφεύγει τον κίνδυνο η Ελλάς Ποντίων αν τελικά δεν γίνουν τα μπαράζ παραμονής στην Γ’ εθνική κατηγορία…. Θα αποφύγει κάθε κίνδυνο αν η  Προοδευτική δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα …. Αν όχι και υπάρξουν τα γνωστά παραγοντοοικονομικά  θέματα και κάποια ομάδα δεν δηλώσει όπως έκανε πέρυσι το Ρουφ που δήλωσε τοπικό , αυτόματα πέφτουν οι Πόντιοι….

Στασιμότητα διοικητικού υπάρχει στην Προοδευτική που αυτές τις μέρες αναμένεται να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση  με  ανάδειξη νέας διοίκηση  αν και εφόσον  η τωρινή που έχει ακόμα ένα χρόνο θητείας παραιτηθεί όπως λέγεται . Τί θα γίνει ποιός θα πάρει την ομάδα παραμένει αβέβαιο. Πάντως υπάρχει αισιοδοξία από άτομα  που είναι πιστά και λατρεύουν την ομάδα ότι θα βρεθεί σίγουρα λύση.

Πάντως  άλλη διάσταση στο θέμα δίνει ο πρώην πρόεδρος των Κορυδαλλιωτών Γιώργος Λεκάι  προβάλλοντας  το χρόνιο  γηπεδικό πρόβλημα  Συγκεκριμένα  δήλωσε :

«Αποφάσισα να μην ασχοληθώ άλλο με τα διοικητικά στην παρούσα φάση γιατί πραγματικά είναι πολύ άρρωστο όλο αυτό .Είχα και έχω, ανθρώπους να αναλάβουν την ομάδα πολύ δυνατούς ανθρώπους που θα κάνανε την διαφορά  στην κατηγορία αλλά με την προϋπόθεση να γίνει κάτι με το γηπεδικό . Από ότι δείχνουν όλα,  δεν θα γίνει τίποτα οπότε παιδιά δεν υπάρχει και  λόγος να ασχοληθούμε γιατί η ομάδα αν δεν φτιάξει το γήπεδο είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα και δεν έχεις βλέψεις για πιο πάνω οπότε ποιος σοβαρός άνθρωπος να έρθει να ρίξει λεφτά χωρίς μέλλον …!!

Κάποια μέρα μακάρι ο δήμαρχος της Νίκαιας να φτιάξει το γήπεδο ή ο δήμαρχος Κορυδαλλού να φτιάξει το πάνω γήπεδο να δώσει όνειρα ξανά στην ομάδα μας ….!!»

 

 

*Προσπάθεια  καταβάλλεται από ανθρώπους της ΑΕ Μοσχάτου  ώστε να βρεθεί μια λύση και ο ιστορικός σύλλογος να βρει επιτέλους τον δρόμο του .

Προς το παρόν υπάρχει μια τεράστια εκκρεμότητα που έχει αφήσει τον σύλλογο «στον αέρα» .

Το Πρωτοδικείο όρισε, ως γνωστόν  προσωρινή διοίκηση μετά από 5 μήνες περίπου . Αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε . Κι αυτό γιατί ο πρόεδρος που ορίσθηκε , ο πραγματογνώμονας Γιώργος Κουρής

δεν αποδέχτηκε  τον διορισμό του για τη θέση του προέδρου. Από το περιβάλλον της ΑΕ Μοσχάτου λέγεται ότι ο κ. Κουρής «καθυστερεί ανορθόδοξα να παραιτηθεί.»

Λογικά ο τελευταίος θα πρέπει να έχει υποβάλλει την παραίτηση του στο Πρωτοδικείο. Δηλαδή  σε αυτούς που τον διόρισαν . Από κει και πέρα απόφαση θα πρέπει να πάρει , και μάλιστα άμεσα , το Πρωτοδικείο.

Γι’ αυτό όσο περνάει ο καιρός , τόσο θα δυσκολεύουν τα πράγματα για την ΑΕΜ . Απαιτείται λύση εδώ και τώρα . Η Δημοτική Αρχή του Ανδρέα Ευθυμίου ήδη έχει προσφύγει και πιέζει καταστάσεις προς την ΓΓΑ και όλες τις υπερκείμενες αρχές ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και η ΑΕ Μοσχάτου να προχωρήσει , απαλλαγμένη από όλες τις  εκκρεμότητες που παρεμποδίζουν την λειτουργία του συλλόγου

 

 

*Την Δευτέρα 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Πειραιά  στα γραφεία της.

Θα γίνει διοικητικός και οικονομικός απολογισμός  της περιόδου 2023-4  ενώ θα υποβληθεί προς έγκριση και ο   προϋπολογισμός  για το έτος 2025.

 

*Η ΕΠΣΠ υπενθυμίζει με ανακοίνωση της ότι ενόψει της νέας περιόδου 2024-2025 και με βάση τις αυστηρές οδηγίες της Γ.Γ.Α.,  όλα τα σωματεία Α΄ Β΄ Γ΄ Κατηγορίας- για να μπορέσουν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα θα πρέπει να προσλάβουν Διπλωματούχο Προπονητή UEFA Β΄ και ο οποίος απαραίτητα θα είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Προπονητών της Γ.Γ.Α.

 

*Με υπουργική απόφαση δόθηκε παράταση  στα σωματεία για να  γραφτούν στην πλατφόρμα της Γ.Γ.Α μέχρι τις 31/8 /2024 .Κανονικά η ημερομηνία εγγραφής έληγε αύριο (15/6) . Αν και μέχρι τότε υπάρχουν σωματεία  που δεν έχουν εγγραφεί , δεν θα μπορέσουν να αγωνισθούν στο νέο πρωτάθλημα.

Στις 30 Ιουνίου  λήγει η προθεσμία  της τροποποίησης των καταστατικών των σωματείων . Επειδή και δω υπάρχουν διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα , καλό θα ήταν  να δοθεί μια παράταση ώστε να προλάβουν ….

 

*Κυκλοφόρησαν τα νέα έντυπα Αιτήσεων Μεταβολών ( Μεταγγραφών) και τα σωματεία μπορούν να τα προμηθευτούν από την Γραμματεία της Ένωσης.

Κάθε σωματείο θα λάβει 10 δωρεάν έντυπα.

Στη διάθεση των σωματείων είναι επίσης τα δυναμολόγια των ποδοσφαιριστών τους…

 

 

*Δεν έχει παρθεί ακόμα απόφαση από την Πειθαρχική Επιτροπή Υποδομών της ΕΠΣΠ σχετικά με  την ένσταση πλαστογραφίας που έχει καταθέσει ο Παντζιτζιφιακός εναντίον του Πανφαληρικού  στον τελικό του πρωταθλήματος Κ14 που έγινε στις 28 Απριλίου.

Κι αυτό γιατί ο Πανφαληρικός ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ειδοποιηθεί ώστε να ετοιμάσει την απολογία του. Προφανώς το e- mail που το είχε στείλει η Επιτροπή Υποδομών ήταν λάθος. Έτσι στάλθηκε νέο , σε άλλη διεύθυνση και η ομάδα του Πανφαληρικού ετοιμάζει  την απολογία της . Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας….

 

 

*Επιτυχημένη ήταν η πορεία των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΠ  την χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε . Ιδιαίτερη διάκριση για την Μικτή Κ-14 που κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα .

Η επιτροπή Μικτών ομάδων της ΕΠΣΠ  με ανακοίνωση της ευχαρίστησε θερμά όσους βοήθησαν σημαντικά στην πετυχημένη φετινή τους πορεία.

 Τους προπονητές των μικτών Κώστα Λαζάρου και Κώστα  Σοφιανό με τους συνεργάτες τους Θανάση Ρούσσαλη, Μιχάλη  Χελιώτη, Οδυσσέα  Γεωργιάδη και Κωνσταντίνο Κόνδυλα.

Τους αθλητές που συμμετείχαν στις μικτές  για την συμπεριφορά τους, την προσπάθεια που κατέβαλαν και την συνέπεια που έδειξαν σε όλη την σειρά των αγώνων.

Επίσης τους γονείς των αθλητών μας  που ήταν κοντά μας και στήριζαν την προσπάθεια των παιδιών .

Τέλος η ΕΠΣΠ ευχαριστεί τον μεγάλο χορηγό , την εταιρία TOYOTOMI για την σημαντική  οικονομική βοήθεια. Τον  Άκη Ρίζο που είναι πάντα δίπλα στις μικτές. Τον Κώστα Χαλιάσο με την εταιρία ΤΕΧΝΟΠΑΝ. Τον πρόεδρο της Αμφιάλης Γιώργο Μπήτρο για την φιλοξενία και την παραχώρηση γηπέδου.

 

*Μια πολύ ωραία εκδήλωση πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά, στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά όπου τιμήθηκαν οι διαιτητές μέλη του που αγωνίστηκαν τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Α’ Εθνική .Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο Σπύρο Λιόλιο και τους συνεργάτες του για την άρτια οργάνωση….

 

*Γενική Συνέλευση έχουν προγραμματίσει στον ΑΟ Καραβά  την προσεχή Τετάρτη 19 Ιουνίου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Στον σύλλογο δεν το βάζουν κάτω παρά την «ψυχρολουσία»  που δεν κατάφερε η ομάδα να ανέλθει στην Γ’ Εθνική .

Ο Βασίλης Γκούμας δεν απογοητεύεται και θα συνεχίσει να ηγείται της ομάδας . Ήδη άρχισαν οι πρώτες κινήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ανανέωσαν τρία βασικά στελέχη ,όπως είναι οι δυο αρχηγοί ο γκολκίπερ Γιάννης Μπαντίκος και ο μέσος Παναγιώτης Αγγελόπουλος , ενώ θα συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα περίοδο  ο μεσοεπιθετικός Παναγιώτης Παπανικολάου. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι ο Βασίλης Γκούμας έκλεισε προπονητή και μάλιστα όχι κανένα τυχαίο. Ο Λευτέρης Βασιλειάδης είναι ο νέος  επιτυχημένος τεχνικός . Είναι ο άνθρωπος που έχει εργαστεί και παλαιότερα στην ομάδα και το όνομα του έχει  συνδυαστεί με την  άνοδο του Καραβά στη Γ’ Εθνική ……

 

*Σχετικά με τις απουσίες παικτών του Δία Κορυδαλλού  από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας στα κρίσιμα παιχνίδια όπως γράψαμε τις τελευταίες εβδομάδες , από το Δ.Σ  του συλλόγου λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

«Βεβαιώνουμε πως το ΔΣ είχε ειδοποιηθεί από τους ποδοσφαιριστές τόσο για το πάρτι του  γάμου που απουσίασα, όταν γινόταν η πρώτη αγωνιστική ( Άρης Αμφιάλης- Δίας) , όσο και για την τελευταία αγωνιστική  που συνέπιπτε με τον αγώνα Κατηγορία ( Ελλάς Ποντίων- Δίας) όπως και για τις στρατιωτικές υπηρεσίες. Στάλθηκε επίσημο ηλεκτρονικό μήνυμα  στις 23/4/2024 και πήρε επίσημη απάντηση από την ΕΠΣΠ ότι δεν προβλέπεται σε καμία περίπτωση σε αγώνες διαβάθμισης( play off, play out) αλλαγή  ώρας και ημέρας από τις προκαθορισμένες.

Μάλιστα επειδή στον καθοριστικό πρώτο  αγώνα μπαράζ ( Άρης Αμφ.- Δίας ) ήταν πιθανή η απουσία του προπονητή μας Γιώργου Πράπα, επιδιώξαμε επειγόντως τη μετάθεση του αγώνα , ως προς την ώρα ή την μέρα  .

Μετά την πειστική απάντηση του εκπροσώπου της ΕΠΣΠ  για μη αλλαγή ώρας και ημέρας διεξαγωγής των αγώνων play out  αποδεχτήκαμε την κατάσταση.

Ευτυχώς που μάθαμε καλά τη φράση των λατινικών scripta manet (τα γραπτά μένουν ) και μας βοηθάει να τοποθετηθούμε υπηρετώντας το ήθος και την αλήθεια .

Με εκτίμηση το ΔΣ του Δία Κορυδαλλού.»

 

 

*Η επιτυχημένη συνταγή δεν αλλάζει . Αυτό  το έχουν καταλάβει καλά οι υπεύθυνοι του ΑΣ Κωφών  που αποφάσισαν να κρατήσουν τον επιτυχημένο περυσινό βασικό κορμό του ρόστερ ώστε η ομάδα να έχει και πάλι πρωταγωνιστική πορεία στο πρωτάθλημα .

16 ποδοσφαιριστές θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην ομάδα . Και πώς να μην γινόταν αυτό  αφού τεχνικός διευθυντής του συλλόγου είναι ένας από αυτούς . Ο Γρηγόρης Τζεγιαννάκης  που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν συμπαίκτης τους . Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ο νέος τεχνικός  ενώ αναμένονται να γίνουν και μεταγραφικές κινήσεις που θα ενισχύσουν την ομάδα. Η διοίκηση του Θανάση Καψή , έχει βρει τον τρόπο για να κάνει τον ΑΣ Κωφών μεγάλο….

 

*«Γυροφέρνει» στο Πέραμα τα τελευταία χρόνια ο Μάνος Χαρόπουλος . Ο ικανότατος τεχνικός θα παραμείνει στο γήπεδο της πόλης  , αλλά απλά θα αλλάξει αποδυτήρια.

Και από την ΑΕ Περάματος στην οποία εργάστηκε δυο φορές τη χρονιά που πέρασε,  πηγαίνει στον Πυθαγόρα  με τον οποίο είχε συνεργαστεί και το 2021  αλλά η συνεργασία είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας.

Επίσης ο Χαρόπουλος  έχει εργαστεί σε δυο ακόμα ομάδες του Περάματος. Αρχικά στον τοπικό Ολυμπιακό τον οποίο ανέβασε στην Β’ Πειραιά , ενώ έχει περάσει κι από το Νέο Ικόνιο. Μαζί του θα έχει προπονητή τερματοφυλάκων τον Φάνη Κωνσταντόπουλο με τον οποίον ήταν  και στην ΑΕ Περάματος. Ο Φάνης έχει φορέσει τη φανέλα του Πυθαγόρα  με το νούμερο 1 για  τρία χρόνια ….

 

*Τα οριστικά στατιστικά στοιχεία των πρωταθλημάτων Α’ και  Β’ κατηγορίας , κανονικής  περιόδου( δεν περιλαμβάνονται τα μπαράζ) .

Πρώτος σκόρερ  στην Α’ για μια ακόμα χρονιά ο Σάββας Ηλιάδης  του ΑΟ Καραβά με 35 τέρματα έναντι 34 του Βαγγέλη Νικολόπουλου του Παντζιτζιφιακού.

Στην Β’ τα περισσότερα  γκολ πέτυχε ο Ρενάλντο Ράμα του Αργοναύτη (25). Ακολούθησε με 19 ο Γιάννης Κωνσταντινίδης .

Βάσει των φύλλων αγώνων δεν έλειψαν ούτε λεπτό από τα παιχνίδια των ομάδων τους οι Χάρης Βαττής(ΑΠΟ Κερατσίνι) , Γιώργος Πασαμιχάλης( ΑΕ Νίκαια) Δημήτρης Σεραφειμίδης . Έπαιξαν  συνολικά και στους 26 αγώνες με 2340 λεπτά…

Σε όλα τα παιχνίδια  της Β’ Κατηγορίας (22 με συνολικά λεπτά συμμετοχής 1980 αγωνίστηκαν οι Λευτέρης Βουμβάκης (Παννεαπολικός), Νίκος Λιανόπουλος(Θησέα) Βασίλης Πιτερός ( Θύελλα Μοσχάτου )

 

*Την προσεχή Δευτέρα 17Ιουνίου στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των γηπέδων του Ασύλου  η γιορτή αποχαιρετισμού της φετινής σεζόν  της Ακαδημίας του Αετού Κορυδαλλού .

Μετά τους αγώνες , γύρω στις 20.15 θα ακολουθήσει ομιλία του προέδρου Δημήτρη Μπούγα  καθώς και οι βραβεύσεις των αθλητών…

 

*Πόσο αγαπητός εξακολουθεί να παραμένει ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΣΠ Κώστας Χολέβας στους ανθρώπους  του Πειραϊκού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς.

Ο σπουδαίος αυτός παράγοντας  είχε πριν από λίγες μέρες τα γενέθλια του και οι ευχές του κόσμου «πλημύρισαν » τα social media…

Ο κ . Χολέβας φανερά συγκινημένος ευχαριστεί όλους όσοι τον θυμήθηκαν και τους εύχεται να έχουν πάντα υγεία και  χαρά…

 

 

*Ένας ακόμα κορυφαίος  παράγοντας του Πειραϊκού ποδοσφαίρου  έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες . Ο Ναπολέων Τσαντζαρίδης υπήρξε μεγάλη μορφή και ένα σπουδαίο κεφάλαιο των Νέων Ευγένειας τους οποίους υπηρέτησε για  ολόκληρες δεκαετίες . Πρόσφερε τεράστιες υπηρεσίες στον σύλλογο που του οφείλει πολλά .

Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας .

Προσωπικά του οφείλω πολλά .Μαζί με τα αδέλφια του τον Αριστείδη και τον αείμνηστο Στάθη με έκαναν να αγαπήσω το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο , αφού έβλεπα και ζούσα από την αγαπημένη μας γειτονιά της Ευγένειας ,την προσπάθεια τους από το 1974 που επαναδραστηριοποιήθηκε η ομάδα μετά την πτώση της Χούντας .Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ  πρόεδρε….

 

*Έφυγε από τη ζωή ο Γρηγόρης Χιώτογλου ένας ποδοσφαιριστής που έγραψε ιστορία στον Ιωνικό, στη Δόξα Πειραιά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα όμως ο Γρηγόρης είχε ήθος και ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας  που τον ταλαιπώρησαν αρκετά . Καλό σου ταξίδι φίλε…

 

*Έμαθα ότι ο  μηχανολόγος, πραγματογνώμονας σιδηροδρομικών ατυχημάτων που έχει αναλάβει να διαλευκάνει  τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη είναι ο Επαμεινώνδας Μπούρας  που έχει διατελέσει για πολλά χρόνια διαιτητής στον Σύνδεσμο του Πειραιά. Από τους πιο σωστούς και τίμιους του χώρου μας ….

Advertisement