Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ανακοίνωση για το θέμα των ηλικιών εξέδωσε η ΕΠΣ Πειραιά .

Για την προσεχή περίοδο μπορούν να αγωνίζονται ελεύθερα ποδοσφαιριστές μέχρι 38 ετών δηλαδή να έχουν γεννηθεί  μέχρι και το έτος 1986.

Κατ΄ εξαίρεση, όπως και πέρυσι ,  επιτρέπεται η αναγραφή στο Φύλο αγώνα . και η συμμετοχή ΕΝΟΣ ποδοσφαιριστή  που να έχει γεννηθεί  είτε το έτος 1985, είτε το έτος 1984.

Υποχρεωτική είναι η συμμετοχή  στον αγώνα τουλάχιστον τριών (3) ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών γεννηθέντων δηλαδή  το έτος 2004 και μετά.

Επίσης υποχρεωτική είναι η συμμετοχή σε  όλη την διάρκεια των αγώνων εννέα (9)  Ελλήνων ποδοσφαιριστών, ενώ επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α.  μέχρι τεσσάρων (4) αλλοδαπών- κοινοτικών ποδοσφαιριστών και η συμμετοχή σε  όλη την διάρκεια των αγώνων μέχρι 2 αλλοδαπών- κοινοτικών ποδοσφαιριστών.

 

*Όπως  είναι ήδη γνωστό , από φέτος υποχρεωτικά όλα τα σωματεία Α΄ – Β΄-  Γ΄ Κατηγορίας θα πρέπει να προσλάβουν διπλωματούχο προπονητή κάτοχο Ταυτότητας UEFA B τουλάχιστον, με συμφωνητικό κατατεθειμένο στο ΤΑΧΙS με ποσό 250 ευρώ και οποίος θα είναι εγγεγραμμένος στα Μητρώα Προπονητών της Γ.Γ.Ά.

 

*Τα πρωταθλήματα Α΄ και Β’ Πειραιά  θα ξεκινήσουν  την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ,δηλαδή 28-29/9.

Μια εβδομάδα αργότερα ( 5-6 Οκτωβρίου)θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας.

Νωρίτερα ( στα μέσα Σεπτεμβρίου ξεκινά το Κύπελλο Πειραιά . Η πρώτη φάση στην οποία μετέχουν ομάδες Β’ και Γ’ Κατηγορίας θα γίνει στις 14-15 /9.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο( 21-22  Σεπτεμβρίου)  θα γίνει η Β’ φάση με τη συμμετοχή των ομάδων και της Α’ Κατηγορίας .

 

 

*Η Προοδευτική εδώ και πολλά χρόνια είναι ένα σωματείο που δεν  σε κάνει να …πλήττεις ποτέ. Τα συναισθήματα αλλάζουν  από τη μια στιγμή στην άλλη. Από την μια χαρά , από την άλλη πίκρα και προβληματισμός .

Αυτό  συνέβη και τις τελευταίες μέρες . Αρχικά υπήρχε αγωνία με το μπαράζ που θα έκρινε την παραμονή ή όχι της ομάδας στην Γ’ Εθνική. Τελικά το μπαράζ δεν έγινε αλλά η Προοδευτική παρέμεινε στην Γ’ Εθνική . Μια απόφαση που αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό στον Κορυδαλλό .

Η χαρά όμως δεν κράτησε πολύ . Τα δεδομένα άλλαξαν και φτάσαμε στο σημείο να υπάρχει ακόμα και θέμα ύπαρξης !! Ο μέχρι τώρα πρόεδρος Γιώργος Μαλαδάκης που πρόσφερε πολλά , τόνισε ότι αφού κατάφερε η ομάδα να παραμείνει στη Γ’ Εθνική,  δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει αυτός και οι συνεργάτες του . Η Προοδευτική και πάλι στον «αέρα» . Η προχθεσινή Γενική Συνέλευση όχι μόνο απέβη άκαρπη , αλλά δεν παραβρέθηκε κανένα από τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης . Από αυτούς που προκάλεσαν την Γ.Σ.. Μόνο ο Γιώργος Λεκάι  που προσπάθησε  πολύ τους τελευταίους μήνες , ουσιαστικά  έδωσε το παρόν μαζί με λιγότερα από 10 άτομα!.

Νέα Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε να γίνει την προσεχή Τετάρτη 26 Ιουνίου.  Και τότε θα πρέπει όλοι αυτοί που αγαπούν πραγματικά την ομάδα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Προοδευτική χρειάζεται την βοήθεια όλων . Στην προσπάθεια αυτή   , δεν περισσεύει κανένας . Διαφορετικά η «κατρακύλα » δεν θα έχει τελειωμό….

 

*Τελικά τι γίνεται με το γήπεδο του ΣΕΦ; Ούτε φωνή ,ούτε ακρόαση δυστυχώς. Όταν έγινε συγκέντρωση  στα μέσα του Μάη  μεταξύ κορυφαίων στελεχών του Εθνικού  και της Επιτροπής γηπέδου με τον εργολάβο , είχε ειπωθεί ότι μέχρι το τέλος του μήνα ή το πολύ στις αρχές Ιουνίου τα έργα για την ανακατασκευή του γηπέδου θα ξεκινούσαν. Πλησιάζουμε στα τέλη Ιουνίου κι όχι μόνο δεν έχει αρχίσει τίποτα , αλλά ούτε ακούγεται και τίποτα . Κανένας δεν έχει ιδέα  για το πότε θα ξεκινήσει   το σημαντικό αυτό έργο  , που όπως είχε ειπωθεί θα είναι έτοιμο σε δυο μήνες . Δεν ξέρω τι συμβαίνει ακριβώς , ούτε υπάρχει κάποιος να ανακοινώσει επίσημα γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση.  Δεν ξέρω αν έχουν γίνει τα σχέδια ή αν έχουν πέσει οι υπογραφές , όπως ειπώθηκε αρχικά .Αυτό που ξέρω είναι ότι ο καιρός περνάει και οι μέρες  φεύγουν  ανεκμετάλλευτες…..

 

*Η απόφαση του τελικού αγώνα του πρωταθλήματος Κ-14 της ΕΠΣ Πειραιά βγήκε . Ενός αγώνα που έγινε στις 28 Απριλίου .Μετά από δυο μήνες σχεδόν. Η καθυστέρηση κρίθηκε επιβεβλημένη , αφού η Πειθαρχική Επιτροπή των Υποδομών θα έπρεπε να εξετάσει όλα τα στοιχεία με λεπτομέρειες αφού το θέμα ήταν ιδιαίτερα λεπτό.

Αγωνιστικά ο Πανφαληρικός είχε νικήσει με 5-1 του Παντζιτζιφιακού . Όμως ο τελευταίος κατέθεσε ένσταση πλαστογραφίας( η πλαστοπροσωπία δεν έγινε έγκαιρα   για ένα ποδοσφαιριστή του Πανφαληρικού  ο οποίος δεν ήταν αυτός που απεικονιζόταν στο δελτίο .

Η ένσταση τελικά έγινε δεκτή και ο αγώνας κατακυρώθηκε υπέρ του Παντζιτζιφιακού με 3-0 .

Στον Πανφαληρικό επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 500€ ενώ στον εκπρόσωπο  του σωματείου Διαμαντή Α. επιβάλλει ποινή απαγόρευσης συμμετοχής στα πρωταθλήματα των υποδομών της Ε.Π.Σ.Π. για δύο  (2) έτη και χρηματικό πρόστιμο 1.500 € .

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η απόφαση , που είναι πρωτόγνωρη , τουλάχιστον για τα Πειραϊκά γήπεδα.

Ο Πανφαληρικός υποχρεούται να επιστρέψει το Κύπελλο του πρωταθλητή καθώς και τα μετάλλια των ποδοσφαιριστών στην ΕΠΣΠ!!!!

 

*Αβέβαιο είναι και το μέλλον στο Κερατσίνι. Η ομάδα παρόλο που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια, δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της  που ήταν  η άνοδος στη Γ’ Εθνική. Παράλληλα ο πρόεδρος Μάκης Αποστόλου υπέβαλλε την παραίτηση του αφήνοντας αιχμές και κατηγορίες. Η Γενική Συνέλευση που αναμένεται , θα πρέπει να  φέρει αποτέλεσμα και η ομάδα να βρει τον δρόμο της . Προς το παρόν όμως δεν έχει ορισθεί ημερομηνία  διεξαγωγής. Κι όλα αυτά ενώ υπάρχουν ένα σωρό εκκρεμότητες….

 

 

 

* Ο ιστορικός Αργοναύτης που μετά από  10 χρόνια επανήλθε στην Α’ Πειραιά μετατρέπεται σε …..ΑΟ Καραβά , όσον αφορά τον τεχνικό τομέα .

Μετά την αποχώρηση του επιτυχημένου προπονητή Τέλη Μελά , νέος τεχνικός ανέλαβε ο Νίκος Παπακαλοδούκας βοηθός προπονητή στον πρωταθλητή  Καραβά και πρώτος τεχνικός το τελευταίο διάστημα στα μπαράζ μετά την αποχώρηση του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη .Μαζί του θα βρίσκεται ο έμπειρος γυμναστής και πρώην πρωταθλητής στίβου στα 100 μέτρα Κοσμάς Στράτος , που ήταν κι αυτός στον ΑΟ Καραβά .

Να σημειωθεί ότι κοντά στο τεχνικό τιμ και τη διοίκηση του Αργοναύτη θα βρίσκεται ο Μαργαρίτης Χατζηαλέξης και θα στηρίζει τη νέα προσπάθεια ….

Παρεμπιπτόντως να πούμε ότι ο τελευταίος θα είναι τεχνικός διευθυντής στον ΑΟ Νέας Ιωνίας  που ανήλθε στην Γ’ Εθνική και ήταν αντίπαλος του ΑΟ Καραβά στα μπαράζ ανόδου….

 

*Ανεξήγητα  αυτά  που συμβαίνουν στον ΑΣ Κωφών . Ο σύλλογος είχε ξεκινήσει τον προγραμματισμό του , είχε προσλάβει για τεχνικό διευθυντή τον Γρηγόρη Τζεγιαννάκη, ανανέωσε τη συνεργασία του με 16 ποδοσφαιριστές και όπως μάθαμε  είχε συμφωνήσει με πολύ γνωστό προπονητή.

Κι όμως μόλις λίγες μέρες μετά ήλθαν τα πάνω- κάτω.

Η διοίκηση αποφάσισε να μην κατέλθει  η ομάδα να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας !!!

Ο λόγος είναι ότι ήθελαν να ρίξουν το βάρος στα υπόλοιπα αθλήματα. Λες και το τμήμα ποδοσφαίρου δεν ήταν επιτυχημένο. Που ανέβηκε στην Β’ Κατηγορία το 2023 για πρώτη φορά με ρεκόρ νικών και αήττητη . Που φέτος  τερμάτισε στην τρίτη θέση και έχασε στο «τσακ » να μπει στα μπαράζ ανόδου για την Α’ Πειραιά.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρυσι . Κάποιοι δεν ήθελαν το τμήμα ποδοσφαίρου και είχαν αποφασίσει να μην κατέβει να αγωνιστεί. Τελικά επικράτησε η λογική και ο ΑΣ Κωφών  αγωνίστηκε . Θα γίνει κάτι ανάλογο φέτος; Είναι  κρίμα τέτοια προσπάθεια και τόσο σημαντική δουλειά που γίνεται τα τελευταία   χρόνια να πάει χαμένη…..

 

*Καθοριστική θα είναι για το μέλλον του Ατρομήτου Πειραιά η Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Παρασκευή 28 Ιουνίου .Όπως όλα δείχνουν η  διοίκηση θα συνεχίσει να είναι και φέτος κοντά στην ομάδα  και θα την βοηθήσει να ορθοποδήσει μετά την επιστροφή της στα Πειραϊκά πρωταθλήματα. Φέτος θα δοθεί χρόνος στα ταλαντούχα παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής . Και φυσικά ο Ατρόμητος θα επιδιώξει να πρωταγωνιστήσει . Όπως άλλωστε αρμόζει στην τεράστια ιστορία του…..

 

 

*Άνεμος αισιοδοξίας πνέει στην Αίγινα μετά την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Σαρωνικού με επικεφαλή τον πρόεδρο Παναγιώτη Κασιμάκη.

Η παρουσία τόσων πολλών μελών στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου  δείχνει την  αγάπη του κόσμου για τον ιστορικό σύλλογο , που γυρίζει πλέον σελίδα. Κι όλα δείχνουν ότι η επιτυχία θεωρείται δεδομένη….

 

 

*Συνεχίζεται ο προγραμματισμός στον Πειραϊκό για τη νέα περίοδο. Η διοίκηση μαζί με τον αξιόλογο νέο τεχνικό Παύλο Δαούτη σχεδιάζουν την ομάδα η οποία κράτησε τον βασικό κορμό της ενώ θα ενισχυθεί μεταγραφικά  σε σημαντικό βαθμό. Στόχος να πάει καλύτερα από πέρυσι  και να κυνηγήσει την άνοδο την οποία διεκδίκησε τα δυο τελευταία χρόνια  στα play off , αλλά δεν τα κατάφερε….

 

*Ο Σταμάτης Αναστασιάδης είναι ο νέος τεχνικός του Πήγασου Αγίου Διονυσίου . Σίγουρα μια σπουδαία επιλογή  που θα βοηθήσει σημαντικά τον σύλλογο. Όλοι γνωρίζουν άλλωστε στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο πόσο ικανός προπονητής είναι ο Σταμάτης , που αφήνει πάντα έργο , όπου κι αν έχει εργαστεί….

 

*Αλλαγή ηγεσίας έγινε στη διοίκηση   της ΑΕ Περάματος . Νέος πρόεδρος στη θέση του Βαγγέλη Σαλαπατάρα που παραμένει απλό μέλος  στο ΔΣ, αναλαμβάνει ο Θανάσης Ρούσαλης ,που ήταν μέχρι τώρα Γενικός Γραμματέας

Ο νέος ηγέτης  έχει πολλαπλή δράση με πλούσιο  βιογραφικό Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται   με το ποδόσφαιρο ιδιαίτερα στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα  καθώς και στις Μικτές του Πειραιά όπου ήταν στο τεχνικό τιμ ως προπονητής τερματοφυλάκων

Παράλληλα πέρα από ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας ασχολείται και με την τοπική αυτοδιοίκηση αφού στις   δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου  ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Περάματος.

Και κάτι ακόμα .Λίγοι ξέρουν ότι ο νέος πρόεδρος της ΑΕ Περάματος ήταν ένας σπουδαίος γκολκίπερ που ξεκίνησε από το πρωτοποριακό τότε φυτώριο της Χαραυγής και σε ηλικία δεκαπέντε ετών ντεμπουτάρισε στην δύσκολη τότε κατηγορία ενώ σε ηλικία δεκαεφτά χρόνων στην κυριολεξία με τις εκπληκτικές του εμφανίσεις , ο Θανάσης Ρούσαλης έσωσε τότε την νεανική Χαραυγή από του χάρου τα δόντια… Δελτίο φυσικά στα δεκατέσσερα χρόνια του, το έφτιαξε το καλοκαίρι τού 1980 ο δαιμόνιος από πολύ μικρός κυνηγός ταλέντων Σωκράτης Πτερνέας….

 

Ο Μάνος Μαυρέλος θα είναι ο νέος Γενικός Αρχηγός στον ΑΟ Καραβά μετά την αποχώρηση του Νίκου Μαραγκόπουλου για επαγγελματικούς λόγους.

Ο Μάνος έχει γράψει τη δική του ιστορία στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο  και παράλληλα διαθέτει την εμπειρία για την αντιμετώπιση των θεμάτων του ποδοσφαιρικού τμήματος . Θα έχει άμεση συνεργασία με τον νέο προπονητή της ομάδας Λευτέρη Βασιλειάδη.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Μαυρέλος δεν είχε καμία σχέση στο παρελθόν με τον Καραβά.

Σαν παίκτης αγωνίστηκε στον  Αετό Κορυδαλλού, τον Ερμή και έκλεισε την καριέρα του στην Ελλάδα Ποντίων το 2019 . Στην οποία  διατέλεσε στη συνέχεια Γενικός Αρχηγός για 5 χρόνια ( 2019-2023).

 

*Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι στο τιμόνι του Νέου Ικονίου ο Μανώλης Λαδικός με άμεσο συνεργάτη του τον Πέλο Τριαντάφυλλο . Ο ικανότατος τεχνικός όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να αξιοποιήσει  το έμψυχο υλικό της ομάδας που αποτελείται από γηγενείς έφηβους ποδοσφαιριστές . Γεγονός  ιδιαίτερα σημαντικό . Άλλωστε το Νέο Ικόνιο φημίζεται για την ανάδειξη και αξιοποίηση ταλέντων . Να σημειωθεί ότι παραμένει ο βασικός κορμός της περυσινής περιόδου…

 

*Συνεχίζουν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά  στην τεχνική ηγεσία ο  Αλέξανδρος Γκρέκος με τον συνεργάτη του Παναγιώτη Παρασκευόπουλο. Δυο προπονητές με σημαντική προσφορά στην ομάδα  Ήδη έχει εκπονηθεί  το νέο τριετές πλάνο που έχουν σχεδιάσει μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Τσέρο η  δουλειά του οποίου στις υποδομές αποδίδει καρπούς εδώ και χρόνια .

 

 

*Τεχνικό δίδυμο ανέλαβε  τον ΑΟ Καστέλλας . Δυο Γιάννηδες .  Αλεξέλης και Πολίμος. Συνδυάζουν τον ενθουσιασμό με την εμπειρία. Και οι δυο ξέρουν πολύ καλά τον σύλλογο αφού έχουν εργαστεί στις ακαδημίες του συλλόγου προσφέροντας σημαντικό έργο .

Είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν την επιτυχημένη δουλειά του προκατόχου τους Παναγιώτη Κωστή με τον οποίο η Καστέλλα ανήλθε στη Β’ Κατηγορία….

*Μεγάλη αδικία  για έναν από τους καλύτερους γκολκίπερς της Β΄ Κατηγορίας τον Κωνσταντίνο Νταούλια που έχασε ένα παιχνίδι λόγω τιμωρίας της ομάδας τού Αστέρα Κερατσινίου , της μοναδικής ομάδας που από διακοπή αγώνα τιμωρήθηκε με αγωνιστικό αποκλεισμό μιας αγωνιστικής . Έτσι ο δίμετρος ταλαντούχος και μοναδικός γκολκίπερ της ομάδας τού δεν έπαιξε ένα αγώνα και δεν έπιασε το μάξιμουμ συμμετοχής .Βέβαια  αγωνίστηκε  και στα τρία κρίσιμα μπαράζ και δέχθηκε σε τρείς αγώνες ένα τέρμα στο ισόπαλο αγώνα με τον Πήγασο  Αγίου Διονυσίου και συνέβαλε τα μέγιστα στην σωτηρία της ομάδας του …

Ήταν όμως τόσο καλός φέτος που διάφορα  μάτια τον είδαν και παράγοντες  που ξέρουν μπάλα ήδη του έκαναν κρούση..Το λες και παράσημο αυτό. Ειδικά όταν έχει νονό  τον Σωκράτη Πτερνέα σίγουρα  έχει μέλλον!!

 

 

*Σε  επιτυχή χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς υποβλήθηκε στον Ευαγγελισμό ο πρώην πρόεδρος του ΑΣ Ποντίων Σωκράτης Μπαρδάτσος .

Μέσω της στήλης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τον διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου κ. Μιχάλη Αργυρίου  για την επέμβαση και το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξε στην περίπτωση του .

Επίσης ο κ. Μπαρδάτσος  ευχαριστεί την Τράπεζα αίματος  του ΣΚΑΙ   για την δωρεά αίματος….

 

*«Έφυγε » από τη ζωή ο πατέρας του πρώην ηγέτη της Προοδευτικής και του ΑΠΟ Κερατσίνι Αντώνη Αραβαντινού. Η στήλη συμπαρίσταται στον αγαπητό  φίλο και μετέχει στο πένθος του…

 

*Θερμά συλλυπητήρια   και στον καλό φίλο και Γενικό Γραμματέα του Αστέρα Νίκαιας Βασίλη Τσιτούρα για την απώλεια της αγαπημένης του μητέρας . Φίλε να ζήσεις να την θυμάσαι και να ξέρεις ότι η ευχή της μάνας θα σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή….