Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Αλλάζουν τα σχέδια στο  γήπεδο του ΣΕΦ . Αρχικά  να πούμε ότι η έναρξη των εργασιών  για την ανακατασκευή του  χώρου , είναι θέμα ημερών . Λογικά αρχές Ιουλίου θα μπουν τα συνεργεία στο γήπεδο  και το έργο θα παραδοθεί στα  τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό βέβαια με κάθε επιφύλαξη , όπως μας έχει διδάξει το παρελθόν.

Η διοικούσα επιτροπή του ποδοσφαιρικού Εθνικού με επικεφαλή τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Γιάννη Πατλάκα συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά και του έθεσε το θέμα  , με δεδομένο ότι το ΣΕΦ υπάγεται στο Υπουργείο Αθλητισμού . Ο Γενικός υποσχέθηκε ότι θα εντάξει το έργο στον προϋπολογισμό.

Το γήπεδο  θα συνεχίσει να είναι στη διάθεση των σωματείων που γυμνάζονταν εκεί . Να σημειωθεί  ότι εκτός των υπολοίπων έργων θα γίνει ανακατασκευή του χλοοτάπητα  και μάλιστα με συνθετικό τάπητα πέμπτης γενιάς, σαν κι αυτούς που υπάρχουν στην Σκανδιναβία και έχουν εγκριθεί   από την ΟΥΕΦΑ .

Τον πρώτο λόγο στο γήπεδο θα τον έχει ο Εθνικός όπου εκεί θα γίνονται οι προπονήσεις , όχι όμως και οι αγώνες Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες ,  ο προπονητής της ομάδας  Βαγγέλης Χαντές θέλει η ομάδα του να αγωνίζεται σε μεγάλο γήπεδο που να διαθέτει φυσικό χόρτο.  Έτσι εξετάζονται οι περιπτώσεις ώστε ο Εθνικός , εκτός απροόπτου,  να δίνει τους αγώνες του στο Κερατσίνι ή τον Ταύρο.…..

 

*Ούτε στην προχθεσινή συγκέντρωση  της Προοδευτικής βρέθηκε άκρη. Κανένας δεν εμφανίστηκε πέρα των γνωστών. Ο  Γιώργος Λεκάι και τα άλλα παιδιά είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν.  Το πρόβλημα είναι ότι η ομάδα χρειάζεται έναν ισχυρά οικονομικό παράγοντα για να αναλάβει .Κάτι όμως που, μέχρι στιγμής, δεν θεωρείται πιθανό . Η προσπάθεια πάντως συνεχίζεται. Θα γίνει άλλη μια συγκέντρωση – συνέλευση τις επόμενες μέρες .

Η Προοδευτική πρέπει να μείνει όρθια με κάθε τρόπο. Το απαιτεί η ιστορία της . Το απαιτεί και ο τεράστιος  κόσμος της….

 

 

*Σε αναμονή  για τη συγκρότηση νέας προσωρινής διοίκησης βρίσκονται στην ΑΕ Μοσχάτου . Η εβδομάδα που θα έλθει θα είναι καθοριστική για το μέλλον του ιστορικού συλλόγου. Η  ΑΕΜ πρέπει να βρει επιτέλους τον δρόμο της  και να ξεκινήσει την προσπάθεια για την ανασύνταξη της . Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζονται όλοι.  Να αφήσουν στην άκρη το παρελθόν . Και να κοιτάξουν να βοηθήσουν την ομάδα .  Δεν είναι ώρα για να αναζητηθούν ευθύνες. Ανακοινώσεις με υπονοούμενα όχι μόνο  δεν εξυπηρετούν κανένα , αλλά φουντώνουν ακόμα περισσότερο τη διχόνοια . Αυτό που προέχει είναι να μπορέσει να αναστηλωθεί η ΑΕ Μοσχάτου. Κι όσο υπάρχει φαγωμάρα αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Όσο πιο γρήγορα το  καταλάβουν αυτό όλοι , τόσο το καλύτερο για το σωματείο……

 

*Προσπάθεια ανασυγκρότησης γίνεται στον Ατρόμητο Πειραιά . Ο ιστορικός σύλλογος των Καμινίων θέλει να συνέλθει από την περιπέτεια που πέρασε  την περασμένη  χρονιά στη Γ’ Εθνική . Την προσεχή Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση ώστε να σχηματιστεί ισχυρή διοίκηση κάτι που , προς το παρόν , δεν φαίνεται πιθανό. Ο Χρήστος Σδρένιας παραμένει ουσιαστικά μόνος του  και δεν έχει την ανάλογη – οικονομική- βοήθεια  από συνεργάτες . Ας γίνει λοιπόν κάτι  και  ο Ατρόμητος να ορθοποδήσει . Το  επιβάλλει η ιστορία του….

 

*Από τις λίγες ομάδες που έχουν ξεκινήσει  ήδη τον προγραμματισμό τους για τη νέα περίοδο είναι ο ΑΟ Καραβάς  που όπως όλα δείχνουν έχει υψηλούς στόχους και φέτος . Και μπορεί η ομάδα να άλλαξε πλήρως το τεχνικό της επιτελείο , όπου πλέον ηγείται ο ικανότατος τεχνικός Λευτέρης Βασιλειάδης , όμως αγωνιστικά διατηρήθηκε ο περυσινός βασικός κορμός της ομάδας .

Την προσεχή Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 8μμ θα πραγματοποιηθεί  Γενική Συνέλευση στα γραφεία του συλλόγου ( Κορυτσάς και Κωπαΐδος Π. Κοκκινιά )  με θέμα αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. , παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.

*Ο Σάββας Ηλιάδης θα συνεχίσει να αγωνίζεται στον ΑΟ Καραβά και φέτος. Ο ικανότατος επιθετικός συμφώνησε με τον πρόεδρο του συλλόγου Βασίλη Γκούμα και θα ηγηθεί και πάλι της γραμμής κρούσης  της ομάδας .

Να σημειωθεί ότι ο 29χρονος φορ  αναδείχτηκε για τρίτη  συνεχόμενη χρονιά πρώτος σκόρερ στην Α’ Πειραιά .  Την περίοδο 2021-22 με τα χρώματα της Ελλάδας Ποντίων όπου πέτυχε 28 τέρματα. Ενώ τις δυο επόμενες χρονιές με τον ΑΟ Καραβά . Πέρυσι ( 2022-23) όπου σκόραρε  32 φορές ενώ φέτος ( 2023-24) σημείωσε 35 γκολ….

 

*Η είδηση  ότι ο ΑΣ Κωφών δεν θα κατέβει να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα , προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις και σχόλια . Κι αυτό γιατί η πορεία της ομάδας όπου πρόεδρος είναι ο Θανάσης Καψής τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή .

Μακάρι οι υπεύθυνοι να ανακαλέσουν και ο σύλλογος να  μπορέσει να αγωνιστεί. Κι όπως μαθαίνω υπάρχουν πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση .

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός  ότι ο ΑΣ Κωφών θα εκπροσωπηθεί στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΠ ….

 

*Από φυσικοθεραπευτής πρόεδρος στον ΑΟ Κορυδαλλό. Ο  Γεράσιμος Τσιμπλάκης  είναι ο αντικαταστάτης του Νίκου Κουλουμπαρίτση  στην ηγεσία του συλλόγου. Είναι ο νεότερος ηλικιακά πρόεδρος στην ιστορία της ομάδας . Ένας άνθρωπος που για να φτάσει σε αυτή τη θέση πέρασε από όλα τα στάδια . Ξεκίνησε το 2012  ως φυσικοθεραπευτής  στον σύλλογο και το 2017 ανέλαβε υπεύθυνος οργάνωσης του γραφείου. Δυο χρόνια αργότερα, το 2019 , εκλέχτηκε  στο Δ.Σ  για να φτάσει τώρα στο πιο ψηλό σκαλί .

Ο Γεράσιμος Τσιμπλάκης θεωρείται  πολυπράγμων αφού σκεί το επάγγελμα του Φυσικοθεραπευτή στο τομέα της χρόνιας αποκατάστασης ενώ παράλληλα είναι εκπαιδευτικός σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές. Επίσης, διατηρεί και μια επιχείρηση τεχνητών ανθέων και διακόσμησης στον Πειραιά.

 

Δυο εκδηλώσεις πραγματοποίησε ο Αετός Κορυδαλλού τις περασμένες μέρες

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχείο της πόλης, όπου έγινε  απολογιστική συνέλευση της 20ετίας για το σωματείο με απονομή τιμών σε αθλητές και τοπικούς παράγοντες ,παρουσία παλιών αθλητών, προπονητών, παραγόντων αλλά κι ενεργών μελών της ακαδημίας.

Η δεύτερη έγινε στο γήπεδο του Ασύλου  Κορυδαλλού και αποχαιρετιστήρια γιορτή για το καλοκαίρι παρουσία 500 και πλέον ατόμων . Η γιορτή περιελάμβανε αγώνες επίδειξης , βραβεύσεις συνδυασμένες με φαγητό  και μουσική.

Δυο εκδηλώσεις λοιπόν για τον Αετό. Από αυτές που μόνο ο Κορυδαλλιώτικος σύλλογος ξέρει να διοργανώνει…

 

*Άναψε  … πράσινο ο Θησέας . Η διοίκηση του ιστορικού συλλόγου αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Μανώλη Πράσινο . Μια συνεργασία που , όπως αποδείχτηκε ήταν άψογη την χρονιά που πέρασε  , με τις δυο πλευρές να έχουν ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό και την οργάνωση για το νέο πρωτάθλημα….

 

 

*Με τον Γιώργο Πράπα στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας θα συνεχίσει ο Δίας Κορυδαλλού .Η πρώτη κίνηση από τη διοίκηση έγινε . Ακολουθούν ανανεώσεις  παικτών που αποτέλεσαν τον βασικό κορμό την χρονιά που πέρασε . Και με τις κατάλληλες προσθήκες που θα γίνουν , όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να φτιάξουν και πάλι τον Δία  από την αρχή και να τον φέρουν εκεί που πραγματικά, αξίζει να αγωνίζεται. Τα λάθη που έγιναν ανήκουν πλέον στο παρελθόν….

 

*Μετά από τέσσερα χρόνια ο Αποστόλης Σταφσουλάι επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του , τον Αμπελακιακό. Εκεί  από όπου ξεκίνησε . Από τις Ακαδημίες του Σαλαμινιώτικου συλλόγου.

Ο 37χρονος άσος αγωνίστηκε σε ομάδες όπως ο Εθνικός, ο Καραβάς,  η Ελλάς Ποντίων και τελευταία ο Αίας Σαλαμίνας , όμως είναι δεμένος με τον σύλλογο των Αμπελακίων στον οποίο γνώρισε μεγάλες στιγμές . Κι όπως όλα δείχνουν επέστρεψε για να κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα  στην ομάδα με την οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα …

 

*Ο Πήγασος Αγίου Διονυσίου είναι μια ομάδα  που λειτουργεί με προγραμματισμό και σοβαρότητα  εδώ και χρόνια. Γι’ αυτό είναι μια από τις ομάδες που καλλιεργούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό , όσο καλύτερα γίνεται . Με την παρουσία μάλιστα του νέου προπονητή Σταμάτη Αναστασιάδη ανεβαίνει – κι άλλο – επίπεδο. Ήδη παρέμεινε ο βασικός κορμός της ομάδας ενώ θα γίνουν και οι κατάλληλες μεταγραφικές προσθήκες . Ότι καλύτερο δηλαδή…

 

 

*Η Ειρήνη 2005 , όπως όλα δείχνουν , δεν θα λάβει μέρος φέτος στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας . Δεν ξέρω ποιοι ακριβώς είναι οι λόγοι αλλά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πάρει ούτε μια ώρα προπόνησης στη γήπεδο της Νίκαιας , έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό….

 

*Χαμός έγινε χθες στο διαδίκτυο όταν γράφτηκε πως ο  Δημήτρης Μύλλερ  η παλιά μεγάλη δόξα του Ολυμπιακού και του Ατρομήτου Πειραιά δεν είναι πια στη ζωή . Τα συλλυπητήρια έδωσαν και πήραν . Κάποιοι μάλιστα  έτρεξαν για να ανεβάσουν  βιογραφικά και φωτογραφίες  του Καμινιώτη άσου . Όσο περνούσε η ώρα και μέχρι αργά χθες το βράδυ , τα κείμενα είχαν αφαιρεθεί.

Και ξέρετε γιατί ; Γιατί ο Δημήτρης Μύλλερ ζει και βασιλεύει!!! Ζωή να’ χει ο άνθρωπος  Αυτός που πέθανε είχε κι αυτός το ίδιο όνομα και επίθετο. Γι΄ αυτό την «πάτησαν » εκείνοι που ανέβασαν την είδηση στα social media …..

 

*«Έφυγε » από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών  ξαφνικά προδομένος από την καρδιά του,  ο Ανδρέας Σταματιάδης , ένας σπουδαίος εργάτης της διαιτησίας με τεράστια προσφορά στον χώρο . Διετέλεσε μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου Διαιτητών Πειραιά  καθώς και μέλος της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών της ΕΠΣΠ όταν πρόεδρος ήταν ο αείμνηστος Παναγιώτης Σαλπέας.

Η διοίκηση του Σ.Δ.Π.Π. και ο πρόεδρος  Σπύρος Λιόλιος  εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και μετέχουν στο πένθος της .

 

*Το Πειραϊκό ποδόσφαιρο θρηνεί τον χαμό του Γιάννη Κυπράκη που έφυγε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία  69 ετών . Ενός σπουδαίου τερματοφύλακα που άφησε εποχή στον χώρο μας  . Ο Γιάννης  ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό Καμινίων  και στην συνέχεια έκανε εντυπωσιακή καριέρα αγωνιζόμενος στον Μαύρο Αετό , τον Περαμαϊκό, τη Δόξα Πειραιά.

Καλό ταξίδι φίλε Γιάννη …..

 

*Ευχάριστα τα νέα για τον ταλαντούχο τερματοφύλακα Γιάννη Συρίγο που είχε πολύ καλή παρουσία την χρονιά που πέρασε κάτω από τα δοκάρια της Χαραυγής . Πριν λίγες μέρες πήρε μεταγραφή για τον Αστέρα Βάρης , ομάδα Γ’ Εθνικής . Ο 19χρονος πορτιέρο είναι παράλληλα φοιτητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο  και έχει καταφέρει να συνδυάζει άψογα τον αθλητισμό με την μάθηση .

Όσον αφορά τον μικρό του αδελφό , τον Λουκά  να πούμε ότι ο 14χρονος άσος που αγωνίζεται στον Δία Κορυδαλλού μετείχε στην Μικτή Κ-14 της ΕΠΣ Πειραιά που κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα . Σίγουρα κι αυτός έχει τεράστιο μέλλον μπροστά του ….

 

Μια νέα προσπάθεια ξεκινάει στον ΑΟ Πειραιά . Στον Καμινιώτικο σύλλογο  που υποβιβάστηκε στη Γ’ Κατηγορία όλοι μαζί προσπαθούν για να βρει η ομάδα και πάλι τον δρόμο της .

Και γω λέω .Με Ριζόπουλο Γενικό Αρχηγό και Ριζογιάννη προπονητή αποκλείεται να μην…. ριζώσει ο ΑΟ Πειραιάς …