Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Πέρασαν κιόλας 16 χρόνια. Σαν σήμερα στις 16 Αυγούστου  του 2000,  έφυγε από κοντά μας , ο Παναγιώτης Σαλπέας . Ο άνθρωπος που αναμόρφωσε το Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Που άφησε έντονο το στίγμα του στον αθλητισμό  Ήταν ένας μεγάλος επαναστάτης , ένας σπάνιος ιδεολόγος  που άλλαξε πολλά στον χώρο μας . Δυστυχώς όμως  έφυγε πολύ νωρίς . Και τι ειρωνεία. Έχασε τη ζωή του στα καταγάλανα νερά της αγαπημένης του πατρίδας  στην Βάθεια της Μάνης και εξαιτίας του αγαπημένου του χόμπι, του ψαροντούφεκου .Μια μέρα μετά από την ονομαστική του εορτή.  Πέρασαν κιόλας 16 χρόνια . Κι όμως τα οράματα και οι ιδέες παραμένουν ζωντανές. Αν ζούσε ο Παναγιώτης τα πράγματα θα ήταν σίγουρα διαφορετικά προς το καλύτερο . Σε όλους τους τομείς. Γιατί παράγοντες σαν τον Σαλπέα , σπανίζουν στην εποχή μας .Το Πειραϊκό ποδόσφαιρο του οφείλει πολλά. Πέρασαν κιόλας 16 χρόνια. Και ξέρεις κάτι ρε φίλε; Μας λείπεις ακόμα. Δεν ξεχνιέσαι ούτε πρόκειται ποτέ να ξεχαστείς. Όσα χρόνια κι αν περάσουν…..

Από την ΕΠΣΠ ανακοινώθηκε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής στα Πρωταθλήματα Α΄ Β΄ Γ΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας καθώς και στο Κύπελλο μπορούν να υποβληθούν στην γραμματεία της Ε.Π.Σ. Πειραιά έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου.…

Αυτό που γίνεται με τον Αίαντα Σαλαμίνας είναι πρωτοφανές. Η κινητοποίηση που υπάρχει είναι μοναδική. Κάθε μέρα  υπάρχει και ανακοίνωση για μεταγραφές. Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις τύχες του ιστορικού συλλόγου έχουν πάρει «στα ζεστά » την υπόθεση για την ανασύσταση της ομάδας. ….

Και στην  ΑΕ Νίκαια υπάρχουν  φέτος  μεγάλα σχέδια για τον σύλλογο. Ο υποβιβασμός στην Β’ Κατηγορία «ξύπνησε από  τον  λήθαργο» κάποιους ανθρώπους που  έχουν βάλει σκοπό για να ξαναφτιάξουν την ομάδα και να την επαναφέρουν στη θέση που αξίζει να βρίσκεται . Πολλές φορές μαθαίνουμε από τα λάθη μας ….

Ο Ήφαιστος ανακαινίσεται  σε όλους τους τομείς φέτος. Η ομάδα αγωνιστικά γίνεται πανίσχυρη με τις τόσες σημαντικές μεταγραφές που έχει κάνει. Παράλληλα οργανώνεται παντού. Τα αποδυτήρια της ομάδας στο γήπεδο Ρέντη ετοιμάζονται με έξοδα της διοίκησης και όλοι μιλάνε για κάτι το πρωτοποριακό. Παράλληλα ετοιμάζονται και γραφεία του συλλόγου, στη γειτονιά της ομάδας κάπου στην οδό Μπελογιάννη. Επίσης για όλους τους εκτός έδρας αγώνες η ομάδα θα μετακινείται με ενοικιαζόμενο πούλμαν. …