Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Θα έχετε διαπιστώσει όλοι  πως μόνο λίγες ομάδες κινούνται στις μεταγραφές μέχρι τώρα. Οι περισσότερες αντιμετωπίζουν οικονομικά  προβλήματα και είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους . Γι’ αυτό προτιμούν να χρησιμοποιούν μικρούς από τα τμήματα υποδομών . Αλλά και τα σωματεία που δεν διαθέτουν ακαδημίες ,παίρνουν δανεικούς ποδοσφαιριστές από άλλες ,φιλικά προσκείμενες, ομάδες. Έτσι λειτουργεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Και ειδικά τώρα που τα σωματεία δεν επιχορηγούνται από πουθενά. Ούτε από την Πολιτεία, ούτε από τον Δήμο ούτε από κανέναν άλλο…..

Σιγά – σιγά όλες οι ομάδες μπαίνουν σε ρυθμούς προετοιμασίας Βέβαια υπάρχουν ακόμα …απώλειες , αφού πολλοί ποδοσφαιριστές βρίσκονται  σε διακοπές . Ερασιτέχνες είναι άλλωστε. ….

Η προετοιμασία πάντως δεν γίνεται …επί ίσοις όροις. Αλήθεια , πόσες ομάδες έχουν την οικονομική  δυνατότητα για να περάσουν οι ποδοσφαιριστές τους  από εργομετρικές εξετάσεις; Ελάχιστες  είναι , ας μην γελιόμαστε…

Ο ΑΟ Αγίου Δημητρίου που ξεκινά σήμερα , θα παρουσιαστεί φέτος με ένα εντελώς νέο πρόσωπο. Η ομάδα ανήλθε στην Α’ Κατηγορία και άλλαξε σημαντικά . Όχι μόνο αγωνιστικά , αλλά και οργανωτικά.  Ο ιστορικός σύλλογος λειτουργεί άψογα πλέον και  στις  Δημόσιες σχέσεις . Σε ένα τομέα που υστερούσε σημαντικά τα προηγούμενα χρόνια . Η παρουσία του βετεράνου ποδοσφαιριστή της ομάδας Νίκου Κόη στις δημόσιες σχέσεις και στην επικοινωνία  έδωσε άλλο χρώμα στον σύλλογο που προβάλλεται πλέον άψογα. Καλή επιτυχία λοιπόν στον ΑΟΑΔ  και στο νέο του ξεκίνημα….

Με  δυο σημαντικές μεταγραφές αυτές του Καψαλόποδα και του Θωμόπουλου η  Ένωση Α.Α. Ρέντη κέρδισε τις εντυπώσεις μέχρι τώρα. Στον σύλλογο κυριαρχεί  η παρουσία του προέδρου Δημήτρη Βούτσελα που με την σοβαρότητα που τον διακρίνει έχει κερδίσει όλους στην ομάδα . Μαζί του ο σύλλογος έχει ξεκινήσει μια αξιόλογη προσπάθεια τα τελευταία δυο χρόνια που ήδη αποδίδει καρπούς….

Μας διόρθωσε ο Παναγιώτης Ορφανός , όταν του τηλεφωνήσαμε προχθές για να του ευχηθούμε για την ονομαστική του εορτή. Δεν είναι προπονητής στην Αναγέννηση Μοσχάτου  20 χρόνια, αλλά 26 . Από το 1990 δηλαδή. Όπως και να έχει όμως η κατάσταση ο Παναγιώτης είναι ο μακροβιότερος προπονητής στον Πειραιά και όχι μόνο. Δεν ξέρουμε  πόσο είναι το ρεκόρ Γκίνες σε αυτή την περίπτωση. Πρόσθεσε όμως και κάτι άλλο ο έμπειρος τεχνικός. Στην προσπάθεια αυτή που γίνεται δεν είναι μόνος του . Έχει κι άλλους άξιους συνεργάτες που τον βοηθούσαν και συνεχίζουν να τον βοηθάνε όλα αυτά τα χρόνια . Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς…..