Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο απόσπασμα . Για μια ακόμα φορά . Κλιμάκιο του ΙΚΑ και της εφορίας με συνοδεία αστυνομικής δύναμης ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες ελέγχους σε εταιρείες .Σε αυτές περιλαμβάνονται και ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία καθώς και ακαδημίες  για την έκδοση φορολογικών στοιχείων, την τήρηση λογιστικών βιβλίων, την ασφάλιση προπονητών και τα κυλικεία των σωματείων . Κατά την άποψη τους οι σύλλογοι θα πρέπει να έχουν συνάψει ιδιωτικό συμφωνητικό με προπονητή ή τιμολόγιο παροχής και πρόσληψη μέσω επιθεώρησης εργασίας..Πρόσφατα είχαμε την επίσκεψη στον Πήγασο Αγίου Διονυσίου στον οποίον αρχικά επιβλήθηκε από το ΙΚΑ Πειραιά πρόστιμο 10.000 ευρώ , το οποίο μετά από κινήσεις και έντονες αντιδράσεις του σωματείου σε συνεργασία με την ΕΠΣΠ που διέθεσε τον νομικό της σύμβουλο Αντώνη Ανούστη , το πρόστιμο διαγράφηκε . Μάθαμε ότι ανάλογη επίσκεψη έγινε και στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο σωματείο Αχιλλέας Τριανδρίας ( Α’ ΕΠΣ Μακεδονίας) με συνολικό πρόστιμο 10.500 ευρώ.  Τραγικά πράγματα . Δεν ασχολούνται με τις μεγάλες επιχειρήσεις και έβαλαν στο στόχαστρο τα  ερασιτεχνικά σωματεία. Που φυτοζωούν , που δεν έχουν έσοδα , που δεν παίρνουν την παραμικρή επιχορήγηση από την Πολιτεία και τους Δήμους και έχουν βγει στη« ζητιανιά» για να μπορέσουν να επιζήσουν . Εκεί υπάρχει λοιπόν  η παρανομία  και η ασυδοσία; Ντροπή. Τίποτε άλλο…

Σε δέκα μέρες τα σωματεία θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στις διοργανώσεις της νέας χρονιάς και στον Περαμαϊκό« δεν κουνιέται φύλο ». Κανένας δεν ασχολείται και δεν ευαισθητοποιείται . Ούτε και η Δημοτική αρχή της πόλης στην οποία έχουν κατατεθεί τα δελτία , η σφραγίδα και το βιβλίο της ομάδας . Και ο καιρός περνάει επικίνδυνα . Ακούει κανείς;…..

Ο Ατρόμητος Πειραιά έπεσε σε καλά χέρια . Ο Κώστας Σαρρής και οι συνεργάτες του που  τον ανέλαβαν έχουν στόχο να αναβαθμίσουν και πάλι τον ιστορικό σύλλογο ,ώστε να φτάσει και πάλι ψηλά…..

Ελεύθερος να διαλέξει την επόμενη ομάδα που θα παίξει είναι ο ηγέτης και πρώτος σκόρερ του ΑΟ Ζέας την τελευταία 10ετία Σωτήρης Αλιάγας είναι 34 ετών ή πολύ καλή του σωματική κατάσταση κι ή εμπειρία τον κάνουν να είναι ένα πολύτιμο ατού στη φαρέτρα του κάθε προπονητή…..

«Έφυγε »από τη ζωή πριν από λίγες μέρες ο Επίτιμος Πρόεδρος του σωματείου  Α.Π.Ο Φίλαθλοι Πειραιά   Δημήτριος Στ. Λιγνός. Υπήρξε Πρόεδρος του σωματείου από το 2001  (όταν και παρέλαβε την σφραγίδα της ομάδος από την Ε.Π.Σ.Π) έως και το 2009, πρόσφερε τα μέγιστα στο ιστορικό σωματείο και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 15 χρόνια κυρίως με την οικονομική του εθελοντική προσφορά και η προσωπική του ανάμιξη όντας πάντα διακριτική. Θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας εις μνήμη του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδος …