Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Είναι πολύ σημαντικά και απαραίτητα όλα τα δικαιολογητικά που ζητά η ΕΠΣ Πειραιά για τη συμμετοχή των ομάδων στα πρωταθλήματα της . Θα σταθούμε ειδικά στο παραχωρητήριο γηπέδου , που θα πρέπει να προσκομίσουν όλα τα σωματεία, ιδιαίτερα φέτος, που θα γίνουν εργασίες, όπως λέγεται, σε κάποια γήπεδα . Δηλαδή οι ομάδες που θα «ξεσπιτωθούν » θα πρέπει να έχουν και παραχωρητήριο από άλλο Δήμο ή από τον ίδιο στον οποίο ανήκουν  για άλλο γήπεδο της περιοχής του. Αν ισχύσουν όλα αυτά που λέγονται θα κλείσουν φέτος για  εργασίες και για κάποιο χρονικό διάστημα τα γήπεδα «Παντελής Νικολαΐδης», Περάματος, ΣΕΦ , «  Παναγιώτης Σαλπέας»(Σχιστού) και όπως μάθαμε τελευταία θα κλείσει για ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου και το γήπεδο της Αίγινας. Που σημαίνει ότι η ομάδα του νησιού θα πρέπει να βρει έδρα  κάπου στον Πειραιά.  Ελπίζουμε μόνο να μην ξεκινήσουν οι εργασίες σε όλα  τα γήπεδα ταυτόχρονα , γιατί θα γίνει ένας πραγματικός χαμός . Κάτι ξέραμε όταν λέγαμε πως τα έργα θα έπρεπε να ξεκινήσουν από τον Μάιο, αλλά ποιος ακούει…..

Αναδιοργανώνονται οι Φίλαθλοι σε όλους τους τομείς . Την ερχόμενη σεζόν ο  σύλλογος θα γιορτάσει τα 100 χρόνια ιστορίας (1917-2017) και παρουσίας στα Ελληνικά Ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα (ΕΠΣ Ελλάδος από 1922-1923 /ΕΠΣ Πειραιά από 1928) με πολλά event και εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, πολλές εκπλήξεις για τους φιλάθλους της ομάδας  , επετειακές εμφανίσεις στην αντρική ομάδα και στα τμήματα ακαδημιών , καθώς επίσης τα επετειακά (100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ- 100 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ)  εισιτήρια διαρκείας της  ομάδας με εκτενή αναφορά στην ιστορία του συλλόγου και θα διατίθενται προς πώληση μέσα στον Σεπτέμβρη. Όλα τα  παραπάνω θα γίνουν στη  μνήμη του αείμνηστου Προέδρου των Φιλάθλων  Δημήτρη Στ. Λιγνού  που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή…..

Διαβάζοντας  τις ανακοινώσεις  του ιστορικού σωματείου των Φιλάθλων , έχω να κάνω μια επισήμανση. Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω αυτά που αναφέρουν οι παράγοντες του συλλόγου των οποίων επικροτώ τη νέα προσπάθεια, δεν είδα την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπο του Χρήστου Καλτσά. Κι όμως όσοι παρακολουθούν από κοντά τις κινήσεις στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο , ξέρουν πως αυτός που έτρεχε την ομάδα για πάρα  πολλά  χρόνια , ουσιαστικά μόνος του, ήταν ο παλιός  άσος του Ολυμπιακού . Και νομίζω ότι αυτό δεν  μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς….

Πέρυσι τέτοια εποχή, ο Αστέρας Κερατσινίου σάρωνε στις μεταγραφές αποκτώντας τον ένα παίκτη μετά τον άλλο  . Φέτος η κατάσταση έχει αλλάξει. Ο σύλλογος προχωράει με σταθερά βήματα με τους υπευθύνους του, να σκέπτονται πιο ώριμα ….

Εμείς συνεχίζουμε να επιμένουμε και να ρωτάμε. Με τον Περαμαϊκό, τι θα γίνει τελικά ; Δεν συγκινείται απολύτως κανείς; Τους αρέσει τώρα που η ομάδα πηγαίνει προς διάλυση;….