Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Ανταπάντηση στην επιστολή του προέδρου του Αστέρα Νίκαιας δίνει σήμερα ο πρώην υπουργός και βουλευτής Τάσος Νεράντζης  . Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δημοσιεύσατε επιστολή κάποιου κυρίου, απαντητική της δικής μου, η οποία δεν περιορίστηκε στο γενικότερο θέμα που έθιγαν τα δικά μας κείμενα αλλά προέβη σε μια (χαμηλού επιπέδου, υψηλής θρασύτητας, και ψευδή στοιχεία περιλαμβάνουσα) απρόκλητη επίθεση εναντίον μου. Τον συντάκτη αυτής της τελευταίας επιστολής ούτε κατ’ όνομα γνωρίζω, όπως και πολλοί άλλοι, με τους οποίους συζήτησα το θέμα, γι’ αυτό και «εκ του στόματος (εδώ της γραφίδας) αυτού κρινώ». Αλλά ούτε και να τον πάρω στα σοβαρά δικαιούμαι, ούτε και να θυμώσω μαζί του, γιατί κάτι λέει για τέτοιους τύπους ο γνωστός αριστερός ποιητής Μαν. Αναγνωστάκης «Δεν έφταιγε ο ίδιος. Τόσος ήτανε». Και τώρα επί της ουσίας, σχετικά με τον συντάκτη της επιστολής: Ποια είναι η θέση του για την είδηση που δημοσιεύσατε (ότι δηλαδή συνεργείο του ΙΚΑ αξίωσε προχθές την ασφάλιση του προπονητή ερασιτεχνικής ομάδας ποδοσφαίρου και την κατάθεση στη ΔΟΥ του συμφωνητικού του; Γνωρίζει ο ίδιος ότι οι προπονητές στην ερασιτεχνική κατηγορία δεν αμείβονται, καθώς και ότι τα μικροποσά των 200-300€ μηνιαίως (όταν, όπου και όποτε) δίνονται, αποτελούν «χαρτζιλίκι», το οποίο, μόλις και μετά βίας, καλύπτει τα οδοιπορικά τους, μια και τα πάντα σ’ αυτό το χώρο, κινούνται χάρη στο «μεράκι» κάποιων ;Είναι αλήθεια ή όχι ότι προσφάτως το Ελληνικό ποδόσφαιρο κινδύνεψε να εξωστεί από την Ευρώπη, λόγω κακών και αδέξιων χειρισμών του αρμόδιου Υπουργού; Είναι αλήθεια ή όχι ότι είχαμε και έχουμε ακόμη καθυστερημένη έναρξη του πρωταθλήματος; Επ’ αυτών τοποθετήθηκα στην επιστολή μου. Αντί λοιπόν να βρίζει ασύστολα ο επιστολογράφος, ας προβληματιστεί, αλλιώς θα κινδυνεύσει να χαρακτηριστεί ο ίδιος προβληματικός. »……Δεν το φανταζόμασταν ότι  το θέμα αυτό που καίει τα ερασιτεχνικά σωματεία πήρε πολιτικές διαστάσεις. Το κλείνω λοιπόν εδώ. Και θα επαναλάβω αυτό. Πως εμείς είμαστε με το Πειραϊκό ποδόσφαιρο  και κανέναν άλλο. Τέλος…..

Στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους θα βρίσκεται από σήμερα ο Γιάννης Σπάθας  και για μια εβδομάδα. Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ σε επικοινωνία που είχε μαζί μας, σχετικά με τις προχθεσινές κληρώσεις  των Πειραϊκών πρωταθλημάτων έκανε την παρακάτω δήλωση: « Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Πρωταθλήματος για την διεξαγωγή των κληρώσεων . Όμως εμείς αφουγκραζόμαστε τις ομάδες τόσο για τον καταρτισμό των ομίλων όσο και για την κλήρωση . Σε πολλά έχουν δίκιο. Του χρόνου, πρώτα ο Θεός , να είμαστε καλά , υποσχόμαστε να κάνουμε τις  αλλαγές που χρειάζονται ώστε να βοηθήσουμε την καλύτερη  λειτουργία του Πειραϊκού ποδοσφαίρου.»…

Στις ποινές που δημοσιεύουμε σήμερα κάποιοι  ποδοσφαιριστές  έχουν αλλάξει ομάδα .Εννοείται πως η τιμωρία τους ακολουθεί….