Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Έγιναν αρκετοί συναρπαστικοί αγώνες το Σαββατοκύριακο για το Κύπελλο Πειραιά  .  Με θέαμα και πολλές συγκινήσεις . Είδαμε ομάδες που έχουν ξεκινήσει φέτος με υψηλούς στόχους , όπως είναι η Οδηγήτρια , ο Καραβάς κ.α. να αποκλείονται . Είδαμε πέντε ομάδες της Β’ Κατηγορίας να αποκλείουν αντίστοιχες της Α’. Ο Αργοναύτης την ΑΕ Θύελλα Αχιλλέα, ο Παννεαπολικός την Αρμενική, η Θύελλα Μοσχάτου τον Παντζιτζιφιακό, ο ΑΟΚ Φαλήρου τον Άρη Αμφιάλης, και φυσικά ο ΑΟ Πειραιάς που προκρίθηκε σε βάρος του Περαμαϊκού…

Γενικά 14 ομάδες της Α’ Κατηγορίας ( σχεδόν οι μισές) αποκλείστηκαν από τον θεσμό . Στην κλήρωση για την τρίτη φάση του Κυπέλλου , θα μετέχουν 17 σωματεία της Α’ και 9 της Β’  Κατηγορίας…..

Καλά πήγε και πάλι η διαιτησία σε γενικές γραμμές  . Στο παιχνίδι Κύπρου Κορυδαλλού – Πανιώνιου Κερατσινίου είχαμε κάποια παρατράγουδα. Καταρχήν και οι δυο ομάδες είχαν παράπονα από τον διαιτητή Ντουμιτρέσκου που τα έκανε ..θάλασσα . Απέβαλε κατά τη διάρκεια του αγώνα και τους δυο προπονητές Τον Γιάννη Καλαϊτζή από τον Πανιώνιο  και τον Νίκο Κούστα από την Κύπρο Κορυδαλλού . Με τη διαφορά ότι στο φύλο αγώνα έγραψε τον ….Αλέκο Λιθόπουλο, τεχνικό διευθυντή της ομάδας. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι διαιτητές θα πρέπει να είναι σίγουροι  γι’ αυτά που γράφουν. Στο παιχνίδι αυτό ο διαιτητής απέβαλε τον ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου και πρώην της Κύπρου Ψυλλάκη για εξύβριση. Αφού του είπε ότι είναι για ένα …πενηντάρικο στη συνέχεια τον «στόλισε» με διάφορα κοσμητικά επίθετα…..

Τρία παιχνίδια κρίθηκαν στα πέναλτι. Και στα τρία πέρασαν οι γηπεδούχοι .Οι τερματοφύλακες του ΑΟ Καραβά Μανώλης Θωμόπουλος και της Κύπρου Κορυδαλλού Χρήστος Αλευρής ήταν οι πρωταγωνιστές στη διαδικασία αυτή. Ξεχώρισε επίσης ιδιαίτερα και ο νεαρός γκολκίπερ του  Ηφαίστου Γιάννης Ασημέλης , που τον Οκτώβρη συμπληρώνει τα 18 του χρόνια . Ο μικρός που προέρχεται από την Προοδευτική πέρασε φέτος στο Πανεπιστήμιο από τους πρώτους….

«Λίρα εκατό» για τον ΑΟΚ Φαλήρου αποδείχτηκε ο 18χρονος Πάρης Σταμούλης( κι αυτός εισήχθη φέτος σε ανώτατη σχολή)  που σημείωσε και τα δυο γκολ της ομάδας του στον αγώνα με τον Άρη Αμφιάλης( 2-1) . Δικαίωσε έτσι τον Γενικό Αρχηγό της ομάδας Βασίλη Σπατούλα που εδώ και καιρό μας μιλούσε για την αξία του μικρού. Κι από την χαρά του ο Βασίλης μετά τον αγώνα , άρχισε να…. καταβροχθίζει σοκολάτες….

Χρόνια πολλά σήμερα στους αγαπητούς φίλους που γιορτάζουν σήμερα .  Στον αγαπητό συνεργάτη μας Στάθη Μηλιδώνη, στον έμπειρο και σεβαστό παράγοντα του Πειραϊκού ποδοσφαίρου Στάθη Αμαραντίδη, στον φίλο ιδιοκτήτη του sportactive.gr Στάθη Γιάππαπα, τον ικανότατο προπονητή του Αίαντα Σαλαμίνας Στάθη Φουρίκη τις καλύτερες ευχές μας…..