Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Τα πρωταθλήματα έχουν «φουντώσει » για τα καλά. Γίνονται όλο και πιο συναρπαστικά με τεράστιο ενδιαφέρον . Και σε πρώτο πλάνο οι διαμαρτυρίες για την διαιτησία. Όχι αδικαιολόγητες κάπου, αλλά για κάποιους είναι ένα άλλοθι για να καλύψουν τις αδυναμίες τους . Δεν  φταίει για όλα η διαιτησία . Αυτό είναι σίγουρο . Αλλά υπάρχουν και διαιτητές που έχουν «καβαλήσει ένα  καλάμι» χωρίς προηγούμενο. Ορισμένοι ας αλλάξουν νοοτροπία  για να μην χρησιμοποιήσω χειρότερη έκφραση. Διαφορετικά η Επιτροπή Διαιτησίας θα πρέπει να τους « ξεκουράσει » λίγο. Δεν είναι δυνατόν οι διαμαρτυρίες πάντοτε να είναι εναντίον συγκεκριμένων προσώπων . Και θα επαναλάβω κάτι . Ο Πειραιάς είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας …..

Να λοιπόν που η Οδηγήτρια μια σταθερή αξία στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια , πέρασε στην κορυφή μόνη πρώτη για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Αν και ήταν πριν από τέσσερις αγωνιστικές 5 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΟ Καραβά . Ο τελευταίος μπορεί να παραμένει αήττητος , αλλά στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχει φέρει τρεις ισοπαλίες…..

Η Αμφιάλη …το βιολί της . Ένατη  νίκη σε ισάριθμους αγώνες. Για πολλούς αυτό είναι μια καλή πορεία για να θυμηθούν την …προπαίδεια. 3Χ9= 27…….

Δεν ξέρω αν στον ΑΟ Αγίου Δημητρίου φταίει – μόνο – η διαιτησία, για δυο συγκεκριμένα παιχνίδια με Θύελλα Αχιλλέα Κορυδαλλού και ΑΣ Ποντίων . Ούτε έχουμε λόγο να μην  πιστέψουμε τους υπεύθυνους της ομάδας .Αλλά όταν νικάς 3-0 στον πρώτο και 2-0 στο δεύτερον αγώνα   και οι αντίπαλοι φέρνουν το παιχνίδι στα ίσια, μήπως εκτός από την διαιτησία  φταίει και κάτι άλλο;….

Στον Αστέρα Νίκαιας  έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία . Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Τον ζούμε από το ξεκίνημα του . Από τότε  που ήταν ανεξάρτητο σωματείο , πριν γίνει μέλος της ΕΠΣΠ . Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα . Πρωταθλήματα , διακρίσεις , υποβιβασμοί , αφαίρεση 10 βαθμών. Κόντρες με αντιπάλους, διαιτητές , παράγοντες. Αλλά με παρατηρητή αγώνα δεν το είχαμε ξαναδεί  . Η διαμάχη που ξεκίνησε με τον Γιώργο Σιάκουλη  στον αγώνα με τον Πανφαληρικό, συνεχίστηκε και μέσω του Facebook . Εκεί να δείτε « μαχαιρώματα» και μάλιστα…. συντροφικά. Μη λέμε ονόματα τώρα….

Πρώτη παρουσία του Βάρσου στον πάγκο της Σπίθας και πρώτη νίκη της ομάδας ……