Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Μια ένσταση  που κατατέθηκε στην ΕΠΣΠ  ήλθε για να βάλει μπουρλότο στον 1ο όμιλο της Β΄ Κατηγορίας  ανεξάρτητα από την τύχη της. Έγινε σε βάρος της ΑΕ Νίκαιας για τον νικηφόρο αγώνα της επί του Αστέρα Κερατσινίου  με 4-0 .Επειδή  είχε στη δεκαοκτάδα της( ο ένας έπαιξε κιόλας )   δυο παίκτες κάτω των 14 ετών που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής βάσει του ΚΑΠ να αγωνίζονται σε πρωτάθλημα ανδρών. Το σημαντικό είναι ότι την ένσταση δεν την κατέθεσε ο  Αστέρας όπως δικαιούτο, αλλά η Θύελλα Μοσχάτου που είχε έννομο συμφέρον    , αφού είναι από τις διεκδικήτριες των θέσεων ανόδου. Για την τύχη της ένστασης θα αποφασίσει η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΠ την επόμενη εβδομάδα .  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πέρυσι ( 23-1-2016) για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας η ΑΕ Νίκαια είχε καταθέσει ένσταση την οποία μάλιστα και κέρδισε , σε βάρος της Θύελλας Μοσχάτου επειδή η τελευταία  είχε χρησιμοποιήσει δυο παίκτες μεγάλης ηλικίας στον μεταξύ τους αγώνα ( Ασιέγκμπου, Κωσταρίδη) τον οποίο είχε νικήσει με 2-1 . Οι Μοσχατιώτες  όχι μόνο έχασαν τον αγώνα , αλλά τους αφαιρέθηκαν και 3 βαθμοί. Και υποβιβάστηκαν στη συνέχεια στη Β’ Κατηγορία απευθείας. Η διαφορά είναι  ότι τότε η Θύελλα χρησιμοποίησε δυο μεγάλους ενώ  η ΑΕ Νίκαια τώρα, δυο μικρούς…..

Ένσταση  είχαμε και στο εφηβικό πρωτάθλημα. Την κατέθεσε ο Ατρόμητος Πειραιά, κατά του Αετού Κορυδαλλού για αντικανονική συμμετοχή παικτών. Στο παιχνίδι αυτό που έληξε 1-0 υπέρ του δεύτερου , μάλλον  το λάθος έχει γίνει από τον διαιτητή που δεν έγραψε όλες τις αλλαγές, ως όφειλε , στο Φύλλο αγώνα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες….

Έγινε πολύ συζήτηση τις τελευταίες μέρες για την έκτακτη επιχορήγηση του Ελληνικού  ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου από την  FIFA και την  UEFA όπως ανακοίνωσε η προσωρινή διοικούσα  της ΕΠΟ. Συνολικά οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις θα μοιραστούν το ποσό των 220.000  μέσα στις επόμενες μέρες . Σίγουρα είναι μια σημαντική ανάσα σε αυτές τις δύσκολες εποχές . Το ποσό όμως  που θα μοιραστεί με ισόποση κατανομή για όλες τις Ενώσεις είναι περίπου 4.000 ευρώ για την καθεμία. Ουσιαστικά λοιπόν καλύπτει λειτουργικά έξοδα μόνο……

Σημαντικό αλλά και αξιοπερίεργο στατιστικό στοιχείο  για τον ΑΟ Καραβά. Η ομάδα είναι  τρίτη στον βαθμολογικό πίνακα, πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Οδηγήτρια και τρεις από τον Ερμή Κορυδαλλού. Είναι όμως η μοναδική ομάδα του ομίλου που παραμένει αήττητη. Κι αυτό λόγω των πολλών ισοπαλιών. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι ο Καραβάς στα οκτώ τελευταία παιχνίδια μετράει δυο νίκες και μάλιστα με το ίδιο σκορ( 2-0 ) και έξι ισοπαλίες . Από τις οποίες οι τέσσερεις με 1-1 και οι δυο με 0-0 ……

Την χθεσινή νίκη τους με 4-0 επι της Χαλκηδόνας   οι ποδοσφαιριστές της Χαραυγής την αφιέρωσαν σε δυο συμπαίκτες    τους που χειρουργήθηκαν πρόσφατα  . Τον Στέφανο Τσότσογλου  που  υποβλήθηκε σε επέμβαση χιαστών και χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς και τον Αλέξη Λούπο που έκανε εγχείρηση κοίλης…..