Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Τι αγωνιστική κι αυτή το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ανατροπές και εκπλήξεις . Τα πάνω – κάτω ήλθαν . Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή και κατά κατηγορία . Ξεκινάμε από τον 1ο όμιλο της Α’ Τι να πρωτοπιάσουμε την τεσσάρα της Οδηγήτριας από την Δραπετσώνα; Την  δεύτερη συνεχόμενη  ήττα του  Ερμή; Από τον όμιλο αυτό κερδισμένος βγήκε ο Καραβάς που νίκησε «στα χαρτιά» τον Περαμαϊκός, αλλά και η Χαραυγή που σάρωσε με 4-0 τον Αμπελακιακό και πλησιάζει σιγά – σιγά…..

Πάμε στον 2 όμιλο . Νέα γκέλα του Αετού Κορυδαλλού στην έδρα του με τη Δόξα Πειραιά. Και για πρώτη φορά έπεσε από την κορυφή. Και εδώ απρόσμενα αποτελέσματα . Ήττα της Αίγινας από την ΑΕ Περάματος, ισοπαλία του τρίτου στην βαθμολογία Ικάρου Καλλιθέας με τον Άρη Αμφιάλης, αλλά πάνω από όλα την εντυπωσιακή νίκη με 4-1 επί του ΑΣ Ποντίων του ΑΟ Κορυδαλλού ο οποίος τις τελευταίες 9 αγωνιστικές είχε πάρει μόνο ένα βαθμό !!!!

Στον 1ο όμιλο της Β’  Κατηγορίας είχαμε αλλαγή στις θέσεις ανόδου . Για πρώτη φορά ο Αίας Σαλαμίνας που ξεκίνησε με – 6 βαθμούς σάρωσε στο ντέρμπι τη Θύελλα Μοσχάτου με 3-0 και αναρριχήθηκε στη δυάδα…..

Στον 2ο όμιλο είχαμε την δεύτερη ήττα του Παννεαπολικού που έχασε από τα Αστέρια Δραπετσώνας, αλλά και της Αστυπάλαιας που το 0-3 από τον Ατρόμητο Κερατσινίου προκάλεσε αίσθηση……

Στην Γ’ Κατηγορίας οι Κωφοί έκαναν το «μπαμ» και νίκησαν εκτός  έδρας την φιλόδοξη φέτος Άνω Νεάπολη . Σε θέση ανόδου και η ΑΕ Χατζηκυριακείου που νίκησε στο τοπικό ντέρμπι τον Ποσειδώνα με πολλές ιδιαιτερότητες μετά από το παιχνίδι του α’ γύρου που διακόπηκε. Η ΕΠΣΠ πάντως το πρόσεξε ιδιαίτερα ορίζοντας έμπειρο διαιτητή ( Πουλόπουλο , δυο παρατηρητές ( Παρακοιλιώτης, Καλαμάρης) ενώ υπερπαρατηρητής ήταν ο Γιάννης Σπάθας…..

Ορισμένοι διαιτητές προκαλούν με τις αποφάσεις του . Τελευταία είναι της ….μόδας βοηθοί με τις υποδείξεις τους από μακριά να διορθώνουν τις αποφάσεις των διαιτητών που είναι στα δυο μέτρα . Στον αγώνα της Χαραυγής με τον Αμπελακιακό ο Ντουμιτρέσκου απέβαλε από τον πάγκο των γηπεδούχων τον αναπληρωματικό Ηλιόπουλο επειδή είπε σε αντίπαλο « ρούφα …τέσσερα». Μια περίπτωση μόνο για κίτρινη κάρτα . Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει η Πειθαρχική , αλλά είναι άδικο να τιμωρηθεί ο ποδοσφαιριστής , λόγω υπερβάλλοντα ζήλου του ρέφερι .Για  κάτι τέτοιες αποφάσεις κλήθηκαν για χθες βράδυ όλοι οι διαιτητές να βρίσκονται στη Δευτεριάτικη συγκέντρωση , όπου θα τους μιλούσαν οι αρμόδιοι….

Πριν ξεκινήσει ο αγώνας με τον Ποσειδώνα , στα αποδυτήρια της ΑΕ Χατζηκυριακείου, δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα . Ήταν  ο αρχηγός Χρήστος Νάνος από την Νότιο Κορέα μέσα από το πλοίο  που έχει μπαρκάρει. Και σε ανοικτή ακρόαση ζήτησε από τους  συμπαίκτες του να παίξουν και γι’ αυτόν . Το τηλεφώνημα αυτό βοήθησε στο ηθικό των παικτών που πήραν τη νίκη στο τέλος και την αφιέρωσαν στον Χρήστο. Χώρια ότι ήταν και γουρλής…..

Κερατσίνι και Αετός Κορυδαλλού , έχουν …κοινή πορεία μάχονται για την πρώτη θέση , οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν και στον τελικό Κυπέλλου Πειραιά . Και όχι μόνο αυτά . Οι δυο κορυφαίες Πειραϊκές ομάδες χθες έκοβαν τις πίτες τους. Την ίδια ώρα. !!