Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Τα σημαντικότερα στοιχεία από τους αγώνες της Α’ Κατηγορίας του Σαββατοκύριακου είναι ότι στον 1Ο όμιλο ο Ατρόμητος Πειραιά ήλθε ακόμα πιο κοντά στην άνοδο ενώ στον 2ο όμιλο ο ΑΟ Καραβάς οριστικά «αποσύρθηκε» από το κυνήγι της πρώτης θέσης μετά και την ισοπαλία του με τον ΑΟ Κορυδαλλό . Όχι δηλαδή πως αν νικούσε θα είχε πολλές ελπίδες , αλλά τώρα πλέον είναι απίθανο να περάσει και τους δυο που προπορεύονται. Τον Αμπελακιακό και την Κύπρο Κορυδαλλού. Για τους οποίους , σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις , η άνοδος θα παιχτεί την τελευταία αγωνιστική στα Αμπελάκια ότι και να γίνει νωρίτερα….
Όσο για τον Ατρόμητο ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του στο Ρέντη για φέτος . Απέμειναν πλέον δυο εκτός έδρας συναντήσεις( η τρίτη είναι με την Οδηγήτρια) αλλά είναι με τους ουραγούς της βαθμολογίας ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα στις Σιταποθήκες και ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα στον Κορυδαλλό….
Η επίσημη ανακοίνωση του Αστέρα Κερατσινίου προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση . Μια ανακοίνωση που αφήνει αιχμές . Προς ποιους ; Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε , παρόλο που το επιδιώξαμε . Πάντως ο σύλλογος αφήνει εκτός την ΕΠΣ Πειραιά και τον διαιτητή Δήμο Ορφανό , στους οποίους δίνει συγχαρητήρια . Άρα αλλού είναι το πρόβλημα . Το σταματάμε εδώ το θέμα .Μην κολαστούμε κιόλας αυτές τις Άγιες μέρες …
Το σημαντικό δεν είναι ότι ο ΑΟΑΔ πήρε ισοπαλία 2-2 από την πρωτοπόρο και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο Καστέλλα . Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα λόγω πολλών προβλημάτων , κατέβηκε με 13 , όλους κι όλους , ποδοσφαιριστές , από τους οποίους οι δυο κεντρικοί μέσοι ήταν ο 17χρονος Κορμπάκης και ο 16χρονος Μαστρόκαλος. Δείγμα ότι γίνεται σημαντική δουλειά στις υποδομές του συλλόγου. Με την ευκαιρία να πούμε ότι ο σύλλογος του Αγίου Δημητρίου συγχαίρει τον διαιτητή Μαρινάκη , που ήταν άψογος…..
Αίσθηση προκάλεσε μια δήλωση που έκανε ο αρχηγός του Αστέρα Νίκαιας Χρήστος Σωπιάδης στο facebook . Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων αναφέρει: « Με σεβασμό στην ομάδα της ΑΕ Νίκαιας και τους παίκτες της. Κύριε προπονητά της ΑΕ Νίκαιας μην προσπαθείτε να δικαιολογήσετε μια αποτυχία της ομάδας σας , λέγοντας ότι παίζουμε για άλλους. Δεν σας τιμά . Ο Αστέρας Νίκαιας ότι κερδίζει ή χάνει το κάνει μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό. Ο Αστέρας δεν έπαιξε ποτέ για άλλους . Δεν έδωσε ποτέ παιχνίδι σε κανέναν.. Δεν ζήτησε ποτέ παιχνίδι από κανέναν.. Δεν κάνει χάρη ούτε ζητάει χάρες από κανέναν.. Πηγαίνει με τον Σταυρό στο χέρι με ήθος και σεβασμό προς όλους τους αντιπάλους του!! Σε όποιον αρέσουμε.. Έχουμε υγεία και αυτό φαίνεται προς τα έξω.»…
Μια από τις καλύτερες χρονιές της σε όλα τα επίπεδα διανύει η Αναγέννηση Μοσχάτου φέτος. Για πρώτη χρονιά στην ιστορία της αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στο παιδικό πρωτάθλημα . Στον τελευταίο αγώνα με τον Ιωνικό ( 3-3)το περασμένο Σάββατο, πανηγυρίστηκε έξαλλα η επιτυχία αυτή. Αλλά και η ανδρική ομάδα δεν πάει πίσω . Έχει μια εντυπωσιακή ομολογουμένως πορεία στο πρωτάθλημα όπου διεκδικεί την άνοδο της στην Α’ Κατηγορία . Στα τελευταία 8 παιχνίδια μετράει ισάριθμες νίκες …..
Η αγωνιστική «κοιλιά» για τον Ολυμπιακό Κερατσινίου συνεχίζεται . Στους τελευταίους πέντε αγώνες μετράει μόνο ένα βαθμό( τέσσερις ήττες , μια ισοπαλία) και από κει που ήταν στην δεύτερη θέση ένα μόλις βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο Κερατσινίου , τώρα είναι στην τέταρτη με 15 βαθμούς διαφορά!!!!…..
Πρωταθλητές της Γ’ αναδείχτηκαν οι ιστορικοί Φίλαθλοι . Ένα σωματείο που «έπιασε πάτο» κάποια στιγμή , αλλά με υπομονή και επιμονή , χάρη στην προσπάθεια κάποιων ανθρώπων κάνει ένα νέο ξεκίνημα……
Τεράστια η επιτυχία και για τον Ολυμπιακό Περάματος που φέτος δούλεψε σαν πραγματική ομάδα . Μόλις λειτούργησε διαφορετικά φέτος , με οργάνωση , με προγραμματισμό με αλλαγή νοοτροπίας, ήλθαν και τα αποτελέσματα . Τυχαίο;;;…
Και κάτι άλλο. Ο Περαματιώτικος σύλλογος ήταν φέτος μια οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξης . Έχετε δει πολλούς συλλόγους να γιορτάζουν την άνοδο και στο γήπεδο να είναι τρεις παλαιότεροι προπονητές;;;
Πλακέτα πρόσφεραν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Περάματος στην πρόεδρο τους Ιωάννα Μωρέ . Μια σημαντική κίνηση για μια γυναίκα που μαζί με τον σύζυγο της Δημήτρη Σαββατιανό , ξεκίνησαν πριν από 14 χρόνια μια προσπάθεια βήμα – βήμα για να φτάσουν στο σημερινό δημιούργημα και την άνοδο της ομάδας στη Β’ Κατηγορία .
Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν τα πλει οφ για την άνοδο στη Β’ Κατηγορία . Τέσσερα σωματεία θα διεκδικήσουν την μία πολυπόθητη θέση μέσα από τους αγώνες μπαράζ. Η βαθμολογία που έχει διαμορφωθεί από τους αγώνες πρωταθλήματος είναι : Ένωση Καμινίων 3 βαθμοί, ΑΟ Πειραιάς 2, ΑΣΧ Ποσειδών 1 και Πυθαγόρας 0…….
Την εβδομάδα που πέρασε ο …Σούπερμαν της διαιτησίας δεν ήταν διαιτητής , αλλά βοηθός, και μάλιστα εις …τετραπλούν. Ο Γιάννης Κοντιζάς ορίσθηκε σε ένα παιχνίδι το Σάββατο( ΑΟ Καραβάς- ΑΟ Κορυδαλλός ) σε δυο την Κυριακή ( Θύελλα Αχιλλέας- Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα και Ερμής – Ίκαρος Καλλιθέας ) ενώ χθες ήταν βοηθός στην Τρίπολη στον αγώνα Σούπερ Λιγκ ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Πλατανιά …..
Όπως κάθε χρόνο την Μεγάλη Τρίτη διεξάγεται σήμερα στις 18.00 στο Δημοτικό Στάδιο Περάματος , ο, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αγώνας βετεράνων ανάμεσα στο Πέραμα και τον Πανιώνιο. Θα δοθεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο σε άτομο της περιοχής που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα .
Παράλληλα θα τιμηθούν για την προσφορά τους , από τους βετεράνους Περάματος οι Στέφανος Αναστασίου, Νίκος Νικολούλης , Ανδρέας Τσομής και από τους βετεράνους του Πανιωνίου οι Δημήτρης Ζυγούρης , Κωνσταντίνος Κεφαλής και Ιωάννης Δημητρίου. Επίσης θα τιμηθεί ο παλαίμαχος διαιτητής ΦΙΦΑ Βαγγέλης Γιαννακουδάκης……

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply